Cautări pe acest blog

joi, 24 noiembrie 2011

Teocratia in Romania - XXI - Monocromatica religioasa si cladiri inutile ca promisiuni politice

TLP ne atrage atenția asupra faptului că UNPR a început campania cu o clară poziție teocratică: construcția de încă o biserică e pe lista de priorități ale formațiunii pentru că așa a cerut un popă, iar cum într-o teocrație ce ordonă clericii se face, Antonie Solomon s-a conformat. Credeați că numai în Iran sau în Arabia Saudită comandă marele cleric? Nu, asta se întâmplă în orice teocrație, iar România este o teocrație.



Citez părțile cele mai semnificative:

„[Arhiepiscopul de Deva] mi-a smuls o promisiune: „voi construi în Deva o biserică, voi fi ctitor și-l rog pe Mircia Muntean [primarul Devei] să se gândească dacă vine alături de mine sau nu, măcar cu locul de biserică”


Deci îi sugerează discret lui Mircia Muntean (da, chiar așa îl cheamă, Mircia), fost membru al PNL, exclus din acest partid în lipsă, că ar face bine să dea măcar teren pentru biserica promisă de Solomon ayatolah-ului teocratului Gurie, evident ca prin pas, că banii BOR nu pot fi cheltuiți pe biserici, ei trebuie să fie folosiți pe Mercedesuri.


Apoi, ortodoxizare forțată, toată lumea spune incantații magice, evident, tot la ordinele ayatolahului:

"Ultima rugăminte a părintelui Gurie (n.r. Episcopul Devei şi Hunedoarei) cu care am petrecut ieri mai mult timp, a fost să spunem, cu toţii, "Tatăl Nostru”, cu voce tare, aşa că, vă rog frumos, să ne ridicăm în picioare şi să rostim această rugăciune.
Acum o să spuneți că sunt eu paranoic, dar nu uitați că orice fenomen de masă a pornit cu derapaje de genul ăsta, iar o populație imbecilizată e mai ușor de manipulat și convins să facă atrocități. Orice ideologie care devine obligatorie la nivel de stat, a se vedea și iubirea de țară și nationalism cu forța, altă idee imbecilă, e ceea ce e necesar pentru a începe decimarea minorităților de orice fel întru idealul unor lobotomizați.

Apropo, aveți idea câți indivizi mi-au spus că nu sunt român pentru că nu sunt ortodox? Ce e mai grav e că treaba asta e falsă dar e trâmbițată de politicieni. Concluzia, evitați UNPR la alegeri.

3 comentarii:

Lucian Vâlsan spunea...

Dubios. Asta chiar nu știam.
Însă, pe de altă parte, oricum aș fi evitat UNPR la alegeri din simplul motiv că e un partid născut într-o semi-dictatură, direct în parlament și care se află acum la putere nu doar conjunctural ci și profund nelegitim și anti-constituțional.

Anonim spunea...

Nu se deschide link_ul...!

Teo

Zergu spunea...

@Teo: Acum se deschide.