Cautări pe acest blog

miercuri, 26 ianuarie 2011

Teocratia in România - XIV - Popa zboara cu MIG-ul

Via forum am aflat că nivelul cârdășiei stat-BOR a ajuns în România la un alt nivel. Statul va da BOR 2 avioane MIG 21.

MApN va transmite mai multor instituţii publice, precum şi Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, mai multe avioane scoase din uz şi fără echipamente militare, pentru expunerea aeronavelor în scop comemorativ, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, informează MEDIAFAX. În proiectul de hotărâre de Guvern, MApN explică faptul că a primit din partea mai multor instituţii solicitări privind transmiterea unor aeronave, scopul fiind amenajarea unor monumente comemorative pentru centenarul primului zbor făcut de Aurel Vlaicu.

"Preocuparea anumitor instituţii publice şi autorităţi locale pentru amenajarea unor monumente comemorative s-a concretizat în solicitări privind transmiterea unor bunuri mobile (aeronave), aflate în proprietatea privată a statului, din administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în administrarea acestora, în vederea expunerii statice a acestora în cinstea eroilor aviatori. Ministerul Apărării Naţionale este de acord cu transferul administrării aeronavelor, întrucât sunt scoase din funcţiune şi dezafectate de dotările specific militare, putând fi utilizate în scopul promovării tradiţiei aeronautice şi pentru amenajarea monumentelor comemorative menţionate", se arată în nota de fundamentare.

Potrivit anexei proiectului de HG, un avion MiG 21, dezafectat de dotările specific militare va fi cedat de UM 02015 Bacău Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, respectiv Centrului Misionar Filantropic Ştefan cel Mare şi Sfânt din Bacău. Valoarea acestui bun este de 1962,84 de lei. Un al doilea avion MiG 21 F13 dezafectat de dotările specific militare cu o valoare de 846,96 de lei va fi transferat de UM 02015 Bacău tot către Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, Parohiei Sfinţii Apostoli din Moineşti, judeţul Bacău.

De asemenea, un avion IAR-93 SC P2, provenind de la U.M. 01969 Câmpia Turzii, va fi transfertat către Institutul Naţional de Cercetări Aerospaţiale „Elie Carafoli” INCAS din cadrul Ministerulului Educaţiei. Al doilea avion IAR-93 SC P2 va fi transferat către Aeroclubul Român din subordinea Ministerulului Transporturilor şi Infrastructurii. Al treilea avion IAR-93 SC MB, dezafectat de dotările specific militare, va fi transferat către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, respectiv către Aeroclubul România- Aeroclubul „Oltenia”, iar al patrulea avion IAR-93 SC MB merge către Ministerul Educaţiei la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi. Un elicopter IAR 316 B, dezafectat de dotările specific militare, rovenind de la U.M. 01838 Boboc va fi transferat către Ministerul Administraţiei şi Internelor la Inspectoratul General de Aviaţie.

Valoarea totală a bunurilor ce urmează a fi transferate este de 2308739,40 lei. Proiectul legislativ prevede că preluarea şi transportul bunurilor va fi făcut pe cheltuiala beneficiarilor.


În ce țară trăim... Prin terenurile și clădirile cedate poate găsesc ei ceva echipamente militare ce pot fi montate pe MIG-uri și pornesc fanaticii o neo-inchiziție sau un armaghedon în "colaborare" cu teocrația islamică de la Teheran.

2 comentarii:

Lucian Vâlsan spunea...

Îi Bacău, merge!
La Bacău şi dacă se duce grădiniţa din Buhuşi şi cere un MIG le dă :)) .
Hai să fim serioşi, nişte mig-uri în valoare de puţin sub 1000 de dolari nu înseamnă nimic.
Îţi dai seama cât de mult valora mig-ul ăla dacă valorează cât un salariu minim, nu?
Îţi citesc şi îţi apreciez o mare parte din articole dar acum pe bune că exagerezi.
În fine, în altă ordine de idei e amuzant dar, fiind la Bacău, nu e mare chestie :) .

Zergu spunea...

@vilo13: Idea în sine e ciudată. Ce treabă are biserica cu echipementele eminamente militare? Asta e întrebarea de bază.

Pe de altă parte, sa nu uităm că puțin recondiționat acel avion ar putea să facă un zbor, un ultim zbor care să se termine într-o clădire.

Cu ceva timp în urmă îmi aduc aminte că a fost o știre despre faptul că BOR a primit ceva bază militară cu promisiunea să facă ceva chestii de asistență socială. N-au făcut nimic. E greu până găsesc o bază de-asta militară cu pistă de decolare :-)


Evident, glumesc. Totuși, ca instuție care se dă drept promotoare a păcii (știm ca nu e, dar așa zice propaganda lor), e total anapoda să intre în posesia de echipament militar, fie el și dezafectat.