Cautări pe acest blog

luni, 1 octombrie 2012

Puterea caracatiței Bisericii Ortodoxe Române


Am găsit imaginea asta pe Facebook ieri. Uitându-mă la ea, văd că e oarecum incompletă, anumite lucruri precum cantitatea de bani și propagandă mincinoasă marca BOR nu sunt puse în evidență suficient.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Zergu,

Apropos de ortodoxie, as vrea sa scrii un articol despre ura cre(s)tinismului ortodox la adresa stiintei. Am descoperit pe net, pe link-ul:
http://www.scribd.com/doc/100810975/Dan-B%C4%83dulescu-Sfintii-trei-ierarhi-si-geocentrismul
Niste aberatii de te apuca rasu-plansu. Mai ales cand popa ala ii face pe Einstein, Newton sau Kepler ''savanti'' nu savanti , si invita pe ortodocsii ''adevarati'' sa nu creada explicatiile lor despre Cosmos. Iti dai seama, cum sa nu vina in conflict la scoala cand copii invata ceva ce se bate cap in cap cu popimea?
Multumesc!

Anonim spunea...

Asa stând lucrurile, ne întrebam, în calitate de teologi ortodocsi ce îi cinstesc asa cum se cuvine pe cei mai mari dascali ai Ortodoxiei: pe cine trebuie noi sa credem în cosmologie, pe acestia, sau pe droaia de „savanti” ca Copernic, Bruno, Galilei, Kepler, Newton, Einstein, etc. ce cugeta si ne învata cu totul potrivnic Scripturi si tuturor Parintilor, exact pe temeiul filosofiei, stiintei si mintii omenesti a lumii cazute sub printul întunericului?

Anonim spunea...

Asta a fost o mostra din ''intelepciunea'' lu' popa care a scris elucubratiile cu ''Soarele se roteste in jurul Pamantului''. Asta in secolul 21! Cu atata stiinta si dovezi in jur ca nu e asa!