Cautări pe acest blog

luni, 21 ianuarie 2013

Ateii n-au voie să dețină funcții publice

Se întâmplă în SUA, în Carolina de Nord:Deci, prin Constituția statală, trebuie să ai prieteni imaginari pentru a ți se permite să rezolvi probleme reale.

Din planurile viitoare ale Carolinei de Nord spicuim:
  • violatorii sunt singurele persoane competente să conducă și să se angajeze ca personaj îngrijitor în aziluri pentru victime ale violului,
  • copiii de grădiniță sunt singurii eligibili la posturile de profesori universitari
  • studiile de arheologie se vor desfășura doar de către autori de ficțiune și orice publicație din domeniu se va baza doar pe descoperiri din cărțile lor sau prin revelație directă de la Moș Crăciun
  • pedofilii vor fi singurii responsabil de crearea legilor care sunt menite să pedepsească pedofilii
  • industria de telecomunicații va fi obligată să angajeze doar preoți și pastori, pentru că sunt specializați în "comunicarea" cu personaje imaginare
Există zvonuri că există o propunere ca în loc de instrumente de măsură precise, cercetătorii vor fi obligați să se bazeze pe declarațiile persoanelor declarate din punct de vedere medical drept psihotice, dar nu este clar cum vor fi aceștia identificați ulterior introducerii primului lot de detectori în locul aparatelor de măsură. Se speră că se vor cunoaște ei între ei, iar dacă nu, oricum Carolina de Nord nu este interesată de competență în domeniu, deci nu contează.

Așa să ne-ajute Carolina!

2 comentarii:

Enache spunea...

Dar in Romania e mult mai grav. Romania nu se defineste ca stat laic, sau secular. Romania asigura egalitatea cultelor, nediscriminarea, dar laicitatea nu e o valoare constitutionala. Ca este asa, o demonstreaza chiar Constituia Romaniei unde la art. 82 se prevede ca Presedintele, Primul Ministru, ministrii si ceilalti membri ai guvernului nu pot fi decat persoane care cred in Dumnezeu: http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=3#t3c2s0a82 .

Zergu spunea...

@Enache: România nu se definește în nici un mod foarte clar, fie stat teocratic, fie laic, fie secular, ci e un terci. Restricția asta cu jurământul se aplică la Președinte, dar nu se aplică la parlamentari. Nu cred că se aplică nici la membrii guvernului.

Legat de parlamentari, știu sigur, chiar avem în prezent în parlament o persoană care a jurat non-religios:

http://www.mediafax.ro/politic/deputatul-remus-cernea-a-optat-pentru-juramantul-fara-formula-religioasa-10403995

Au fost și cazuri de parlamentari care au jurat cu formula "așa să-mi ajute Alah", era un reprezentat al minorității tătare, parcă.