Cautări pe acest blog

joi, 26 aprilie 2012

Povestea lui Danny Black și a lui Ștefănel Șoimescu

A fost odată un prezentator de televiziune care, ca mai toți prezentatorii de televiziune, n-avea nici o competență în vreun domeniu productiv, în afară de datul din gură și citirea de pe prompter.

Și, la fel ca temerara Scufiță Roșie, prezentatorul nostru, să-l numim pentru moment Danny Black, s-a aventurat pe teren necunoscut, dar, spre deosebire de Scufiță, n-a avut o mămicuță care să-l îndrume ce sa facă, deși vroia și el să își protejeze bunicuța.

Danny Black, s-a aventurat să facă ceva ce, se bănuiește, n-a făcut prea des la viața lui, s-a intersectat cu o carte de popularizare a științei, sau poate doar cu articole despre aceasta.

„Cartea asta scrisă de Ștefănel Șoimescu, trebuie să fie scrisă de un lup mare și ateu” își zise Danny, „pentru că numai un lupulescu ateu ar putea să nege «adevărul cu A mare» că a fost o dată ca niciodată un voluntar ecologist virgin de 33 de ani, Cristinel Cruceanu, care a fost crucificat de niște poluatori la ceas de seară - unii ar spune că au făcut poluție nocturnă - ca orice bunicuță nespălată pe picioare să îi dea cu flit oricărui Șoimescu când spune că iarba e verde și pădurea e formată din copaci”.

Și așa Danny Black se trezi că-i spune lui Ștefănel Șoimescu (deși acesta nici măcar avea cum să-i primească mesajul):
Șoimescule, ești un dobitoc pentru că și bunica mea știe că Cristinel există!

Dacă povestirea de mai sus nu are sens și pare ruptă de realitate, vă înșelați. Cel puțin legat de partea a doua, e ruptă DIN realitate.


Danny, Ștefănel și bunicuța sunt personaje reale.

De Cristinel nu se știu prea multe, în afară mitologia întreținută de o serie de cluburi de fani care se ceartă constant între ele, nu există nici măcar o dovadă contemporană perioadei în care se pretinde că a trăit care să nu provină de la fani. Mit? Realitate? Oamenii raționali decid, restul înghit pe nemestecate povești nemuritoare.

4 comentarii:

krossfire spunea...

Lasa bre, un savant de renume mondial sa avem si noi :)

Zergu spunea...

@krossfire: Așa se numesc mai nou ăia de dau din gură fără rost la TV după texte scrise de unii un pic mai deștepți (dar tot proști) ca ei?

Sau așa se numesc doar în spațiul carpato-danubioano-pontic?

Zergu spunea...

@Auto-iasi: De obicei nu fac schimb de link-uri cu bloguri de altă tematică. După cum probabil ai observat, nici nu am un blogroll non-tematic.

Totuși, de data asta cred că am să fac o excepție pentru că văd ca blogul pare îngrijit și văd că sunt și informații utile, pe lângă cele de tip divertisment.

Te rog să te uiți la blogul meu, să vezi tematica și să vezi dacă vrei într-adevăr să fie asociat blogul tău cu al meu.

Krrypton spunea...

«Sau așa se numesc doar în spațiul carpato-danubioano-pontic?»

Bag de seamă că din variate motive, subiective sau obiective, fie nu știi fie ai uitat că cu ceva vreme în urmă am avut pe mioriticele plaiuri o singură persoană de care se repeta la tot pasul că e „savant de renume mondial”; era și singura persoană pentru care de fiecare dată când era pomenită în cadru oficial sau oficios i se recita titulatura de „academician doctor inginer”...