Cautări pe acest blog

joi, 20 decembrie 2012

Așa da...

Am găsit recent acest clip care, pe lângă că arată o tipă frumoasă, arată o persoană religioasă care înțelege ceea ce deranjează pe cei mai mulți dintre atei și agnostici, prozelitismul.



Dacă toți creștinii s-ar comporta așa cum această fată îi îndeamnă, multe dintre problemele pe care ateii anti-teiști le au cu religia, pentru că cea mai mare componentă e prozelitismul.

O asemenea poziție e mult mai acceptabilă pentru mine, în ciuda faptului că ceea ce crede nu are vreo bază validă, iar asta poate avea efecte în realitate, dar bigotismul și prozelitismul, cele mai enervante și nocive elemente ale comportamentului multor religioși ar fi eliminat.

A se observa că poziția nu este una exclusiv creștină, pentru că nu există un monopol al comportamentului decent și al comportamentului non-mitocănesc, asta rezultă din orice poziție umanistă.

2 comentarii:

Ioana spunea...

Vezi ca am incercat sa raspund fetei asteia la mine pe blog (http://ioanadevanves.blogspot.fr/2012/12/answer-to-girls-message-on-youtube.html), ca iesea un carnat de comentariu daca o faceam aici

Ioana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.