Cautări pe acest blog

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Teocratia in Romania XII - Biblia ca ghid legislativ - sclavia, femeia, lapidarea, copiii neascultatori

Am dat peste știrea asta și am zis să-mi spun părerea:



Articolul original de la ProTV este ăsta.

Eu sunt de acord cu propunerea! Să facă legi în conformitate cu biblia, am eu niște sugestii cu ce să înceapă:

1. Să legalizeze sclavia, e clar cum trebuie aplicată și biblia spune clar că e OK!

Exod 21:1-21

1. "Iata acum legiuirile pe care tu le vei pune in vedere lor:
2. De vei cumpara rob evreu, el sa-ti lucreze sase ani, iar in anul al saptelea sa iasa slobod, in dar.
3. Daca acela a venit in casa ta singur, singur sa iasa; iar de a venit cu femeie, sa iasa cu el si femeia lui.
4. Daca insa ii va fi dat stapanul femeie si aceasta va fi nascut fii sau fiice, atunci femeia si copiii ei vor fi ai stapanului lui, iar el va iesi singur.
5. Iar daca robul va zice: Imi iubesc stapanul, femeia si copiii si nu voi sa ma liberez,
6. Atunci sa-l aduca stapanul lui la judecatori si, dupa ce l-a apropiat de usa sau la usori, sa-i gaureasca stapanul urechea cu o sula, si-l va robi in veci.
7. Daca cineva isi va vinde fiica roaba, ea nu va iesi cum ies roabele.
8. Daca ea nu va placea stapanului sau, care si-a ales-o, sa-i ingaduie a se rascumpara, dar el nu va avea voie s-o vanda la familie straina, dupa ce i-a fost necredincios.
9. Daca a logodit-o cu fiul sau, atunci sa se poarte cu ea dupa dreptul fiicelor.
10. Iar daca va mai lua si pe alta, atunci ea sa nu fie lipsita de hrana, de imbracaminte si de traiul cu barbatul sau.
11. Iar daca el nu-i va face aceste trei lucruri, sa iasa de la dansul in dar, fara rascumparare.
12. De va lovi cineva pe un om si acela va muri, sa fie dat mortii.
13. Iar de nu-l va fi lovit cu vointa si i-a cazut sub mana din ingaduirea lui Dumnezeu, iti voi hotari un loc, unde sa fuga ucigasul.
14. Daca insa va ucide cineva pe aproapele sau cu buna stiinta si cu viclesug si va fugi la altarul Meu, si de la altarul Meu sa-l iei si sa-l omori.
15. Cel ce va bate pe tata sau pe mama sa fie omorat.
16. Cel ce va fura un om din fiii lui Israel si, facandu-l rob, il va vinde, sau se va gasi in mainile lui, acela sa fie omorat.
17. Cel ce va grai de rau pe tatal sau sau pe mama sa, acela sa fie omorat.
18. De se vor sfadi doi oameni si unul va lovi pe celalalt cu o piatra, sau cu pumnul, si acela nu va muri, ci va cadea la pat,
19. De se va scula si va iesi din casa cu ajutorul carjei, cel ce l-a lovit nu va fi vinovat de moarte, ci va plati numai impiedicarea aceluia de la munca si vindecarea lui.
20. Iar de va lovi cineva pe robul sau sau pe slujnica sa cu toiagul, si ei vor muri sub mana lui, aceia trebuie sa fie razbunati;
21. Iar de vor mai trai o zi sau doua, ei nu trebuie razbunati, ca sunt platiti cu argintul stapanului lor.


Efeseni 6:5

5. Slugilor, ascultati de stapanii vostri cei dupa trup, cu frica si cu cutremur, intru curatia inimii voastre, ca si de Hristos,


Coloseni 3:22

22. Slugilor, ascultati intru toate pe stapanii vostri cei trupesti, nu slujind numai cand sunt cu ochii pe voi, ca cei ce cauta sa placa oamenilor, ci in curatia inimii, temandu-va de Domnul.


