Cautări pe acest blog

joi, 23 august 2012

Cu ce sunt diferiți ateii noi?


Purul adevăr.

3 comentarii:

Anonim spunea...

..citeste putin aici;
http://en.wikipedia.org/wiki/League_of_Militant_Atheist

chestii interesante despre "popii pravoslavnici" versus, Bezhbojniki ,Godless-atheist si alti termeni uzitati prin blogosfera atee. (din URSS cetire).

Anonim spunea...

..vezi? "cruciadele" si "inchizitia" sunt pete negre in istoria crestinismului ,precum si "Liga Militantilor Ateisti" este o pata rosie in istoria ateilor..totu'i relativ.

Zergu spunea...

@Anonim: 1. Acei indivizi n-au făcut ce-au făcut pentru că erau atei. Nu ai cum să motivezi acțiuni strict din ateismul cuiva. Îți mai trebuie ceva suplimentar pentru a da motivație, iar la acești indivizi a fost vorba de fanatism religios politic.

Logic, din „nu cred că există vreun zeu” nu ai cum să ajungi la motivarea acțiunii „religioșii trebuie persecutați”.

Citește puțin și tu despre religiile politice, să vezi care e figura.

https://en.wikipedia.org/wiki/Political_religion

Motivația ălora din LMA era faptul că religia concura religia politică de stat, comunismul. Scrie negru pe alb chiar pe pagina aia.

2. Motivația religioșilor pentru mizeriile pe care le-au făcut (inchiziție, persecutarea necredincioșilor sau credincioșilor de alt fel, cruciade, convertiri cu forța, etc) vine direct cin biblie și din dogma lor dragă. Adică, pe românește, religia însăși a motivat violența șamd.

3. A fi ateu nu implică absolut nimic în afară de a nu avea vreo credință în zei. Există atei raționali și atei iraționali, atei superstițioși și atei sceptici, atei etici și atei lipsiți de etică.

Însă ceea ce mă definește pe mine sunt următoarele etichete: ateu, secular umanist, rațional, sceptic, bărbat, român, fost credincios, fost superstițios, liberal cu tendințe socialiste, etc.

În blogosfera ateistă de la noi se pune mult accentul pe raționalism, știință, scepticism și anti-teism (non-violent).

4. Chiar și cei mai brutali dintre ateii anti-teiști se opun persecuțiilor împotriva credincioșilor,

http://sclavii.blogspot.ro/2010/10/persecutia-crestinilor.html

ca să nu vorbim de cei ca mine.

Așa că, ce ai spus e irelevant.