Cautări pe acest blog

luni, 14 noiembrie 2011

Creșinism ipocrit - atei adevarati trebuie sa ...

Radu(?) ține să ne spună niște reguli pentru atei, el fiind creștin ortodox.

În ultimul timp văd că e la modă să te lauzi că eşti ateu…Ok, dar degeaba te baţi cu pumnul în piept că eşti ateu dacă nu respecţi câteva “reguli” morale de bază :

1) Tu ca ateu nu ai ce căuta în biserică. Never ever. Un ateu care se respectă nu merge niciodată la biserică. Dacă pui piciorul în biserică înseamnă că nu eşti cu adevărat ateu, ci doar un lăudăros. Vrăjeala cu ” m-a târât nevasta/bunica/câinele la biserică ” nu ţine… ” Calitatea ” de a fi ateu este total incompatibilă cu biserica.

2) Dacă eşti ateu şi ai un loc de muncă, e musai să te duci la serviciu chiar şi atunci când e Crăciunul sau Paştele…că doar tu ca şi ateu nu ai nicio tangenţă cu aceste sărbători religioase, nu ?

3) Ateii nu trebuie să se căsătorească religios. Pai cum pana mea, tu ca şi ateu să te căsătoreşti în biserică ??? Pentru atei e suficientă doar cununia civilă (aia de la primărie). Dacă ai făcut şi cununie religioasă, nu prea mai ai dreptul să te numeşti ateu.

Ori sunteţi pe deplin atei, ori nu mai sunteţi.

Disclaimer : Eu sunt creştin ortodox. Simţeam de mult timp nevoia să scriu acest articol, ca un răspuns la toate articolele anti-religie scrise de atei.

Evident Rad-hu(?) nu știe ce vorbește și gândește simplist, probabil că își imaginează că gânditul în profunzime dăunează grav credinței în zei verzi pe pereți sănătății, altfel nu-mi explic.

Dar dacă tot e vorba de explicații, am zis să-i explic cum stă treaba:

1 – Deci dacă bunica vrea să meargă la biserică eu n-am voie să o însoțesc să am grijă să nu pățească ceva? Dacă am un prieten bun care se cunună religios și vrea să fiu acolo, trebuie să mă cert cu el? Am fost în diferite catedrale pentru istorie.

Nu mă duc niciodată ca să mă rog sau ceva de genul, mă duc din motive foarte practice și nemotivate de credințe în zei imaginați.

2 – Păi dacă e zi liberă națională eu ar trebui să sclavesc și restul să stea cu burta la soare? În plus, Cristos, dacă a existat nu s-a născut în 25 decembrie, atunci s-a născut Newton. S-a mai zis de discriminare, așa că nu repet.

3 – m-am cununat religios pe vremea când încă eram credincios, dar dacă perechea e credinciosă și vrea, ar trebui să mă cert?

Văd că ai băgat la cap bine învățăturile lu’ Cristos:
34. Sa nu credeti ca am venit s-aduc pacea pe pamant; n-am venit sa aduc pacea, ci sabia.

35. Caci am venit sa despart pe fiu de tatal sau, pe fiica de mama sa si pe nora de soacra sa.

36. Si omul va avea de vrajmasi chiar pe cei din casa lui.

37. Cine iubeste pe tata ori pe mama mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine; si cine iubeste pe fiu ori pe fiica mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine.

Er-patru-de-haș-u (?) ține să ne arate de ce e credincios, din ignoranță:
Hmm…zergule, unde ai găsit ideile acelea scrise italic ? Mă îndoiesc că este aşa ceva în Biblie.
Er-patru-dehu (?) n-a citit biblia, deși probabil dacă l-ai întreba, ar spune că e adevărată în întregime și probabil că e scrisă de Alecsandri, Creangă sau Eminescu. Motivul pentru care n-a citit biblia?
Da, încă n-am citit Biblia…sunt (încă) tinerel, am doar 21 de ani…e destul timp şi pentru citit Biblia.
Până nu bate moartea la ușă, de ce să citească biblia? Și mai are tupeul să stabilească el reguli pentru atei.

Dar cireașa de pe tort o reprezintă următoarea afirmație:
@Graethel : Aici nu dă nimeni la nimeni peste bot. Aici prezentăm argumente şi contraargumente. Zergu este antiortodoxism şi evident că s-a documentat foarte mult despre creştinism.
Probabil are impresia că e omniscient sau are impresia că i-a spus Dumnezeu chestia asta. În orice caz, pe această cale țin să-l anunț pe Re-cvadri-de-hu (?) că oricare ar fi varianta din cele două, am vești proaste pentru el. Ori are nevoie de psihiatru, ori nu i-a vorbit ăla cu barbă, ci i-a vorbit ăla cu coadă.