1 Timotei 6:1

1. Cei ce se gasesc sub jugul robiei sa socoteasca pe stapanii lor vrednici de toata cinstea, ca sa nu fie hulite numele si invatatura lui Dumnezeu.


În urma acestei legi ne vom putea întoarce la vechea tradiție a Bisericii Ortodoxe de a ține sclavi țigănești și rezolvăm în felul ăsta trei probleme dintr-un foc: forța de muncă ieftină, țiganii n-o să mai poată fura pentru că vor fi sclavi și vom fi în acord cu voința lui Dumnezeu, așa cum ne învață biblia! Ca bonus, dacă vreunul din sclavii țigănești face scandal putem să-l lovim în așa fel încât să moară după 2-3 zile și vom fi cum mâinile curate în fața lui Dumnezeu.



Avem, de asemenea, marele beneficiu de a putea controla pe jidovii care mâncă sufletul poporului român creștin și ortodox, cel ce este Grădina Maicii Domnului și al cărui drapel Dumnezeu îl flutură la el pe norișorul lui!



2. Femeile să nu mai fie acceptate ca profesoare sau în funcții de conducere (vezi Roberta Anastase), este o abominație, să stea acasă să faca copii

Geneza 3:16
16. Iar femeii i-a zis: "Voi inmulti mereu necazurile tale, mai ales in vremea sarcinii tale; in dureri vei naste copii; atrasa vei fi catre barbatul tau si el te va stapani".


1 Corinteni 11:3
3. Dar voiesc ca voi sa stiti ca Hristos este capul oricarui barbat, iar capul femeii este barbatul, iar capul lui Hristos: Dumnezeu.


1 Corinteni 14:34-36
34. Ca in toate Bisericile sfintilor, femeile voastre sa taca in biserica, caci lor nu le este ingaduit sa vorbeasca, ci sa se supuna, precum zice si Legea.
35. Iar daca voiesc sa invete ceva, sa intrebe acasa pe barbatii lor
, caci este rusinos ca femeile sa vorbeasca in biserica.
36. Oare de la voi a iesit cuvantul lui Dumnezeu sau a ajuns numai la voi?


Efeseni 5:22-24
22. Femeile sa se supuna barbatilor lor ca Domnului,
23. Pentru ca barbatul este cap femeii, precum si Hristos este cap Bisericii, trupul Sau, al carui mantuitor si este.
24. Ci precum Biserica se supune lui Hristos, asa si femeile barbatilor lor, intru totul.


1 Timotei 2:11-15
11. Femeia sa se invete in liniste, cu toata ascultarea.
12. Nu ingaduiesc femeii nici sa invete pe altul, nici sa stapaneasca pe barbat, ci sa stea linistita.
13. Caci Adam a fost zidit intai, apoi Eva.
14. Si nu Adam a fost amagit, ci femeia, amagita fiind, s-a facut calcatoare de porunca.
15. Dar ea se va mantui prin nastere de fii, daca va starui, cu intelepciune, in credinta, in iubire si in sfintenie.



În urma acestei măsuri problema indemnizațiilor de concediu maternal va fi rezolvată pentru că, după cum se vede, voia Domnului este ca femeile să stea acasă și să facă voia bărbaților lor, așa cum se cuvine unei femei credincioase, că trist mai este să ne aducă aminte musulmanii de faptul că femeia trebuie să fie mereu gata de sex, indiferent dacă ea vrea sau nu, chiar dacă gătește ceva, chiar dacă e călare, ca doar nu e viol în cadrul căsătoriei:




3. Copii neascultători să fie omorâți cu pietre

Deuteronom 21:18-21

18. De va avea cineva fecior rau si nesupus, care nu asculta de vorba tatalui sau si de vorba mamei sale si acestia l-au pedepsit, dar el tot nu-i asculta,
19. Sa-l ia tatal lui si mama lui si sa-l duca la batranii cetatii lor si la poarta acelei cetati si catre preotii cetatii lor sa zica:
20. Acest fiu al nostru este rau si neascultator, nu asculta de Cuvantul nostru si este lacom si betiv".
21. Atunci toti oamenii cetatii lui sa-l ucida cu pietre si sa-l omoare. Si asa sa starpesti raul din mijlocul tau si toti Israelitii vor auzi si se vor teme.


