Cautări pe acest blog

luni, 9 ianuarie 2012

Biblia în context



Contextul e important doar când se vede clar că biblia e plină chestii imorale. Selecția observațională e ca la mama ei când religioșii citesc biblia (un lucru foarte, foarte, foarte... foarte rar).

Apropo, facem pariu că n-o să auziți pasajele evident violente în vreo slujbă la biserică? Tot din selecție observațională.

4 comentarii:

Anonim spunea...

fiindca biblia e plina de chestii imorale o sa divaghez si eu un pic: nu se precizeaza si lumea presupune cum ca Cain s-ar fi reprodus cu surorile sale, but what if he was a motherfucker, literally?

Anonim spunea...

http://www.ziartop.ro/images/banners/1.bun.pdf

Neortodox spunea...

Si pe langa faptul ca tot ce nu le convine este "in afara contextului" si tot ce le place este "okay asa cum e"... Bai, ma omoara cand o baga pe aia, "A nu! Aia nu e parte din lectiile crestinismului ca e din Vechiul Testament!". Chiar aseara m-am luat in gura cu o crestina (pe un forum) fix din cauza asta. Insista ca aia nu e cartea lor, a crestinilor, ci ca e a evreilor. Si oricat de mult ai incerca sa le explici ca TORAH este a evreilor iar BIBLIA (in totalitatea ei!) este a crestinilor... ei baga degetele in urechi si canta "la la la la la la la! Can't hear you!". Faptul ca ignora jumatate din cartea lor sfanta si afirma ca e acolo doar de amorul artei (daca nu era necesara N-O BAGAU in Biblie! Asa cum au facut cu toate evangheliile alea care nu le-au placut, sau pe care le-au modificat pana la mutilare) ma scarbeste in ultimul hal.

Daca nici macar pentru cartea lor sfanta n-au respect... cum dracu' se asteapta sau avem noi respect pentru ei? Niste ipocriti si jumatate.

Robotu de serviciu spunea...

Deci crestina aia nu este legata de cele 10 porunci... nu de alta dar Decalogul face parte din VT.... precum si Deuteromul - ala cu combatarea homosexualilor.... sweet, un crestin luminat... (not)...