Înainte să dai edicte și să te face de tot cvadri-rahadu, mai bine te-ai apuca să citești „blibia” aia, eventual caută varianta scrisă de Creangă, poate e mai accesibilă pentru simplioți.

8 comentarii:

Logosfera.ro spunea...

1. Sa inteleg ca orice crestin ortodox care intra intr-o catedrala catolica nu mai poate fi numit ortodox adevarat? Daca esti crestin si vizitezi un templu budist nu te mai poti numi crestin?

2. Daca emigrezi in SUA esti obligat sa te prezinti la serviciu pe 4 iulie chiar daca nu vine nimeni sa-ti deschida usa? Trebuie sa stai in fata biroului doar pentru ca n-ai nici o tangenta cu Ziua Independentei? Ca un corolar, de ce merg barbatii la serviciu de 8 martie?

Zergu spunea...

@Logosfera: 1. Evident că îți pierzi calitatea de creștin în aceste cazuri, după mintea lui.

2. Clar, eventual declanșezi sistemele de securitate intrând prin efracție ca să-ți faci datoria de non-american. Întrebarea e de ce merg femeile? :-))

R4dhu spunea...

Mda, ăla era mai mult un articol pentru dat troll ateilor şi văd că şi-a atins scopul...dacă te uiţi cu atenţie o să vezi că e singurul meu articol despre credinţă.

Hai, recunoaşte că eşti un fanatic anti-religios... ( te rog să nu o iei ca pe o jignire ci ca pe o părere a mea despre tine).

Sunt de acord cu ce ai scris aici dar nu înţeleg ultimul paragraf...este evident că eşti anti-creştinism şi că te-ai documentat foarte mult pentru a putea să-l combaţi cu argumente logice ( mai mult sau mai puţin ).

R4dhu spunea...

Eminescu? Creangă ? Eu credeam ca Biblia a fost scrisă de Mihail Sadoveanu. ( troll again )

Mă simt în minoritate aici, printre atâţia atei...poate găsesc nişte preoţi cu blog să vină să comenteze pe aici, ca să echilibrăm balanţa. Chiar ar fi interesantă o discuţie între tine şi un preot, mai ales că ai dovedit cunoştinţe solide despre creştinism.

Anonim spunea...

O intrebare in afara temei: pseudonimul "Zergu" e inspirat din Starcraft?

Pacificatorul

Zergu spunea...

@Anonim(5): Da, dar foarte lax luat. Am scris la un moment dat în treacăt de eliberarea de Overmind și cereberate și m-am eliberat de ele că erau morți.

Zergu spunea...

@R4dhu(3): Dacă a dori să ajuți niște victime și să minimizezi efectele negative ale unor chestii anti-sociale și anti-umane e fanatism, să fie fanatism. Adică dacă am constatat că X e rău, și există multă lume care apeleaza la X pentru că nu știu mai bine și au fost victime, mi se pare normal să încerci să stopezi X, a nu face nimic spune multe despre tine ca individ. E ca și cum te-ai uita la unul cum se chinuie și se luptă pentru viața lui și tu nu-l ajuți, desi poți, decât te uiți și zici „nașpa de el, n-aș vrea să fiu în locul lui”.

Sunt curios, tu ești anti-sclavagism? A fi anti-ceva nociv e ceva rău? Că tot o dai cu asta înainte, de parcă ar înseamna ceva.

Sunt anti-creștinism cum sunt anti-sclavagism, anti-terorism, anti-tratament-inuman, anti-totalitarism, anti-dictatură, anti-hoție. Nu sunt anti-ortodoxie în sensul că aș vrea ortodocșii morți și bisericile date foc sau mai știu eu ce alte lucruri vă imaginați voi creștinii.

Repet, credincioșii sunt victime, ideologia e mincinoasă, pro-sclavie și anti-umană.


Ți-am zis și mai sus și în comentariul la tine pe blog, am ajuns să știu ce știu NU pentru că mi-am propus să fiu anti-ortodoxie, ci m-am documentat și am ajuns să vad că religiile sunt minciuni sfruntate care au costuri reale în societate - vezi articolele din seria Credinta/Religia e nocivă pentru câteva exemple.

lunetistul spunea...

Sunt ateu si intru In biserica numai la casatorii si decese Eu le consider obicei popular . Nu mai sunt ateu ???