Exod 21:15
15. Cel ce va bate pe tata sau pe mama sa fie omorat.

Exod 21:17

17. Cel ce va grai de rau pe tatal sau sau pe mama sa, acela sa fie omorat.


Astfel vom fi siguri că vom STÂRPI RĂUL din mijlocul nostru! Ce copil e acela care să-și permită să vorbească în fața tătălui lui care urmează exemplul lui Noe (nu al lui Bachus) sau care și-a bucurat fiica, după modelul dreptului Lot?

Acești aliați ai necuratului trebuie să fie omorâți fără milă!


4. Adoptarea legii care să permită persoanelor deprimate să se trateze de depresie prin zdrobirea pruncilor de piatră conform cu Psalmi 137:9

9. Fericit este cel ce va apuca si va lovi pruncii tai de piatra.

Cred că în felul acesta putem rezolva și problema anterioară permițând oamenilor să zdrobească de piatră copii lor și ai altora. Nu e neapărat să fie proprii copii din moment ce se știe ca în comunitățile creștine adevărate copiii sunt ai întregii familii extinse și toți suntem copii lui Dumnezeu și frați întru credință!

Tot ca urmare a acestei legi psihiatrii și neurologii care cred că totul e în creier și au uitat de sufletul omului, vor putea fi expuși pentru ceea ce sunt, niște mișei! Cum să crezi că un om are două suflete, așa cum sugerează acest ateu spurcat, VS Ramachandran?



Noi știm că nu ai cum să existe așa ceva, este clar că diavolii pun stăpânire pe omul acela, de-aceea e confuz, liberul lui arbitru este predat Satanei, dar conform voinței lui Dumnezeu, la fel cum Iov a pățit în încercarea lui, că Satana nu poate de capul lui să facă ce vrea!

5. Legalizarea sacrificiului uman pentru a avea succes în luptă, conform Judecători 11:29-40

29. Atunci a fost peste Ieftae Duhul Domnului si a strabatut Ieftae pamantul Galaadului si al lui Manase, apoi a ajuns pana la Mitpa Galaadului si de la Mitpa Galaadului a plecat asupra Amonitilor.
30. In acel timp a facut Ieftae fagaduinta Domnului si a zis: "De vei da pe Amoniti in mainile mele,
31. Cand ma voi intoarce biruitor de la Amoniti, oricine va iesi din portile casei mele in intampinarea mea va fi afierosit Domnului si-l voi aduce ardere de tot"
.
32. Apoi a venit Ieftae la Amoniti sa se bata cu ei si i-a dat Domnul in mainile lui.
33. Si i-a batut cumplit de la Aroer pana spre Minit in douazeci de cetati si pana la Abel-Cheramim si au fost umiliti Amonitii in fata fiilor lui Israel.
34. Dupa aceea a venit Ieftae in la casa sa si iata fiica sa i-a iesit in intampinare cu timpane si jocuri; aceasta era singurul lui copil, caci el nu mai avea nici baieti, nici fete.
35. Si cand a vazut-o el, si-a sfasiat haina si a zis: "Ah, fiica mea! Tu m-ai rapus si esti dintre cei ce-mi tulbura biruinta. Eu mi-am deschis gura pentru tine inaintea Domnului si nu ma voi putea lepada!"
36. Iar ea a zis catre el: "Tatal meu, daca tu ti-ai deschis gura pentru mine inaintea Domnului, fa cu mine ceea ce a rostit gura ta, de vreme ce Domnul a savarsit prin tine razbunarea impotriva Amonitilor, vrajmasii tai!"
37. Apoi a zis iarasi catre tatal sau: "Iarta numai ce sa-mi faci: Lasa-ma doua luni, sa ma duc sa ma sui pe munte si sa-mi plang fecioria cu prietenele mele!"
38. Atunci el a zis: "Du-te!" Si a lasat-o doua luni. Si s-a dus cu prietenele sale si si-a plans fecioria in munti.
39. Apoi dupa trecerea celor doua luni ea s-a intors la tatal sau si acesta a facut cu ea cum fagaduise; si ea n-a cunoscut barbat.
40. Si s-a facut obicei in Israel, ca in fiecare an fiicele lui Israel sa mearga sa planga pe fata lui Ieftae Galaaditeanul patru zile pe an.

