Cautări pe acest blog

luni, 18 octombrie 2010

Teocratia in România - VII - PDL e pro-teocratie

Trebuie să fii orb să nu vezi că PDL este un partid pro-teocrație. Vicepreședintele partidului, domnul Gheorghe Flutur a declarat că PDL „doreşte ca Biserica să aibă un rol social, de educaţie şi filantropic "mai activ" în relaţia cu statul”.

Eu nu înțeleg ce treabă au activitățile ăstea cu statul. Toate chestiile ăstea sunt chestii ce se referă la populație, nu la aparatul de stat, pentru că ce rol social poți să ai „în relația cu statul”? Să le dai donații în haine funcționarilor publici? Poate să le dea de mâncare profesorilor și medicilor cărora statul le-a tăiat 25% din venituri, mai ales că se pare că BOR (că sunt sigur că nu se refereau la o altă „biserică”) a avut venituri frumușele în ultimii ani și a primit bani cu nemiluita de la stat, deci ar avea de unde să pregătească organizația „Cantina Săracului Bugetar”.



Iată ce aflăm:

"Dorim un rol activ sau mai activ, există şi o iniţiativă legislativă în acest sens, al Bisericii în relaţia cu statul şi aici ne referim la rolul social, rolul de educaţie, rolul filantropic şi sigur că parteneriatul ar presupune o colaborare mai strânsă cu Biserica", a spus Flutur, precizând că acesta a fost unul dintre subiectele discutate la şedinţa de luni a BNP a PDL.

El a arătat că există o iniţiativă legislativă în Parlament privind Parteneriatul Stat-Biserică, pe care PDL o susţine.

"Există o iniţiativă legislativă în Parlament şi, astăzi, s-a discutat despre susţinerea ei, cu amendamentele care ar putea fi", a adăugat Gheorghe Flutur.


Deci, din cauză că relația teocratică nu mai poate fi acoperită pentru că este atât de evidentă încât trebuie să facă o lege ca să se dezvolte și mai mult, ca să nu mai aibă ce să comenteze nimeni, că „e legal”.

Biserica nu are nevoie de stat ca să facă activități caritabile, mai ales dacă le face pe bune, nu doar pe hârtie, sau cu costuri imense din fonduri publice.

Am zis de multe ori, aș vrea să știu ce activitate socială are într-adevăr BOR comparativ cu alte asociații. Aș fi în stare să pariez că BOR e una dintre cele mai ineficiente la capitolul servicii oferite și cele mai eficiente la capitolul „mătrășirea fondurilor”.

PDL-iștilor, când schimbăm numele țării în Republica Creștin-Ortodoxă România? Ca să știu până când am timp să lupt cu imbecili ca voi.


Articolul citat este aici.

0 comentarii: