Cautări pe acest blog

luni, 25 iulie 2011

Teocratia in Romania XIX - Teocratie si amenintari in Traian, Olt

La articolul ăsta am avut probleme în a-l categorisi. Era potrivit atât pentru „Criza, banii și biserica”, dar și la „Teocrația în România”. Am decis pentru teocrație pentru că ilustrează pregnant latura politico-abuzatorie a lucrurilor și cum cei fără scrupule n-au nici un fel de greață să ignore ceea ce ar trebui să fie stat de drept, mecanisme legale, lege, bun simț și să vină să dea din picioare ca niște copii răzgâiați, dar cu tupeu de mafiot care consideră că poate obține orice, dacă recurge la amenințări.

Marian Negrila, primarul comunei Traian, secondat de presedintele PNL Olt Ioan Ciugulea au sustinut vineri o conferinta de presa pentru a prezenta "atitudinea unui deputat al Romaniei, care vine si ameninta intr-o primarie".
[..]
"Joi s-au petrecut niste lucruri deosebit de grave in sediul primariei Traian. In jurul orei 10.30 au intrat in sediul primariei domnul Eugen Nicolicea, deputat de Mehedinti, impreuna cu preotul paroh din comuna, Cristian Barleanu, si un alt preot, Sergiu Baran. Eu eram la mine in birou, i-am vazut si-i asteptam sa intre, dar dumnealor s-au dus la doamna secretar la birou. Am auzit-o pe doamna secretar ca ma striga sa vin repede la dumneaei. Toti functionarii au auzit-o, ca erau usile deschise la birouri. M-am dus acolo, domnul deputat se asezase pe fotoliu, iar cei doi preoti erau in picioare. Am intrat si am intrebat ce se intampla. Pe un ton taios, rastit, domnul deputat mi-a zis ca avem de reglat niste conturi, de rezolvat niste probleme. Mi-a zis ca vrea sa rezolv pe loc problema cu biserica, cu preotul paroh", a declarat primarul Negrila. Potrivit acestuia, problema cu biserica, de fapt cu un teren de 1000 de metri patrati pentru care se incearca obtinerea titlului de proprietate, este mai veche. Primarul a afirmat ca preotul Cristian Barleanu a refuzat sa urmeze pasii legali pentru obtinerea titlului de proprietate.


Imaginați-vă puțin tabloul, un deputat de Mehedinți vine într-o primărie dintr-o comună din județul Olt, împreună cu doi popi, nici măcar nu intră în biroul primarului, dorind să dicteze la nivel psihologic „cine e șeful”, spune că are de „reglat niște conturi”, exact ca un cap mafiot. Popii care stau în picioare sunt ca niște gorile care vor să întărească idea de „noi facem ce vrem, voi puteți să ne sugeți”. Imaginea stă cam așa:



Cu unica diferență că încă nu s-a trecut la aruncări prin ferestre și bătăi, dar după cum ne-a demonstrat istoria în mod repetat, se va întâmpla, dacă nu vor fi mai mulți oameni ca primarul din Traian.

Pretențiile abuzive ale deputatului mafiot-lingător-de-patrafire-de-popi-slinoși sunt cu atât mai imbecile și nesimțite cu cât popii, din cauză că se cred dumnezei pe Pământ, nu au catadicsit nici să facă pașii legali necesari pentru a intra legal în posesia terenului cu pricina.

"In 1992, cand s-au facut fisele premergatoare, preotul paroh nu s-a prezentat la primarie, cum era normal, sa semneze fisa, apoi documentele, sa mearga la oficiul de cadastru, respectiv prefectura, sa se intocmeasca titlul de proprietate. Asta era calea legala. Dumnealui nu s-a inteles cu niciunul dintre primarii care s-au perindat la Traian, pentru ca n-a vrut si nu vrea sa asculte de nimeni. Are prieteni prin lumea justitiei, prin lumea politica si face abuz de aceste cunostinte. Ca dovada, la sediul primariei s-a prezentat cu deputatul Nicolicea, probabil in ideea de a ma ameninta, pentru ca domnul deputat mi-a spus foarte clar sa rezolv problema pe loc. I-am spus domnului deputat ca nu am cum sa rezolv ceva, pentru ca nu a facut nici o cerere, nu exista nici un document la registratura si mi-a zis ca nu-l intereseaza, sa rezolv problema. Pe tonul acesta mi-a vorbit, de dictator. I-am spus ca primaria este in litigiu cu preotul paroh Barleanu, care ne-a dat in judecata pentru neeliberarea documentelor necesare obtinerii titlului de proprietate. Noi, primaria, am facut dovada in instanta cu document scris ca in 2008 l-am invitat pe preotul paroh sa se prezinte la sediul primariei sa semneze fisa premergatoare. Dansul nu a venit, cu ce sunt eu vinovat? S-a dat solutia si asteptam sentinta definitiva si irevocabila. Abia dupa aceea dumnealui poate face o cerere la registratura primariei si in baza solicitarii vom putea da un raspuns", a afirmat primarul. Marian Negrila sustine ca, la finalul discutiei, a fost amenintat atat de preot, cat si de catre deputatul Eugen Nicolicea.


Legea? Ce e aia? Cum să se înjosească zeitățile în fuste negre și slinoase să interacționeze cu ceilalți ca de la om la om, cum adică, ei, dumnezeii pe Pământ, să fie obligați să urmeze calea legală, ca orice muritor?

Ei, dumnezeii pe Pământ, popa-șef Cristian Barleanu și popa-adjunct Sergiu Baran nu pot fi forțați să urmeze legea. Legea e făcută pentru proști, nu pentru ei!