Și dușmanii țărișoarei noastre dragi se vor teme pentru că țara noastră are multe fete frumoase dornice să se sacrifice pe rug pentru ca tații lor să câștige în luptă, mai ales împotriva ungurilor care vor să dezmembreze țara noastră dragă, nu prin UE unde conspirația iudeo-masonică ne băgat cu forța ca să ne decimeze cu cipuri (deși cu telefonul putem fi urmăriți fără probleme) și pașapoarte 666 (deși numărul din manuscrisele vechi este 616) și Codex Alimentarius (deși nu am găsit vreunul din lucrurile de care oamenii încredere de pe Youtube vorbesc în documentele oficiale de la CA), pentru că, evident granițele nu mai există în UE, ca să ne invadeze prostituatele din Olanda și homosexualii din Suedia.

V-am spus că Dumnezeu însuși flutură și plânge când drapelul României flutură în vânturile divine din rai? Ei bine așa este! Altfel cum ar fi ajuns marele Ștefan cel Mare sfânt, deși și-a omorât toți concurenții le tron pentru a domni aproximativ o jumătate de veac? Dumnezeu iubește drapelul tricolor!

6. Introducerea pedepsei capitale pentru cei ce fac sex în afara căsătoriei și pentru hoți

Levitic 20:10

10. De se va desfrana cineva cu femeie maritata, adica de se va desfrana cu femeia aproapelui sau, sa se omoare desfranatul si desfranata.

Și respectiv, Exod 22:1-3

1. "De va fura cineva un bou sau o oaie si le va junghia, sau le va vinde, sa plateasca cinci boi pentru un bou si patru oi pentru oaie!
2. Daca furul va fi prins spargand si va fi lovit incat sa moara, cel ce l-a lovit nu va fi vinovat de moartea lui.
3. Iar de se va face aceasta dupa ce a rasarit soarele, va fi vinovat si pentru ucidere va fi ucis. Cel ce a furat va trebui sa plateasca tot si de nu are cu ce, sa fie vandut el pentru plata celor furate.


Odată implementate aceastea putem trece la arderea pe rug a necredinciosilor conform cu

Deuteronom 13:6-10

6. De te va indemna in taina fratele tau, fiul tatalui tau, sau fiul mamei tale, sau fiul tau, sau fiica ta, sau femeia de la sanul tau, sau prietenul tau care este pentru tine ca sufletul tau, zicand: Haidem sa slujim altor dumnezei, pe care tu si parintii tai nu i-ati stiut,
7. Dumnezeilor acelor popoare, care locuiesc imprejurul tau, aproape sau departe de tine, de la un capat pana la celalalt al pamantului,
8. Sa nu te invoiesti cu ei, nici sa-i asculti; sa nu-i crute ochii tai, sa nu-ti fie mila de ei, nici sa-i ascunzi;
9. Ci ucide-i; mana ta sa fie inaintea tuturor asupra lor, ca sa-i ucida, si apoi sa urmeze mainile a tot poporul.
10. Sa-i ucizi cu pietre pana la moarte, ca au incercat sa te abata de la Domnul Dumnezeul tau, Care te-a scos din pamantul Egiptului si din casa robiei.


și 2 Cronici 15:13

13. Iar tot cel ce nu va cauta pe Domnul Dumnezeul lui Israel sa moara, ori mic de va fi, ori mare, ori barbat de va fi, ori femeie.
asfemie
Pentru că ateii toți sunt imorali și fără scrupule, așa cum lovendal ne-a spus! Și trebuie să moară!

