Cautări pe acest blog

luni, 3 septembrie 2012

Credinta/Religia este nociva X - N-ai voie la doctor!

Vă era dor de seria de articole în care arătam de ce religia și credința sunt nocive? De mult vroiam să mai adaug articole la seria asta, dar timpul nu mi-a permis. Până acum.

Poate că ați auzit uneori de diverși indivizi care nu se duc la doctor și cred că se pot vindeca prin rugăciune, dacă și numai dacă sunt îndeajuns de pioși și se roagă cum trebuie.

Nu luăm în discuție evidenta absurditate a rugăciunii, că doar nu renunță Dumnezeu la planul lui pentru un muritor care se milogește să-i fie lui personal bine. Ori e plan divin, ori nu mai e! Doar s-a chinuit Dumnezeu să facă planul lui înainte să facă orice și vine un mamifer biped cu milogeala să-i julească planul divin?

Revin, aș putea să pariez că vreo 2-3 ortodocși neaoși ar spune că doar protestanții au scos asemenea aiureli și ar arunca imbecilitatea cu „Dumnezeu îți dă, da' nu-ți bagă-n traistă” (poate o să scriu o dată și despre prostia asta), dar s-ar înșela. S-ar înșela din două motive:
  1. Nu e doar la protestanți, e chiar și la ortodocșii cei mai pioși (veți vedea mai departe)
  2. În biblie scrie negru pe alb cu cuvintele lui Iisus în Matei 17:20: „Iar Iisus le-a răspuns: Pentru puţina voastră credinţă. Căci adevărat grăiesc vouă: Dacă veţi avea credinţă în voi cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, şi se va muta; şi nimic nu va fi vouă cu neputinţă.”
Așa că, atunci când apar probleme de sănătate, credincioșii adevărați ar trebui să se roage la Dumnezeu (pentru atei: să stea în genunchi și să vorbească cu prieteni imaginari) pentru vindecare. Cei care nu fac așa arată că, de fapt, și ei știu în străfundul minților lor că religia e o mare minciună, iar orice om care are cât de cât un dram de minte trebuie să se ducă la doctor pentru tratament.

Cei care-s puțin mai... handicapați mental la capitolul „distingerea realității de ficțiune”, vor insista că problema medicală e o „încercare de la Dumnezeu” (la ce i-o trebui vreo încercare când se presupune că e omniscient, deci știe tot, inclusiv rezultatul unor posibile încercări, fără a avea nevoie de încercări?), că dacă te duci la medic „dai dovadă de slăbiciune în credință” și câte și mai câte tâmpenii menite să păstreze imaginea distorsionată și împânzită de minciuni pe care care trebuie să o ai ca să crezi în minciunile creștine.

Așa a fost și cazul unei călugărițe* care și-a rupt piciorul și, din cauză că s-a dus la medic să se trateze după o săptămână de dureri, a fot pedepsită de călugărița-tartor.
La mănăstirea Carnu, din judeţul Buzău, maica staretă a pedepsit o altă măicuţă pentru că s-a dus la doctor. Femeia avea nevoie de îngrijiri medicale întrucât îşi rupsese piciorul, dar nu i s-a permis să se trateze.

După aproape o săptămână de durere, două dintre călugăriţe, însoţite de un preot, au dus-o, în cele din urmă, la un medic, relatează ştirileprotv.ro.
Evident, această acțiune întârziată, dar corectă, nu putea fi interpretată de vacacălugărița-tartor decât ca o sfidare la adresa autorității ei. Această individă probabil consideră că celelalte călugărițe sunt sclavele sau proprietatea ei, că doar nu degeaba e șefa îndoctrinatelor. Așadar, elementul razvrătitor trebuie stârpit înainte ca să prindă rădăcini, deci...

Reacţia maicii stereţe nu s-a lăsat aşteptată. Drept pedeapsă pentru că nu au ascultat-o, a decis ca toate cele trei măicuţe să fie transferate disciplinar la o altă mănăstire. A fost singura alternativă pentru ele, întrucât, dacă ar fi refuzat, ar fi fost excluse din viaţa monahală.
Eu zic că-i rău că n-au fost excluse definitiv și iremediabil, poate se mai trezeau și ele la realitate, poate mai aveam vreo anti-teistă fostă călugăriță pentru vreo 2-3 ani, poate avea societatea asta românească avea în loc de trei paraziți pe bugetul de stat, trei indivizi productivi în plus.

Ceea ce e surprinzător și îmbucurător e că oamenii obișnuiți au încercat să taxeze imediat flatulențele din capul călugăriței, dar n-au reușit mare lucru, că marea șmecheră s-a ascuns.
Vestea a ajuns şi printre locuitorii din comună. Supăraţi pe maica stereţă, credincioşii au vrut să-i ceară socoteală, însă aceasta s-a ascuns în chilie.
 Să nu mă înțelegeți greșit, nu vroiam să curgă sânge, dar cred că ar fi fost interesant dacă s-ar fi rănit sau și-ar fi rupt un picior. Oare s-ar fi dus ea însăși la doctor?

