Cautări pe acest blog

vineri, 26 noiembrie 2010

Islamizare - acceptarea statutului de dhimmi și carnea de porc

„Dhimmi” este în sistemul politic cu față de religie numit islam statutul de cetățean de rang inferior, supus musulmanilor. Acceptarea statutului de dhimmi se poate face pe două căi, prin acceptarea sub amenințarea violenței sau „benevol” printr-o exagerare a toleranței până la punctul în care religia musulmanilor se aplică și non-musulmanilor din dorința deșartă de a nu jigni sentimentele musulmanilor (care, în esență tot o acceptare sub amenințare este).

Iată un asemenea caz de acceptarea a statutului de dhimmi de către non-musulmani:


Toy pig removed from farm set to avoid offending Muslim and Jewish parents
A toy pig was withdrawn from a children's farm set by its makers to avoid the risk of causing offence to Muslim and Jewish parents, it has been reported.

The pig was missing from the Early Learning Centre's HappyLand Goosefeather Farm, which costs about £25, when a mother bought it as a present for her daughter's first birthday, the Sun newspaper reported.

The set did contain a model of a cow, sheep, chicken, horse and dog but no pig, the newspaper said, despite there being a sty and a button which generated an "oink".

The mother, named only as Caroline, called the firm to complain and was told in an email that the pig had been removed in case it upset Muslim or Jewish parents.

Both the religions ban the eating of pork because they consider the pig an unclean animal.


The Sun reported that the email said: "Previously the pig was part of the Goosefeather Farm. However due to customer feedback and religious reasons this is no longer part of the farm."

The issue came to light on internet forum Netmums, on which Caroline posted: "This is political correctness gone loopy.


Această obsesie cu idea că porcul este un animal murdar vine din cultura iudaică și Christopher Hitchens a tratat această problemă într-un din capitolele cărții sale „God is Not Great. How Religion Poisins Everything”. Iată acest capitol lecturat chiar de către autor.



Eu zic că e stupid atât să încerci să eviți să ofensezi musulmanii prin asemenea metode, să accepți statutul de dhimmi și să refuzi carnea de porc doar pentru că e de porc. Știu pe cineva care a fost întrebat de niște musulmani din Egipt „Cum poți mânca porc? E o carne murdară. N-ai văzut ce mănâncă și în ce condiții trăiesc?”. Răspunsul a fost ceva de genul „Eu nu știu cum creșteți voi porcii, dar la noi porcii sunt crescuți, în special la țară, în locuri curate, li se dă mâncare precum boabele de porumb, deci nu au de ce să fie mai murdari decât vaca sau alt animal.”. „Da? La noi porcii mănâncă numai gunoaie și pe acolo trăiesc!” În asemenea condiții nici nu-i de mirare că porcul e considerat un animal murdar.

Poftă bună!

3 comentarii:

Zergu spunea...

@ghanima: Pentru a fi obiectiv trebuie să menționez că mulți musulmani iau în serios datoria de a se spăla și a păstra curățenia, fie și pentru că sunt obligați de religie să se spele pe mâini și pe picioare de 5 ori pe zi pentru rugăciuni.

Cu toate astea, e stupid să blamezi un anumit animal că ar fi al diavolului. Gândire magică la apogeu.

shakuka spunea...

referitor la caine, este un "animal murdar" pentru ca pute :( ati avut caini in casa vreodata? stiti cum miros dupa 1-2-3 zile...? pe acest principiu regula la musulmani este sa nu tii un caine in casa (in curte da)

Zergu spunea...

@#shkk: Omul e mai murdar decât câinele. Știi cum miroase un om după o zi, două? Și, da, am avut câine și, nu, nu miroase, îi poate mirosi respirația dacă are nevoie de o deparazitare, dar în general, nu miroase. Evident că, exact ca (aproape?) orice alt animal terestru și ca orice om, are un miros propriu, dar asta nu înseamnă că pute.

Pe scurt, explicația musulmanilor e de-a dreptul ridicolă.