Mai mult, știm că ateii, prin existența lor, sunt o blasfemie, și blasfemia se pedepsește prin lapidare, așa cum înțelept ne-au învățat ciobanii deșertului din epoca bronzului care au scris biblia, și în special Leviticul 24:16

16. Hulitorul numelui Domnului sa fie omorat neaparat; toata obstea sa-l ucida cu pietre. Sau strainul, sau bastinasul, de va huli numele Domnului, sa fie omorat.
Așa s-a făcut în trecut înaintașii noștri vrednici cu ateii precum polonezul ăsta chiabur care oricum n-ar fi ajuns în rai, nici dacă se pocăia, că „ca mai lesne este sa treaca camila prin urechile acului, decat sa intre un bogat in imparatia lui Dumnezeu. (Mat.19:24)”, așa cum ne-a învățat chiar Cristos, pupa-i-aș găurile lui de la piroane de evreu cu plete, cu piele albă de european și ochi albaștri!

Apoi putem să ne numim Republica Islamică România... scuze, Republica Creștin-Ortodoxă România și să ne alegem un om just ca Torquemada ca să ne ghideze viețile pentru că noi nu putem înțelege cuvântul lui Dumnezeu, dar sigur un alt om cu nimic deosebit față de noi, poate chiar mai incult, poate și poate chiar să-l aplice și să

8 comentarii:

donjoe spunea...

Aceeaşi religie se declară "ofensată" de o reclamă inofensivă şi amuzantă: http://www.youtube.com/watch?v=CPWShMKMVkU

Repostaţi clipul pe toate saiturile de video stuff unde aveţi cont şi puneţi apoi linkul peste tot pe unde se poate, ca să învăţăm CNA-ul unde ne doare de "ofensa" lor religioasă.

Preoteasa Alexandra spunea...

Am citit cu atentie citatele pe care le-ai redat aici. As vrea sa adaug faptul ca Vechiul Testament este interpretat in lumina Noului Testament in felul urmator de catre Biserica Ortodoxa:

-inainte de venirea lui Hristos pacatul era pedepsit de cele mai multe ori cu aceeasi moneda cu care era savarsit, iar faptasul era ucis pentru pacatele grave. De ce? Pentru ca legea punitiva era singurul mijloc de a stavili raul, intrucat Evanghelia nu venise inca pentru a spune: "Cel fara de pacat sa arunce primul piatra". De aici vine si discrepanta uriasa dintre abordarea dura din Vechiul Testament si cea milostiva, iertatoare din Noul Testament.

-sclavia sociala este o materializare in lume a sclaviei pacatului. Blestemul femeii de a fi stapanita de barbat de-alungul istoriei este un fapt concret, nu o porunca arbitrara. Chiar asa s-a intamplat, barbatii au asuprit femeile pentru ca ele au avut de la inceput o mare misiune: au nascut oameni, dar i-au nascut in dureri, intr-o lume a razboaielor si a luptei pentru supravietuire, unde pamantul "rodeste spini si palamida".
Evanghelia vine si reface aceste rupturi: "Cei ce se gasesc sub jugul robiei sa socoteasca pe stapanii lor vrednici de toata cinstea, ca sa nu fie hulite numele si invatatura lui Dumnezeu". Adica Biserica nu spune ca sclavia este OK, dar considera ca atat sclavul si cat stapanul sunt ridicati la demnitatea umana prin Hristos, astfel incat robul este liber in Hristos, iar stapanul este rob al lui Hristos si el. Evanghelia nu a venit sa rastoarne ordinea sociala si politica, ci in cadrul istoriei a venit sa lucreze pe coordonata pamant-cer.

