Cautări pe acest blog

joi, 22 noiembrie 2012

Credinta / Religia este nociva - Indoctrinarea copiilor

Iată ce a scris La Roux pe Facebook:

Azi de dimineata am avut o mica neintelegere cu educatoarele de la gradinita....Princessa mea Katy...in ultimul timp zice una si aceeasi de dimineata: ca vrea sa-l vada pe dumnezeu, ca vrea sa fie linga dumnezeu, ca vrea sa mearga la dumnezeu"...WTF....Am intrebato pe Katy de unde a auzit ea asta si cine o invata asa ceva...la care ea a zis ca la gradinita.....Si deoarece explodez foarte repede...azi nu am mai rezistat si am facut "chipes" la directoare si la educatori....Mai daca nu poti interpreta cuvintele de la biserica despre dumnezeul ista nu le zi...mai ales la copii mici care sunt foarte receptivi si impresionati....Gradinita invata copii cum sa se sinucida!!!....Blea...cuvinte nu am....Katy:l"a gradinita mi-au zis ca atunci cind ploua, dumnezeu plinge....cind e soare "domnul in cauza" se ride, cind e frig, tot el a pleca"....WTF...Mai daca la urma urmelor te-ai apucat sa-i inveti fenomenele meteorologice....atunci invata-i corect....Am cerut de la educatori si director ca fenomenele data sa fie explicate corect....

Dintr-o țară mai ortodoxă decât România (da, paranoicule ortodoxoman, există unii mai dereglați decât românii), Republica Moldova.

Dacă asta nu e îndoctrinare, nu știu ce mai e. Care e nocivitatea? E destul de simplu, când ești copil ești ușor influențabil, la capitolul logică simplistă stai destul de bine, iar dacă la grădiniță niște spălate pe creier îți împuiă capul cu idei cât ce mișto e Dumnezeu și ce mișto e după moarte, pe cale de consecință logică e posibil să vrei să te sinucizi ca să-l vezi pe Dumnezeu.

Trebuie să mai repet că e 2012 și indivizii ăștia vorbesc de ființe invizibile care au super-puteri și pe care nu-i pot pune în evidență în nici un fel fără a comite grave erori de logică?

P.S.: Oare e momentul să adaug un label "religia în grădinițe"?

3 comentarii:

Saturnine spunea...

La noi la gradi au venit ceva studente de la teologie sa faca practica. Am vorbit cu educatoarele, una a fost mai intelegatoare, cealalta mai cu textul ca "nu fac nimic rau, doar le spun niste povesti". Am zis ca o las ca sa n-o supar pe micuta ca ea sa fie luata de acolo la ora, ca e prea mica sa inteleaga si banuiesc ca nu se baga la chestii grele. Dar am zis ca 1. vreau sa imi faca rost de o programa a respectivelor si am rugat-o pe invatatoarea mai receptiva sa participe si ea odata la o lectie din aceea sa vada ce si cum ca ele nu stateau acolo (a fost o singura lectie pana acum). Dar am zis clar: daca aud ceva mai mult decat "doamne , doamne" - pe care a luat-o de la mama mea cand a intrebat-o ce e aia (o icoana) - deci daca aud vreun cuvant religios cum ar fi "dumnezeu" sau orice, se termina. Invatatoarea receptiva mi-a spus ca poate le va sugera sa nu intre in detalii dar ca e putin neplacut dat fiind ca doi dintre parintii de la grupa sunt popi. I-am zis sa le spuna la alea ca un parinte nu e de acord cu ce fac ele si ca s-o lase moale. Dar daca aud orice nepotrivit o sa-mi calc pe inima si o scot de la ora aia. Am decis sa ii cultiv copilei spiritul critic si ca prevedere o instruiesc ca eu sunt mai presus de educatoare, ca cuvantul meu e mai important si ca daca aude ceva si eu zic ca e gresit, sa ma creada pe mine, ca eu ii demonstrez. Stiu ca nu trebuie sa ma creada nici pe mine by default dar daca e sa creada pe cineva, clar nu pe teoloagele alea. Pe cum mai creste o sa invete cum sa gandeasca, ca momentan are 4 ani si e la grupa mijlocie, nu are capacitatea de a discerne, nu are suficiente informatii si experienta. To be continued. Ii detest ca se baga in viata oamenilor si un om ca mine trebuie sa aleaga intre raul de a-l separa pe copil de colegi si raul de a-l lasa pe mana mincinosilor si inselatorilor.

Anonim spunea...

Iesi la suc cu piticania in ora aia daca poti asa nu-si da seama deloc de ce se intampla :P

Anonim spunea...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2240821/Catholic-Church-sets-exorcist-hotline-Press-1-demonic-possessions-press-2-visions-Hell.html