Cautări pe acest blog

miercuri, 23 martie 2011

Despre caritate pe bani publici

Avem următoarea sinteză a unui articol:

Boc pentru romanii din Japonia care platesc revenirea in tara: Nu se fac acte de caritate pe bani publici


Mai avem următoarea știre:

Parlamentul adoptă legea parteneriatului stat-biserică

Legea prin care statul face primul pas către transferul serviciilor sociale în responsabilitatea Bisericii a fost adoptată marţi de parlament. Proiectul ce prevede posibilitatea ca unităţile de cult să îngrijească persoanele vârstnice fără adăpost şi copiii orfani, a fost adoptată cu largă majoritate: 254 de voturi "pentru" şi 7 "împotrivă".
..
Totul va fi inclus în cadrul unui program a cărui finanţare va fi asigurată în proporţie de 80% de bugetul public, restul de 20% din cheltuieli urmând a fi suportate de biserică, donaţii, sau sponsorizări.


Deci Boc fie admite că banii dați de NOI în legea parteneriatului stat-biserică NU se duc pe acte de caritate, fie e un ipocrit nesimțit.

3 comentarii:

Lucian Vâlsan spunea...

Încă mai crezi că Boc-Poc-Poloboc e altceva decât un ipocrit nesimţit?

Zergu spunea...

E posibil să fie sincer şi să ne spună pe şleau că banii NU vor fi folosiţi pentru asistenţă socială, îl cred în stare de atâta cinism.

Anonim spunea...

Sa faca asistenta sociala si constructii de catedrale ala neamului pe FONDURILE PROPRII
eu vreau UN STAT LAIC, iar veniturile statului - generate de si de MINE - sa intre in :
- drumuri
-scoli
-spitale
- servicii publice de calitate
etc etc
nu in barbile preotimii
e aberant sa fie finantat de la buget orice cult.......sa reziste prin donatii si viramete benevole......nu prin bugetul statului
aloooooo....sec XXI??????????
pe cind o taxa speciala, un bir pt BOR????

Eu sunt cel ce finanteaza (cu 1 leu sau 10000, dupa cit produc) bugetul statului , iar statul e obligat sa administreze ala 1 sau 10000 lei AI MEI cit mai bine.....si dupa cum doresc EU.
Sau sa existe posibilitatea sa "divortam"......el ma lasa in pace, eu imi pastrez INTREG rezultatul muncii MELE si...MA DESCURC bine/prost, dupa cum ma lumineaza capul....din pacate...la noi NU exista posibilitatea asta
BOR din partea mea poate sa faca orice stie poate si vrea............DAR NU PE BANII MEI. panimaiu? sau orice alta biserica....adventista, satanista, martiana sau budista:)
Si "misisipi" ca in Polonia, SUA sau Republica Kukustan e altfel..........eu nu acolo muncesc/sunt taxat (aberant de mult in Rominia)
Si "recitind" cartile de rugaciuni ale BOR in care se rugau pt ceausescu si lenutza inainte de 89, simtind damful de nationalism socialist din pozitiile si cuvintarile popimii......avind tot timpul mesaje de gindire si mentalitate retrograda de la BOR........pot fi suspicios despre gradul si nivelul in care politicul isi poate baga coada in faptele sfintilor cu sutana peste epoleti.
Si AM DREPTUL sa nu finantez asa ceva......cu 1 leu sau 10000....nu conteaza
Cum am voie sa nu fiu de acord nici cu bani de la buget pt Catedrala minturii neamului.....sau cu donarea terenului pt oribilitatea aia ......
sa se AUTOFINANTEZE 100%
si sa plateasca taxe si impozite ca oricine.....
Eu daca vrea sa "infiintez" ceva.......fie un wknd de ski, fie un cos de cumparaturi, fie un plin de benzina sau un ajutor pt saraci, bag mina in propriul buzunar si finantez.
De ce sa suport TVA si impozite si sa nu am decizie ce se face cu ele?
Nu simt apasarea sa fiu solidar cu nimeni, nici cu mine nu e solidar nimeni :)