Cautări pe acest blog

sâmbătă, 7 august 2010

Adevărate divinități furioase

În urmă cu ceva timp vă spuneam că vreo 13 miliarde de lei au fost băgați de Consiliul Județean Bistrița nu în drumuri, nu în canalizare, ci într-o cruce amplasată în pasul Tihuța.

Evident, divinității adevărate nu i-a plăcut acest sacrilegiu și s-a decis să îi pedepsească pe netrebnicii din Pasul Tihuța pentru că au îndrăznit să pună instrumentul de tortură preferat de creștini în acel loc. Așa că Ran, zeița furtunii, s-a hotărât să-i pedepsească pe „tihuțeni”, doar, doar or pricepe mesajul:

Furtuna a facut ravagii in Tihuta

Drumul Naţional 17, care face legătura între Transilvania şi Moldova, este blocat, miercuri seară, pe un sens de mers, în Pasul Tihuţa, după ce mai mulţi copaci au ajuns pe şosea, rupţi în timpul unei furtuni, iar ploaia a adus pe carosabil şi aluviuni.

Inginerul şef Grigore Vlad de la Secţia Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj a declarat corespondentului MEDIAFAX că blocajul este la kilometrul 103+850.

"Furtuna a pus la pământ mai mulţi copaci, iar câţiva molizi au ajuns pe un sens de mers. Mai sunt şi cantităţi mari de aluviuni. Am chemat utilaje să curăţăm drumul, dar e nevoie de 40-50 de minute ca să ajungă până acici. Estimez că până la miezul nopţii vor ajunge şi ne apucăm de lucru. Între timp, e aici Poliţia, a semnalizat zona şi ne ocupăm şi de siguranţa traficului", a declarat sursa citată.

Miercuri seară a plouat abundent în zona de nord a judeţului, în comuna Şanţ fiind inundat un drum comunal după ce un pârâu a ieşit din matcă.


Mare dreptate a avut fariseul președinte al Consiului Județean Liviu Rusu, numai că și-au îndreptat credința în direcția greșită. Iată ce spunea el:

Liviu Rusu, presedinte Consiliul Judetean Bistrita: "Cu credinta nu putem glumi. O parte din cosilieri au votat acest proiect si noi am pus-o in aplicare. Costa 13 miliarde in totalitate, sapte miliarde soclul din beton si sase miliarde crucea. Este o emblema, un simbol intre cele doua judete. E un parteneriat intre consiliul judetean si Bartolomeu Anania."


Evident că Ran s-a supărat la fel cum Thor s-a supărat în Statele Unite pe creștinii care îi făcuseră monument lui Cristos. Mare atenție, au fost zvonuri că responsabil ar fi fost Zeus și chiar TLP a căzut în această capcană, dar nu este adevărat!

Deși se pare că Thor e mai răbdător (că statuia falsului zeu Cristos era mai veche), Ran e mai puțin răbdătoare, având doar 3 săptămâni de când au finalizat blasfemica cruce!

Sunt de acord că semne sunt, dar nu sunt de acord cu TLP când spune că sunt zeii greci, așa cum spune de Aeolus sau Zeus, ci cred că e vorba de zeii nordici!

Fie ca Thor să aibă milă de voi!

3 comentarii:

profudereligie spunea...

Este cinică comparaţia, şi gratuită binenţeles. Parcă te bucuri că a fost furtună în pasul Tihuţa...
Şi chiar aşa îi zice, pas sau trecătoare, în nici un caz pasaj.

0Z spunea...

Eu cand vad asa abuzuri din banii adunati din taxe imi vine sa plec din tara sau sa ma mut intr-o zona nepopulata, fara sat, fara comuna, fara primarie, fara consiliu, fara administratie locala si fara taxe.

Iresponsabilitatea demonstrata de functionarii de rang inalt este, ...la propriu, monumentala.

Ideea este ca astfel de probleme cu drumurile pot evitate prin consolidarea versantilor (ex. cu plase si ciment) si a albiilor, dar lucrarile costa.

Zergu spunea...

@Profu': Nu e neapărat gratuită, ci este o metodă oarecum cinică, recunosc, de falsficare a ideii că vreo divinitate e impresionată pozitiv de decizia de a băgă banii în construcții inutile.

Și construirea acelor lucruri inutile se face în detrimentul lucrurilor care ar putea cu adevărat să fie utile, ceea ce e și mai grav.

@ZD: Costă bani care sunt aruncați pe geam/cruci.