-Biserica spune ca femeia este sensibila la mandrie. Este cel mai greu lucru pentru o femeie sa dea intaietate altuia, pentru ca a mostenit iubirea de a stapani pe barbat inca din rai. Pentru a vindeca aceasta problema, in Noul Testament i se cere femeii smerenie in mod deosebit. Iarasi, nu va obliga nimeni sa fiti de acord cu aceste principii. Pe mine personal m-au revoltat candva, dar pe urma le-am inteles. Pana nu le-am inteles, nici nu le-am acceptat.

Asta este abordarea Bisericii, si nu am intentia de a intra in contradictoriu cu nimeni pe aceasta tema.

Preoteasa Alexandra spunea...

@Zergu 9. Fericit este cel ce va apuca si va lovi pruncii tai de piatra.

Citatul complet este acesta: "Fiica Babilonului, ticaloasa, fericit este cel ce va apuca si va lovi pruncii tai de piatra".

Parintii Bisericii interpreteaza acest citat exclusiv in sens spiritual. Fiica Babilonului este mintea omeneasca, pervertita de pacat, iar pruncii sunt gandurile patimase si rele care trebuie zdrobite de piatra care este Hristos. Rugaciunea este considerata arma, iar numele lui Hristos este piatra de care se zdrobeste raul.

Zergu spunea...

@sf romanv: Ți-am mai spus și alta dată că Pericopae Adulterae este o făcătură/o adăugare la textul original ce datează din Evul Mediu, deci învățătura cu „cel fără de păcat să arunce primul piatra” nu este învățătura originală a lui Cristos:

Jesus and the woman taken in adultery

Serios, ar trebui să studiezi istoria bibliei pentru că demonstrezi constant că nu știi despre ce vorbești (și nu o spun cu răutate sau superioritate).


Dacă Dumnezeu nu e capabil să producă un text deasupra tuturor timpurilor și textul arată EXACT ca atunci când ar fi fost scris de niște oameni primitivi, cam cât de prost îl consideri pe Dumnezeu?

Nu ți-e rușine să faci apologia sclaviei? Milioane de oameni au fost făcuți sclavi tocmai pentru că biblia permitea explicit sclavia și tu ai aroganța să vii cu explicații de-astea la mine?

Du-te și spune faza asta cu metaforele milioanelor de africani care au murit pe drum până în Americi, în Europa, sutelor de mii de țigani pe care Biserica ta dragă ortodoxă i-a ținut ca sclavi până la reformele lui Cuza, la mlioanele de țigani stigmatizați continuu social pentru că au fost băgați într-un cerc vicios de moștenirea post-sclavagistă promovat de stigmatizarea socială a sclaviei.


Dacă tu vrei să fii sclavă, e treaba ta, dar pe tema acestei ideologii femeile n-au avut drept de vot, drept de a lucra, drept de a avea o carieră etc. până prin anii 60-70 ai secolului trecut. Practic 50% din populație era subjugată de cealaltă parte pentru că putea (puterea pumnului).


Așa că, te faci de râs încercând să scuzi un text barbar și primitiv care e de o evidentă sorginte umană, nicidecum divină.


Legat de Psalmi 137, dacă citești contextul, 137:9 e un blestem, nicidecum vrăjeala spirituală. E un răspuns direct la înfrângerea evreilor.

Citatul complet este acesta:

1. (Un psalm al lui David.) La raul Babilonului, acolo am sezut si am plans, cand ne-am adus aminte de Sion.

2. In salcii, in mijlocul lor, am atarnat harpele noastre.

3. Ca acolo cei ce ne-au robit pe noi ne-au cerut noua cantare, zicand: "Cantati-ne noua din cantarile Sionului!"

4. Cum sa cantam cantarea Domnului in pamant strain?

5. De te voi uita, Ierusalime, uitata sa fie dreapta mea!

6. Sa se lipeasca limba mea de grumazul meu, de nu-mi voi aduce aminte de tine, de nu voi pune inainte Ierusalimul, ca inceput al bucuriei mele.

7. Adu-ti aminte, Doamne, de fiii lui Edom, in ziua daramarii Ierusalimului, cand ziceau: "Stricati-l, stricati-l pana la temeliile lui!"


