Cautări pe acest blog

luni, 30 aprilie 2012

Banii n-aduc fericirea, dar contribuie la fericirea popii

V-ați întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă românii și-ar da seama că popii sunt niște paraziți? Eu cred sincer că țara asta ar mai ridica capul din rahatul în care este.

Gândiți-va puțin: popă la naștere, popă la grădiniță la clasa pregătitoare, popă la școală dintr-a-ntâia până la lice, popă la căsătorie, popă la înmormântare, iar în timpul vieții, în fiecare an, popă la început de an, de "Bobotează", popă de Paște, popă de Izvorul Tămăduirii, popă de florii, popă de început de an școlar, popă de Crăciun, și pe alocuri presărat cu popă de vreo inaugurare de Bibliotecă Națională, popă de clădire nouă, popă de instituție nouă, popă de monument nou, popă de campanie electorală, popă de alegeri, și popă de popă când vrea mușchiul de popă să fie popă la ușa ta.

Apoi oare câți din oamenii ăștia spălati pe creier din clipul ăsta și-ar da seama că popa îi manipulează ca pe niște oi, ca doar e turma domnului (turma domnului popă).



Reporterul încearcă să-i facă pe oamenii ăștia să gândească, „dar dumneavoastră vă dă cineva bani de pomană?”, iar ei nu pricep diferența fundamentală între popă și orice al om. Popa e un individ care e total neproductiv în societate, ba chiar e contraproductiv.

Răspunsurile celor filmați sunt de-a dreptul puerile și evident defectuoase în ochii oricui are mintea puțin mai organizată și capabilă de o ordonare logică a gândurilor:

Ăla nu e tot servici?
Păi serviciul se plătește prin salariu, iar popii au salariu și, ce e mai rău e că noi toți le plătim salariile, indiferent că vrem ori că nu vrem, indiferent că beneficiem de anti-serviciile lor, însăși definiția parazitismului.

A făcut și el o facultate, nu? Și el de unde să ia bani?
Și eu am făcut o facultate, și-s mulți care au făcut o facultate, propui ca să dăm bani oricui a făcut o facultate doar pentru că a făcut o facultate și că vrea bani? Ce să să mai zicem de oameni cu facultate și care nu și-au găsit de lucru în domeniu sau chiar deloc? Dar hoțul de unde să ia bani? Că și el vrea bani, dar nu vrea să muncească, la fel ca popa, un parazit.

Ce salariu? 10 milioane, un preot?
Dar ce salariu are un alt om care nu-și găsește de lucru, deși e competent? Sau invers, ce face așa de deosebit CEO de la Oracle ca să aibă salariu de 1 milion de dolari (în 2010)? Și popa și CEO parazitează.

Ne dă statul 4 milioane (și râde)
(Și-a dat seama singură de ridicolul situației și, în plus, nu a conștientizat că „statul” înseamnă ce se ia de la toți cei productivi pentru a da câte 4 milioane de pomană.)

(Vi se pare normal să ceară bani?) Asta e datoria că așa am pomenit.
Pe românește, dacă am fost proști și am dat bani în trecut, am face bine să fim proști în continuare.

E datoria preotului! (Să ceară?) Da.
Deci datoria preotului e să fie un parazit. Nu are datorie să facă ceva util, ci să fie parazit.

(Vi se pare normal să ceară bani?) Foarte bine! De ce? Cineva îți face ceva degeaba?
Păi ce îți face, concret popa? Ce serviciu face el în afară să deturneze ca un parazit cele mai importante momente din viața unui om și să le exploateze financiar? Că povești și minciuni putem afla lejer și gratis în campanii electorale de la politicieni de Dâmbovița, și ăia, alți paraziți.

El nu pierde vremea? Curent în biserică, să cunune, să boteze?
Păi dacă e angajat al B.O.R. să-l plătească B.O.R. din fondurile lor, nu să fie parazit și să-mi fure bani din buzunar prin intermediul statului. Dacă oferă un serviciu pe care cineva îl vrea, să dea chitanță, să fie totul legal, nu să fie un parazit și să trebuiască eu să-i plătesc factura la curent în mod indirect pentru că el nu plătește nici un impozit și în plus nici nu ia legal bani, ca un parazit ce e. Iar dacă nu e rentabil, sa dea faliment, la fel ca orice agent comercial care nu e rentabil, dacă e agent economic, nu un parazit care pretinde că e altceva, în funcție de cum îi convine.

Altcineva vine să ți-l aducă degeaba pe mort?
Ăla e cioclul, maică Și ăla e un serviciu real care se plătește. Popa e un parazit în toată afacerea.

Sau îți botează cineva copilul fără bani?
Ce îți oferă practic, concret popa cu botezul? Vorbe goale care ar trebui să aibă scadența după moarte, deci practic înșelătorie! Un bun concret pentru o vorbă fără fundament, definiția înșelătoriei.

Salariul lor e nimica.
Atunci să facă ceva care se plătește mai bine, eventual care să fie productiv. Că poate dacă e productiv, poate are sens ca cineva să plătească acel salariu, nu să ne paraziteze pe noi toți prin intermediul statului.

