Cautări pe acest blog

luni, 12 decembrie 2011

Criza, banii și biserica - XXV - Să vină ungurii să ne scape!

Motto: Țara arde, opoziția se miruește!

Ce mai țară avem, dragii mei, ce mai țară. Dacă tot s-au umplut ziarele și bloagele de naționalism etnio-centric în zilele trecute, a venit momentul să vedem că etniile declarate indezirabile (de băieți imberbi cu prea mulți hormoni și prea puține fete) mai fac și bine în România. Dacă nu toți, măcar unul în poziție de decizie:

Gyorgy Frunda: În ceea ce priveşte amendamentele, la comisia noastră, a Drepturilor Omului, ale Minorităţilor şi Cultelor, au existat aproape 800 de amendamente. Toate, dar absolut toate, propuneau doar să dai bani la diferite biserici pentru continuarea construirii acestora. Le-am refuzat pe toate. Întreb eu, atunci când n-ai bani suficienţi la Sănătate sau Învăţământ, e normal să construieşti biserici? Dacă eşti într-adevăr credincios, te rogi în casa ta, în biserica existentă, şi banii rămân la stat. De asta am respins toate amendamentele care au fost.

Magda Prelipceanu: Aţi putea să puneţi această întrebare chiar preşedintelui partidului dvs, pentru că în şedinţa de Guvern s-au decis banii pentru Catedrala Mântuirii Neamului, ori ministrul Kelemen Hunor nu s-a opus, pentru că a fost o decizie a coaliţiei.

Gyorgy Frunda: Dacă Kelemen Hunor sau oricare ministru ungur din Guvernul României s-ar fi opus, eram anitromâni... Dacă suntem de acord şi nu ridicăm mâna, înseamnă că dăm banii degeaba. Este decizia majorităţii române, este o ţară cu 80% sau 85% ortodocşi, dacă aşa a decis Guvernul, nu vrem să-i împiedicăm. Dacă mă întrebaţi, părerea mea personală e că suntem într-o întârziere de vreo 300 de ani - cam atunci s-au construit catedrale. În secolul XXI, europenii nu mai construiesc catedrale. Dar asta e o altă discuţie.

Bravo mă, Gyorgy! E foarte adevărat ce spune, toți teocrații și spălații pe creier sar imediat dacă risipa banilor publici pe biserici are opozanți și-i acuză imediat pe acei opozanți că ar fi anti-români, unguri, trădători, salariații lu' Soros, masoni, sataniști etc. Pentru ei, nu există motive valide de opoziție, de exemplu, că nu e normal să plătească alții decât ăia care vor să plătească pentru așa ceva.

Am citat de aici.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Noa uite inca un motiv pt care io n-am sa votez in veci cu psd&company!!Niste amarati populisti,la fel de incuiati ca si populatia care ii voteaza,aceeasi lingatoare de moaste si asistati social.D-aia batem pasul pe loc,si o sa mai ramanem asa vo' 135 de ani....

adrianS spunea...

Când o să trec prin țară iarna asta, o să-mi fac un tricou cu Frunda. He's my hero allright !

P.S.: Looking forward for the BBB :)

Lucian Vâlsan spunea...

”Macar banii din BOR se vad, nu sunt furati.” - se arată într-un comentariu postat în sursa pe care tu o citezi.
Unde crucea mă-sii s-or fi văzând, nu știu, dar în fine, dacă el zice.

Are dreptate și ungurul când zice că e decizia majorității și chiar dacă ai/avem rațiunea de partea noastră, cu hoarda ortoprostiei cu mintea odihnită greu te pui.m

Zergu spunea...

@Cocolina: PSD - nu, PDL - nu, PNL - nu; serios acum, ce dracu' votăm, alternative nu-s că Remus încă n-a intrat în legalitate cu MV?

@adrianS: Încă un motiv în plus să facă spume la gură imberbii.

@LV: Problema e că din pricina acestei mentalități a dictaturii majorității sunt mulți care sunt mai moderați sau chiar de aceeași părere cu noi și tac din gură „că nu e bine să te pui cu nebunii”.

Cristian spunea...

blogarule, asculta aici ca nu-ti dzic de mai multe ori!

1. nu te lupta cu religia, lupta-te cu emploaiatii, fa ceva eficient: de exemplu o arhiva online cu toti mirenii si averile fiecaruia, asa se vede ce e putred, in felul asta ai un target clar, bine conturat

2. nu te mai lupta cu religia ori credinta, nu ai ce pune in loc, si daca ii determini pe toti s-o lepede, nu inseamna ca creste media iq a populatiei, cantitatea de inteligenta e constanta, DOBORAREA dogmelor nu aduce neaparat luminarea creierelor doar in creierele voastre lipsite de un scop clar: de ce sa darami ceva in loc sa construiesti? ce, nu te lasa credinciosii?