8. Fiica Babilonului, ticaloasa! Fericit este cel ce-ti va rasplati tie fapta ta pe care ai facut-o noua.

9. Fericit este cel ce va apuca si va lovi pruncii tai de piatra.



Contextul e clar, umilirea evreilor de către babilonieni duce la un blestem din partea evreilor asupra babilonienilor și îndemnul de a nu uita și nu ierta această umilire.

Așa că nu mai crede aiurea popii, gândește și studiază singură cu capul tău, altfel devii sclava și instrumentul altora.

Robotu' de serviciu spunea...

@(2)
-Biserica spune ca femeia este sensibila la mandrie. Este cel mai greu lucru pentru o femeie sa dea intaietate altuia, pentru ca a mostenit iubirea de a stapani pe barbat inca din rai.
Asta e o prostie. Cei mai "sensibili" la mandrie sunt barbatii. Femeile sunt mai maleabile, cedeaza mai usor. Si asta se poate constatat experiemtal, in viata de zi cu zi. De exemplu eu, in toate situatiile in care m-am lovit de egoul cuiva, acel cuiva a fost un barbat, nu o femeie. Si am avut destule aventuri de genul asta (si din nou, cu cat omul e mai prost, are de obicei si un ego mai mare)...

Preoteasa Alexandra spunea...

Psalmii au o o alta interpretare pentru crestinism, decat aveau in iudaism. Daca linia istorica privind robia babiloniana era in centrul acelui psalm, rostul citirii psalmilor in crestinism transpune in plan spiritual acele cuvinte. Biserica insasi spune ca de-aia citim psalmii aia care aparent nu mai au niciun sens pentru noi, tocmai pentru ca interpretarea cuvintelor din Vechiul Testament are un nou sens, unul superior.
De pilda robia in Egipt este considerata prefigurare a robiei pacatului, trecerea prin Marea Rosie semnifica trecerea de la moartea pacatului la viata etc.

Cat despre acuzele tale privind sclavia, am de spus doar atat: Biserica nu a fost si nu va fi un ONG care lupta pentru drepturile omului. Istoria are cursul ei, cu contextele ei mai mult sau mai putin favorabile pentru omenire.
Pe mine ma intriga o altfel de sclavie a zilelor noastre: sclavia femeii in societatea consumerista, unde valoarea ei este redusa la functia de a munci in folosul economiei, functia sexuala de a face sa se vanda marfuri si de a tine sub control natalitatea. De asemenea ma intriga faptul ca femeia este mintita si inselata cand i se spune ca este respectata in societate prin faptul ca are acces la educatie, munca, cariera, drept de vot. Da, este bine ca are anumite libertati civile, insa in spatele unui os atragator se ascund mult mai multe interese meschine, cum ar fi transformarea femeilor in contribuabili la taxe si impozite, manipularea familiilor de catre stat prin imixtiunile acestuia in intimitatea familiei din care lipseste prezenta femeii si altele.

Daca eram barbat, puteam sa fiu acuzata de ipocrizie, dar cred cu fermitate in cele spuse mai sus. De mii de ori este mai liber un om privat de libertate dupa gratii, insa care cunoaste Adevarul si il urmeaza, decat un om liber in societate, dar care nu stie care este calea pe care trebuie sa o urmeze. Dar o va gasi, pentru ca Adevarul insusi i se va descoperi. De aceea stim unde si care este Adevarul, tocmai pentru ca Adevarul se face cunoscut, pentru a-l putea deosebi de minciuna.

Si cu asta inchei, fara sa te cert, asa cum mai certat tu pe mine cu cuvintele "nu ti-e rusine...?"

Sincer, nu am de ce sa ma rusinez cu convingerile mele...

Preoteasa Alexandra spunea...

@Robotu de Serviciu.

