Cautări pe acest blog

sâmbătă, 28 august 2010

Cea mai stupidă afirmație a săptămânii

Cu acest articol încep o nouă serie de articole intitulate „Cea mai stupidă afirmație a săptămânii” care va fi, evident, despre o afirmație stupidă. Nu am să încerc să fac săptămânal articole în această serie, dar am să încerc, în cazul în care există mai multe afirmații similare, să o selectez pe cea mai stupidă. Este posibil ca afirmația să nu fie neapărat făcută în săptămâna publicării, ci, cum îmi planific în avans apariția articolelor, în săptămâna în care am descoperit afirmația.

Acum că am lăsat introducerea de-o parte, să vedem care e afirmația stupidă a săptămânii:

Unul dintre comentatori la un articol despre pericolul iminent al executării lui Sakineh Mohammadi Ashtiani în Iran


Citat:
"Initial, Ashtiani a fost condamnata la moarte prin lapidare, insa, in urma protestelor internationale, oficialii iranieni au decis sa o spanzure."

Asta nu are nici o treaba cu islamul! Este pur si simplu dictatura pura.
[..]



Răspunsul nu cred că are nevoie de alte comentarii:
De fapt are cu islamul, coran 24:2 spune asta

Are de a face cu islamul, chiar ceea ce fac urmeaza întocmai jurisprudența islamică:


24:2 The adulterer and the adulteress, scourge ye each one of them (with) a hundred stripes. And let not pity for the twain withhold you from obedience to Allah, if ye believe in Allah and the Last Day. And let a party of believers witness their punishment.


Exemplul de aplicare a fost dat chiar de Mahomed în timpul vieții lui. Aici sunt mai multe detalii:


http://zergu-si-credinta.blogspot.com/2010/06/pedepse-islamice.html


Spicuiesc despre omorârea unei proaspete mame (era gravidă când a mărturisit adulterul și a lăsat-o să nască pentru a păstra copilul și apoi a ordonat uciderea ei cu pietre):

Sahih Muslim, Book 017, Number 4206:

[..]There came to him (the Holy Prophet) a woman from Ghamid and said: Allah's Messenger, I have committed adultery, so purify me. He (the Holy Prophet) turned her away. On the following day she said: Allah's Messenger, Why do you turn me away? Perhaps, you turn me away as you turned away Ma'iz. By Allah, I have become pregnant. He said: Well, if you insist upon it, then go away until you give birth to (the child). When she was delivered she came with the child (wrapped) in a rag and said: Here is the child whom I have given birth to. He said: Go away and suckle him until you wean him. When she had weaned him, she came to him (the Holy Prophet) with the child who was holding a piece of bread in his hand. She said: Allah's Apostle, here is he as I have weaned him and he eats food. He (the Holy Prophet) entrusted the child to one of the Muslims and then pronounced punishment. And she was put in a ditch up to her chest and he commanded people and they stoned her.



Deci, are foarte mult de a face cu islamul, e clar care e originea.


Lecția este că e bine să știi ce vorbești atunci când spui ceva în public pentru că orice afirmație care e demonstrabil falsă va fi, cel mai probabil, demonstrată ca fiind falsă.

10 comentarii:

Anonim spunea...

În credința ortodoxă, adulterul este pedepsit cu până la 15 ani oprire de la Sfânta Împărtășanie.
Pt. un ateu, pedeapsa asta este de-a dreptul irelevantă.... totuși de unde atâta ură contra Ortodoxiei?

0Z spunea...

@Anonim

Oamenii se revolta, in general, fata de ce e aproape si asupritor. Pentru romani, crestinismul ortodox este cel mai proeminent si mai ofensiv actor din tara, asa ca este #1 in critica din partea ateilor.

Pentru mine, personal, a critica ortodoxia este la fel de usor cu a critica depozitarea de gunoaie in fata usii de la casa mea. Nu e nevoie sa caut adanc pentru a vedea mizeria si jegul sau sa simt putuoarea emanata de la aceasta institutie.

Nu stiu daca sti, dar religia depinde in mare parte de geografie, de unde te nasti, fiindca se introduce abuziv in mintea copiilor de catre societatea din jurul lor. In acest fel, religia este asemanatoare cu virus care se transmite de la parinti la copii.

Am respect mare pentu Zergu fiindca isi aloca timp pentru investigarea si critica religie mahomedane, dincolo de stirile cu atentate teroriste.

Zergu spunea...

@Anonim: Hai măi taci, că așa e și în ortodoxie, citește biblia aia împuțită. Chestia e că v-a tras iluminismul de păr până în secolul XIX (că voi sunteți încă în secolul XIX) și nu vă mai permiteți să faceți crime și să aplicați întocmai ce scrie în biblie.