Ei nu trebuie să plătească gunoiul? De unde să plătească?
Tanti, ce spui acolo se aplică și tâlharului, iar popa e scutit de la multe taxe și impozite, adică tot noi plătim multe din lucrurile de care el beneficiază gratuit, ca un parazit ce e.

Ce-i 100 de mii acolea?
Nu știam că-ți permiți, mamaie, să dai bani pe de-a moaca. Hai că vin și eu să-mi dai.

Vine la dispoziția noastră, să știți!
Tare nu-mi vine a crede! Toți popii pe care i-am văzut eu sunt aroganți, au impresia că atunci când micționează produc aur pur și când vrei să vorbești cu unul te tratează cu cel mia mare dispreț posibil. Oricum, și o prostituată vine la dispoziția ta, dacă o plătești. Întrebarea e de ce ar trebui să dai bani fără nici un fel de chitanță un parazit îmbrăcat ca un ninja?

Ăla e salariu de trăit cu 4 copii pe care-i are?
Păi cine l-a pus să facă 4 copii dacă nu e în stare să-i crească?

Să ne spovedească.. să fim și noi creștini ortodocși...
Dacă dai banu' ești creștin ortodox, deci. Eu credeam că atunci când dau bani la unul degeaba mă numesc „fraierit” sau „tâlhărit”. Sau poate „creștin-ortodox” o fi sinonim cu termenii anteriori.

Or fi având salariu, dar nu le ajunge.
Dacă ar face ceva care se cere pe piața muncii, poate că munca lor ar fi remunerată satisfăcător. Dacă mie nu-mi ajung banii pentru că fac șei de cai și nimeni nu le cumpără, soluția nu e să-i jefuiesc pe alții, ci să mă reprofilez pe altceva, nu?

Dacă e preot, trebuie să mai dai și acolo.
De ce? De ce TREBUIE?


Adevărul e că numai niște oameni spălați bine pe creier cu detergent creștin ar pute gândi așa de defectuos fără să sesizeze că sunt fraieriți de popi.

8 comentarii:

Lucian Vâlsan spunea...

„Și popa și CEO parazitează.” - Serios? Cum așa?

dumnezero spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
dumnezero spunea...

Eu ma bucur ca aceste persoane sunt dispuse sa plateasca escrocii lor favoriti; acum popii sa fie scosi din randul bugetarilor in toate formele (salarii, donatii de la primarie, scutiri de taxe s.a.m.d.)!

Jocuri spunea...

Noroc ca are doar 4 copii. Daca avea 12 copii preafericitul, trebuia sa puste 300 de mii tani..

Anonim spunea...

Beei, va credeti voi smecheri, si in primul rand atata educate pe voi n.am vazut. Popa se zice la tara. Preot e corect. Habar nu aveti ce inseamna sa fii preot. Voi credeti ca atunci cand e cate o sarbatoare primeste bani? Doar gigi poate da mi mult, in schimb e o suma mica. Habar nu aveti ca unii preoti nu si.au primit salariul de 3-4 luni. Sunt la fel ca parintii vostrii. Doar ca eii sunt mai aproapw de dumnezeu asa ca shut up sii nu va mai bagati in mizerie daca nu stiti sa va scoateti. ;)

Zergu spunea...

@Anonim(5): Ce ai scris acolo e Poe?

Zergu spunea...

@Lucian Vîlsan: Cred că e destul de clar din context. La un salariu de 1 milion de dolari să fim serioși, cât din veniturile firmei e meritul lui și cât e al subalternilor?

Lucian Vâlsan spunea...

@Zergu: La un salariu de 1 milion de $ pentru CEO de regulă cam toți subalternii au salarii mari iar în unele companii - în cele de IT mai ales - se poate întâmpla deseori ca un subaltern al CEO-ului să adune, cu tot cu bonusuri, un venit mai mare decât al acestuia. În IT și Telecom se întâmplă chiar destul de des.
În altă ordine de idei, CEO-ul este pus acolo de către acționari care sunt acționari prin propria lor voință și pe banii lor.
A compara CEO-ul Oracle Inc. cu CEO-ul Corporației Ortodoxe Române este o eroare, pentru că acționari la Corporația Ortodoxă Română suntem împotriva voinței noastre noi toți - și nici măcar n-avem drept de vot în consiliul de administrație/sf. sinod și nici nu încasăm dividende din acționariatul nostru.
Și încă ceva, la fel am putea spune că multe din progresele lui Turing sau ale lui Tesla nu sunt neapărat meritul lor cât meritul tehnicienilor lor de laborator căci aceștia au făcut efectiv treaba. Dar nu spunem așa, tocmai pentru că ideile și viziunea de ansamblu nu au avut-o tehnicienii de laborator. La fel și CEO-ul - ideile sale au dus la creșterile de profit și e absolut normal ca acesta să fie răsplătit pentru asta.

P.S.: Serios, scapă de confirmarea vizuală sau găsește altă variantă anti-spam căci chiar mă ustură ochii încercând să pricep ce scrie acolo.