Nu ma refer la orgoliul tipic masculin despre care stiu foarte bine in ce anume consta. Barbatii sunt mandri pentru ca intr-adevar pot realiza multe lucruri importante prin forta lor fizica si spiritual-intelectuala, si au tendinta de a si-o lua in cap. Misoginii au dreptate intr-un singur punct: noi femeile suntem mai vulnerabile din punct de vedere emotional si fizic, nu rezistam la stres ca ei si nu disociem sentimentele de ratiune cu multa usurinta. Dar asta nu inseamna ca suntem inferioare, ci suntem ASA CUM EI NU POT FI. Mie nu mi-e rusine cu realitatile expuse de misogini, insa nu sunt de acord cu orgoliul lor nemasurat in numele caruia discrediteaza neamul femeiesc.

Robotu' de serviciu spunea...

@ (6)
Psalmii au o o alta interpretare pentru crestinism, decat aveau in iudaism.
Haha, cat adevar... totul se reduce la interpretabilitate, asa e. Ce te mai faci cu relativismul asta.... crestinismul e "relativ"...

Cat despre acuzele tale privind sclavia, am de spus doar atat: Biserica nu a fost si nu va fi un ONG care lupta pentru drepturile omului. Istoria are cursul ei, cu contextele ei mai mult sau mai putin favorabile pentru omenire.
Biserica nu trebuie sa fie ONG. Sclavia este imorala - in ziua de azi sau oricand in trecut. Orice institutie care spune altfel - fie ea si Biserica - este IMORALA. Punct!

Pe mine ma intriga o altfel de sclavie a zilelor noastre: sclavia femeii in societatea consumerista, unde valoarea ei este redusa la functia de a munci in folosul economiei, functia sexuala de a face sa se vanda marfuri si de a tine sub control natalitatea.
|Ceva foarte similar se poate spune si despre barbati. Oricum, inventezi o problema acolo unde nu exista, de fapt, nici una. Termenul "sclavie" ave un inteles mult mai concret pentru cei din trecut. Sa zici ca omul de azi, "sclavul" pietei de consum, dar cu burta plina si cu libertatea de a-si baga picioarele in cer sta mai rau decat sclavul de acum 2000 de ani este o prostie patentata. Este usor sa faci filozofie din turnul de fildes, cu burta plina, nu? Daca e sa o luam pe linia propusa de tine, omul este sclavul focului - daca nu descoperea focul, in ziua de azi ar fi trait feiricit si ignorant o viata scurta in boscheti. Asa ca sa lasam metaforele de prost gust, ca aici incercam sa discutam cu picioarele pe Pamant fiind, nu facem comentarii idealistice la limba romana...

De mii de ori este mai liber un om privat de libertate dupa gratii, insa care cunoaste Adevarul si il urmeaza, decat un om liber in societate, dar care nu stie care este calea pe care trebuie sa o urmeze.
BS. Mai pe romaneste, filozofeala, goala.

Dar o va gasi, pentru ca Adevarul insusi i se va descoperi. De aceea stim unde si care este Adevarul, tocmai pentru ca Adevarul se face cunoscut, pentru a-l putea deosebi de minciuna.
Te-am prins, Neavand nici un mijloc legitim de comparatie, nu poti sti ca Adevarul este Adevar si nu Minciuna. Desi daca te-as ruga sa definesti Adevarul, probabil nu ai reusi (sau ai trece in sfera redefinirii pompoase).

@(7)
...nu rezistam la stres
Din contra mie mi se pare ca femeile sunt mai rezistente la stress.
Oricum, diferentele dintre femei si barbati au rostul lor prin prisma evolutiei: supravietuirea progeniturilor pana la varsta reproducerii. Problema in ziua de azi este ca aceste imperative evolutive isi pierd din insemnatate in cadrul unei societati formate din indivizi constienti, care isi propun propriile scopuri.

Iar diferit NU inseamna inferior.

Si ca sa revenim la ce am spus (si care ai esuat in a trata), nici eu nu vorbesc de orgoliul masculin cand vorbesc de mandrie (respectivul este o forma de mandrie). Si raman la concluzia mea ca barbatii sunt mai mandrii (in general), si propun ca acest lucru se poate observa empiric.