Evident, când primarul i-a dat justificat cu flit jegosului deputat, acesta din urmă, deși neavâd dreptate, a amenințat, exact ca un cap mafiot care se crede:

"Domnul deputat mi-a spus ca nu mai are ce discuta cu mine si mi-a promis ca ma va da pe mana parchetului, ceea ce a si facut. S-a dus la parchetul din Caracal si probabil luni voi fi chemat sa dau declaratii. L-am intrebat daca dumnealui are competenta teritoriala la Traian, din moment ce este deputat de Mehedinti si mi-a zis ca e deputat de Romania si a muncit sa aduca bani la Traian, suma de un miliard de lei, pentru o capela. S-a ridicat de pe fotoliu, cu preotii dupa el, si pe scari, atat preotul Barleanu cat si domnul deputat mi-au spus ca-mi vor arata ei mie, ca voi face puscarie", a spus Negrila.

In ciuda declaratiilor din conferinta de presa, edilul comunei Traian nu a depus o plangere impotriva deputatului pe care-l acuza de tentativa de intimidare. Mult mai prompt in reactii se pare ca ar fi fost seful sau pe linie de partid, Ioan Ciugulea, care, dupa ce a criticat atitudinea unui deputat al Romaniei, "care vine si ameninta intr-o primarie", a tinut sa precizeze ca in locul primarului ar fi facut imediat plangere penala.




Chiar și când e pus față în față cu faptul că nu are nici o autoritate în comuna respectivă, deputatul a arătat ce înțelege el prin a fi deputat: „a muncit sa aduca bani la Traian, suma de un miliard de lei, pentru o capela”.

„Băga-ți-aș cruci în cur, votantule!”, cam ăsta e sloganul după care se ghidează acești indivizi.

Și ca să fie clar și răspicat, felicitări primarului din Traian, domnului Marian Negrila!

Sunt curios, dacă acest teren e cerut „în contul secularizării lui Cuza din 1859, pentru că BOR-ul a fost, chipurile deposedată de ele, deși BOR s-a înființat în 1873”.

Am citat din acest articol.

6 comentarii:

Andrei spunea...

E interesant ca bashinoshii astia de popi au pretentia mereu sa fie "above the law", dar in acelasi timp se zbat cum pot sa isi bage nasul si in organizarea legilor atunci cand e cazul.

Propun intr-o zi sa ne imbracam toti in Popi, si sa bem ca porcii intr-un bar sa vedem daca apare vreo stire in ziar despre noi :P

Literesicifre spunea...

Mai grav e că am început să mă obișnuiesc cu astfel de chestii - a devenit o normalitate dubioasă, care nu mai surprinde... Am ajuns în punctul în care, dacă aud un religios cu "argumente" pro, prefer să schimb subiectul - pur și simplu, oamenii ăștia au altă structură mentală (să-i zic "haos mental"?).

Mai trist e că nea deputatul este CONVINS că face bine (asta, dacă demersurile lui nu-s mânate de o cauză mai bună decât credința strămoșească, și anume, BANUL, etern și dezirabil, adus de boii cu drept de vot).

Oly spunea...

Sunt taaaaare curios ce-are de spus amica Alexandra despre asta...pentru ca am o vaga presimtire ca va gasi ceva argumente cu care sa-i apere pe cei doi ninjalai in sutana, ca doar faceau lucrarea domnului, cine suntem noi sa ne indoim de asta? Dumnezeu nu i-a dat primarului dreptate ca nu s-a rugat destul, si legea, daca te rogi, poate fi ignorata. Mai ales daca ai fusta neagra si castron aurit in cap.

Zergu spunea...

@Andrei: Păi legea e pentru proști sau când e utilă. Aia cu îmbrăcatul în popă de mult zic că ar merge făcută și să-i întrebi pe oameni diverse chestii din biblie, să-i vezi cum răspund.

@Literesicifre: Nu știu dacă e convins sau așa și-a dat seama că merge treaba mai bine: bani la popi = voturi => bani la popi = lucrul corect.

@Oly: cred că o să așteptăm mult și bine. La chestii prea dificile preferă să nu se bage. Sau, cu alte cuvinte, când nu poate să facă prozelitism sau nu poate întoarce faptele, nu se bagă.

Andreea spunea...

Decat sa comentati ca prostii pe tema unui subiect necunoscut voua, si care va depaseste capacitatea mintala din start, mai bine ati face un studiu de caz in ceea ce priveste starea mintala a acestui primar, care se trateaza la spitalul nr 9 si la greci..Un primar cu o familie luata in evidenta doctorilor ca fiind Schizofrenici, si care isi maltrateaza mama si fratele ptr a ii duce la azil..Documentati-vaaaa!!!!!

Zergu spunea...

@Andreea: Ce spui tu acolo se numește divagație irelevantă. Legea e aceeași și e încălcată de un prefect fără nici o autoritate în județul Olt.

Chiar și dacă ar avea toată familia schizofrenică, asta nu schimbă legea și nu-l face pe prefect mai în limitele legii sau pe primar în afara ei dacă primarul a respectat legea. Pricepi? Iar discreditarea cuiva prin insinuarea că ar avea cunoștințe sau rude cu probleme mintale nu e decât o eroare logică și o tehnică retorică folosită în politică de jegoși care profită de faptul că oamenii nu sunt capabili să detecteze că acest tip de raționament (are rude schizofrenice, deci și el e schizofrenic) nu e logic.


Oricum, te așteptăm data viitoare și cu dovezi și, eventual, cu răspunsul la problema de bază, că prefectul a abuzat de poziția lui și a ordonat încălcarea legii.