Mai marii Instuției Minciunilor Nesfârșite pentru Îndobitocirea și Fraierirea Populației, filiala Buzău-Vrancea, alias Arhiepiscopia din zonă, nu putea decât să o susțină pe nesimțita de călugăriță-șafă, că doar ce s-ar face popii dacă n-ar mai fi obedienți toți cei pe care-i țin sub papuc? Doar castelul de minciuni nu poate să se mențină decât când nimeni n-are drept de apel și orice element nealiniat e stârpit cât mai repede posibil.
Reprezentanţii Arhiepiscopiei Buzăului şi a Vrancei sunt de partea stareţei şi afirmă că măicuţa nu trebuia să părăsească mănăstirea fără acordul stareţei sale, chiar dacă era rănită şi avea nevoie de îngrijiri medicale.
Deci prioritatea este: obediența călugăriței > viața/sănătatea călugăriței.
Pentru claritate, hai să adăugăm un calificativ care va pune lucrurile în perspectivă:  obediența sclavului > viața/sănătatea sclavului.

Parcă e mai clar acum care e valoarea pe care o atribuie popii aceștia oamenilor pe care-i „păstoresc”. Apropo, mi s-a părut foarte relevant când mi-am dat seama că doar oile și animalele exploatate se păstoresc, iar interesul păstorului nu e nicidecum unul înalt, ci e unul de pură exploatare, oaia și turma e mulsă, tunsă și apoi omorâtă și mâncată. Chestia asta e pe față, însă pe cei din „Turma Domnului” nu-i trezești nici cu tunul.

Dar am uitat de călugărița cu piciorul rupt, iată care au fost consecințele reale ale orgoliilor și insistențelor imbecile ale mincinoșilor de rang înalt:

Doctorul care a tratat-o pe călugăriţă spune că fractura s-a agravat, întrucât nu a fost tratată.
Religia/credința este nocivă pentru că cei care cred în asemenea prostii nu cred doar în 2-3 idei false, aceste idei vin la pachet, iar ei cad victime ale acestor idei fără să-și dea seama că originea problemelor lor nu este orgoliul sau răutatea unora, ci însăși sistemul de idei care i-a dresat să fie obedienți oricât ar fi de absurd, sistem cu care au fost bătuți în cap sistematic pentru a accepta obediența.

Obediența înseamnă pierderea voinței, personalității și curiozității, obediența reprezintă omorârea însăși a ceea ce e mai frumos și util umanității, obediența reprezintă instrumentul prin care oamenii sunt omorâți înainte de a trăi.
Religia/credința este nocivă pentru că distruge ceea ce ne face unici ca oameni.* aia nu e maică, maica e cineva care e rudă cu tine, nu o oarecare femeie care n-a citit suficiente cărți încât crede că biblia conține „adevărul cu a mare”

Sursa articolului: http://www.evz.ro/detalii/stiri/caz-socant-la-manastirea-cornu-o-maicuta-cu-piciorul-rupt-pedepsita-de-stareta-pentru-ca.html

1 comentarii:

StrayDataPoint spunea...

quote
Apropo, mi s-a părut foarte relevant când mi-am dat seama că doar oile și animalele exploatate se păstoresc, iar interesul păstorului nu e nicidecum unul înalt, ci e unul de pură exploatare, oaia și turma e mulsă, tunsă și apoi omorâtă și mâncată.
/quote

Chestia asta e o revelatie pe care am avut-o si eu cand eram mica si incercam sincer sa pricep religia. Ce e interesant e ca niciunul din profii mei de religie (plus bunici samd) nu a indraznit sa zica pe sleau ca "da, a fi pastorit de biserica inseamna a fi proprietatea bisericii", ci au incercat sa sa reimagineze ad-hoc relatia pastorului cu turma, intr-un fel bun.
Nu cred ca erau entuziasmati de prospectul de a fi sclavii bisericii, dar religia ajunsese, pana la varsta aia, sa constituie o parte importanta a identitatii lor, si erau mai degraba dispusi sa-si suceasca mintea in feluri ciudate, vorbind despre devotamentul pastorului si libertatea turmei si alte prostii, in loc sa confrunte faptul ca biserica vrea obedienta.
Asa ca am ramas cu impresia ca religia e inofensiva, si problema mea cu ea a fost multa vreme intelectuala: lucrurile nu prea fac sens.
Dupa aceea am descoperit insa ca exista oameni care chiar sunt devotati ideii de turma, si de obedienta, si ca uneori mor din cauza asta (sau, mai rau, isi oamoara copiii) si ca religia e chiar toxica.
As zice "oh well, sa-i lasam in pace, Darwin award", dar de multe ori idiotii par decisi sa nu se omoare numai pe ei, ci copii, subordonati, maici cu pozitii inferioare si asa mai departe.
De asta cred ca seria asta a ta e chiar utila,e foarte usor pt atei sa vada religia ca o chestie stupida, dar harmless...