3. daca dai la o parte toata cunoasterea predecesorilor si faci ce n-au facut ei, respectiv o revolutie sexuala prin sex anal oral swing zoofilie coprofilie pedofilie samd, nu inseamna ca li s-a deschis ochiul mintii celor care candva traiau teist si acum s-au eliberat. inseamna doar ca au gasit calea cea mai scurta spre animalitate, mult mai eficient decat generatiile ultimelor secole

4. daca oamenii "desteptati" si eliberati de dogmele invechite mananca fara postul crestin, nu inseamna ca ei au facut un pas spre sanatatea trupului, inseamna ca se hranesc fara minte, mai prost/otravitor decat inaintasii

5. nu te lupta cu teismul, afiseaza averile nesatuilor, chiar nu puteti sa va organizati intr-o retea nationala, sa alcatuiti un top500 clerici romani? faceti voi asta si o sa miscati ceva

6. nu pari cu ceva mai destept decat media nationala, deci nu este evidenta iluminarea creierului tau

Zergu spunea...

@Cristian(5): Sper să te ții de cuvânt și să nu zici de multe ori...

1. Aaa, deci popii hoți nu? Sau cum? În caz că nu te-ai prins, seria Criza, banii și biserica e orientată fi pe faza asta, dar nu se limitează doar la oameni, pentru că toată construcția e defectă de la bază.

2. "nu te mai lupta cu religia ori credinta, nu ai ce pune in loc" - Păi de ce aș pune ceva în locul unui cancer? Dacă ai scăpat de boală pleci nemulțumit din spital că nu ți-a pus nimic în locul bolii? În caz că nu te-ai prins, doborârea dogmei se face prin folosirea gândirii critice, instrument care e un imens beneficiu pentru cel ce îl are.

3. "o revolutie sexuala prin sex anal oral swing zoofilie coprofilie pedofilie samd" - Asta spui din experiență proprie? În caz că nu te-ai prins, atacul la persoană e ilogic și nu-s impresionat deloc.

4. "inseamna ca se hranesc fara minte, mai prost/otravitor decat inaintasii" - Măi să fie! Cum dracu' :P toți înaintașii erau înțelepți și deștepți da' trăiau în cele mai insalubre condiții, aveau speranță de viață de două ori mai mică ca noi, habar n-aveau de nimic și aveau impresia că Terra e centrul (eventual plat) al Universului, da' acum trăim mai prost? În caz că nu te-ai prins, vorbești prostii. Așa zis-ul post e criminal pentru digestie și poate duce la ulcere. Recomandabilă e temperarea, nu excesul de orice fel (fie la înfometare, fie la îmbuibare).

5. Acum te-ai răzgândit? Sau repeți mai coerent ce spuneai la 1?

6. Ei, nu-i nimic. E cunoscut că încrederea în propria inteligență și capacitatea de a evalua corect acest aspect este invers proporțională cu însăși această caracteristică. (Pont: Dacă ai probleme la înțelegerea frazei de mai sus, s-ar putea să nu fii atât de inteligent pe cât te crezi.)

Flavius spunea...

Off-topic:

A avut loc un incendiu la un "asezamant de copii" tinut de un preot.
Link: http://www.gandul.info/news/incendiu-in-aceasta-noapte-intr-un-asezamant-de-copii-si-batrani-din-valea-screzii-doua-cladiri-au-fost-distruse-exclusiv-galerie-foto-9054822

Motivul pentru care mi se pare oarecum interesant subiectul e ca preotul respectiv este foarte popularizat pe site-urile ortodoxe si anti-avort. Practic nu poti purta o discutie despre avort cu niste ortodocsi fara sa ti-l dea ca exemplu.
Oare ce justificare o sa-i gaseasca dumnezeului lor pentru aceasta intamplare? Pana la urma, daca te iei dupa ei, acel "asezamant" era unul "binecuvantat". Probabil tot "ateii, masonii, evreii, etc" vor fi de vina.

Zergu spunea...

@Flavius: Când ai pus tu comentariul programasem deja articolul de azi pe subiectul ăsta ca să apară:

http://zergu-si-credinta.blogspot.com/2011/12/de-ce-nu-exista-dumnezeu-incendiul-la.html

krossfire spunea...

In primul rand, e de notat ca omul este articulat si ca frazele lui au un scop. E un mare plus in politica, indiferent de etnie.