Cautări pe acest blog

marți, 18 decembrie 2012

ColonHelp, produs al unei firme de căcat

Pentru cei ce nu vor să citească articolul meu,  le recomand să citească direct articolul din "Think Outside the Box" care m-a făcut să scriu acest articol.

Unii dintre voi poate ați auzit, alții poate nu, dar există un produs dintr-o mare de alte produse similare care pretind că "detoxifierea organismului" este un lucru esențial pentru orice om pentru că se formează în colon "placa mucoidă", deși vreme de sute de mii de ani oamenii n-au avut nevoie de nici o detoxifiere și nici un medic chirurg care a deschis vreodată un pacient n-a întâlnit această "placă mucoidă".

Ei bine, pe blogul "Insula îndoielii" autorul a explicat cu referințe prestigioase de ce aceste produse nu par plauzibile, și asta în mod extensiv. Din cauză că articolul e bine documentat și probabil apărea destul de sus în rezultatele în Google, producătorii ColonHelp, Zenyth Pharmaceuticals, au decis să-l amenințe pe Ionuț, autorul blogului, că-l dau în judecată dacă nu șterge articolul.

Ionuț nu s-a conformat pentru că, evident, ceea ce a scris era probat de documente și studii din surse reputabile, iar Zenyth nu a catadicsit să răspundă cererii lui Ionuț de a spune ce este incorect în articolele publicate (poate din cauză că nu e nimic incorect în ele?).

Până la urmă, din cauză ca n-au știut pe cine sa dea în judecată, autorul blogului fiind anonim, producătorii CăcatHelp au decis să-i dea în judecată pe Automattic, cei care oferă serviciul de hosting unde există Insula Indoielii că nu au vrut să închidă blogul.

Prima înfațișare e mâine, le urez celor de la ColonHelp o zi de căcat.

2 comentarii:

Alex spunea...

Salut, ti-am urmarit postarile de pe youtube si mi se par interesante, apreciez faptul ca esti dispus sa faci traduceri ale videoclipurilor si as vrea sa te ajut cu traducerea...daca te intereseaza...da reply la acest PM :D

Zergu spunea...

@Alex: Sunt interesat. Cum luăm legatura? Am ceva materiale în coada de asteptare care trebuie traduse.