Cautări pe acest blog

marți, 11 decembrie 2012

Credința /Religia este nocivă - Violența față de copii I

Din păcate, la capitolul violență față de copii din motive religioase avem episoade multiple. Pregătiți-vă să vomitați și să fiți oripilați.

Sa presupunem că ești un părinte puțin cam retardat și ești de părere că violența față de copii e acceptabilă[1], deci, cel mai probabil vei apela la violență când ceva nu-ți convine legat de ce face copilul tău, în loc să tratezi problema ca un adult.

Să presupunem că ești părinte și copilul tău nu învață bine la școală și ai ajuns la concluzia că trebuie să-l bați. Cam câtă violență e necesară ca să înceapă să-i placă să învețe? Sună stupid întrebarea, nu? Pentru că e stupidă acțiunea! Oricum, nu cred că a-l omorî la propriu în bătaie va ajuta să-i crească rezultatele la învățătură. Ceva îmi spune că nu vei reuși.

Pe de alta parte, dacă ești fanatic religios și vrei să-ți îndobitocești copilul religios punându-l să citească biblia, a-l bate în bătaie până îl bagi în spital și apoi în mormânt, ar trebui să meargă cumva.

Cel puțin așa au crezut Dina Palmer, mama lui Roderick "RJ" Arrington Jr., și tatăl vitreg, Markiece Palmer în legătură cu fiul lor care se pare că a mințit că a citit din biblie și nu și-a făcut temele.


Conform KLAS [post local de televiziune], mandatul de arestare menționa “răni deschise pe fese[le lui Arrington], echimoze severe pe coapse, urme și echimoze pe spate, umeri și urme de la bătăi anterioare.” Markiece Palmer a declarat că elevul de clasa a 2-a a fost bătut pe 27 noiembrie deoarece a mințit că a citit Biblia; conform poliției, el a declarat și că baiatul a fost bătut în ziua imediat următoare pentru că nu și-a terminat temele.
Și mă tot minunez când mă mai întreabă careva de ce sunt anti-teist... Oare trăim pe aceeași planetă?

[1] da, dacă crezi că violența față de copii e acceptabilă, ești puțin cam retardat mental

2 comentarii:

Anonim spunea...

Uite si astia. Femeia despre care e vorba are si alte probleme la cap, pe linga cele religioase. Evident ca de vina sint altii pentru ce s-a intimplat, nu ea.

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/9648856/Mother-murdered-son-for-failing-to-learn-the-Koran.html

Zergu spunea...

@Anonim: O știu pe aia, probabil că tu mi-ai atras atenția la ea prima dată. E în coada de articole care trebuie scrise pe aceeași temă.