Adevărata față a creștinismului e aia care s-a văzut când a condus Europa, în Evul Mediu Întunecat când orice eretic era ars pe rug, când orice retard care spunea că cineva ar fi vrăjitoare era ascultat și acuzata era arsă și ea pe rug.

În caz că nu te-ai prins, articolul era despre afirmații stupide. Vrei să fii candidat sau de ce spui inepții?

sarpele boa spunea...

@anonim: nu e vorba de ura ci mai mult de dispret, iar ortodoxia pe langa faptul ca e cea mai aproape si deci ne afecteaza in mod direct cum zicea si ZDragomir, mai este si un fel de talibanism al crestinismului. Inapoiere, ignoranta, ritualism gretos, supunere oarba fata de autoritate, refuzul absolut fata de asimilarea valorilor civilatiei occidentale, toate in numele unei cretine intelegeri a "traditiei stramosesti".

desi in ce ma priveste dispretul a luat o forma mai apropiata de ura, totusi nu urasc crestinii ci crestinismul in sine. Pentru crestini nu pot avea decit compasiunea pe care o am fata de victima unei inselaciuni ordinare.

Claudiu spunea...

Imi cer scuze fata de Zergu ca postez offtopic dar am un anunt de facut pentru atei:
Astazi lansam un fel de concurs exclusiv pentru cei care sunt atei.
Concursul consta in:
Primii zece atei care ne vor trimite numele si adresa postala la sectiunea de comentarii aici: http://ateilor.wordpress.com/2010/08/30/carte-gratuita-dumnezeu-nu-crede-in-atei/ (mentionam ca adresa nu se va publica pe site), vor primi gratuit prin posta cartea “Dumnezeu nu crede in atei” in limba romana, scrisa de Ray Comfort.
Efortul minim ce trebuie depus este sa trimiteti adresa iar noi va trimitem cartea, plus deplasarea la oficiul postal de care apartineti.

0Z spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
0Z spunea...

Claudiu,

cum se zice in popor....

"Da pa dracu"

Nu-ti trimit nimic. Poti sa-ti bagi blogul sfant plin de mitologie undeva.

Recomand ititorilor sa nu-si dea adrese personale, fiindca nu stiti apoi cine vine la colindat. Cunoastem destui sociopati crestini care si-ar dori sa faca vizite.

Anonim spunea...

@ZDragomir
Nu ma deranjeaza ca nu imi dai adresa. Se poate si altfel, coletul se poate trimite si "post restant" la oficiul de care apartineti. Deci trebuie doar sa specificati numele si prenumele si oficiul postal.

Cartea va sosi in maxim 1 saptamana. Problema este ca trebuie sa mergi la posta sa verifici regulat daca a venit coletul pentru ca aviz nu iti vine acasa.

Alta optiune ar fi sa o cumparati voi, se gaseste la vanzare daca dati un search pe google.

Fiti binecuvantati.

0Z spunea...

Asta nu schimba cu nimic situatia.

Eu nu am timp sa citesc regurgitari apologiste din crestinism; nu stiu cine are. Eu ti-am vazut siteul si m-am prins ca pentru tine ateii sunt extraterestrii, iar cartea respectiva pare sa fie din aceeasi perspectiva caracteristica crestinilor... perspectiva unui pai curbat printr-o gaura de cheie la o usa dintr-un beci bisericesc.


Claudiu, stiu ca te simti bine ca incerci sa faci "o fapta buna" prin a atrage atei in crestinism, dar esti doar o scula. Poate ca in timp iti vei dezvolta aptitudinile critice si te vei plictisii de teoria prietenului imaginar.


Pentru cititorii obisnuiti:

nu va obositi cu cartea, aici e lista cu argumentele apologetice a domnului "Comfort" (pseudonim probabil) si deconstructia lor:

http://www.positiveatheism.org/writ/comfortablieb.htm



P.S. zergu, pe unde umbli de atragi asa multi zeloti?

Anonim spunea...

Claudiu: tu chiar crezi ca vreunul dintre noi ar cumpara gunoiul ala?Scrisa de Thunderf00t's bitch care, inainte sa isi borasca "dovezile" nici macar nu face putina cercetare?

Sa zici la tv ca banana este dovada existentei lui Dumnezeu pentru forma si culoarea ei etc, cand banana pe care o stim cu totii e modificata genetic ,e penibil.

Pana si eu imi fac temele pentru scoala mai bine decat el.Cum am mai zis:"Nu e aroganta daca stii ca oponentul tau spune porcarii."