Cautări pe acest blog

luni, 19 noiembrie 2012

Dan Negru: Respectați-mi ideile!!! Pentru că-s ale mele!

Dan Negru nu este un monstru sacru al gândirii. Dan Negru nu e prea bine conectat cu orice ține de gândire rațională. Când Stephen Hawking i-a spulberat visele când a spus în cartea sa, The Grand Design
Deoarece există o lege precum cea a gravitaţiei, Universul poate şi se va crea din nimic. Creaţia spontană este motivul pentru care Universul există, pentru care noi existăm
acum vreo 2 ani, Dan Negru s-a crezut băgat în seamă și a crezut că e normal să spună
D-nule Hawkins, câteva secunde uit de învăţăturile bunicii mele , uit că iubirea înseamnă creştinism şi-mi permit o remarcă … eşti dobitoc!” „Cred că aşa ne deosebim de animale, prin credinţă…Fără credinţă ne plasăm la nivelul dobitoacelor”
„Bunica mea, o femeie simplă cu câteva clase a avut puterea să creadă toată viaţa în Dumnezeu şi sfârşitul vieţii i-a adus apropierea de EL…Bunica mea s-a stins cu credinţa că va ajunge lângă Dumnezeu… Aşa fac şi au făcut miliarde de oameni de pe Planetă…Speranţa în Dumnezeu, Alah sau oricare altă credinţă nu poate fi înlocuită de forţa gravitaţiei d-nului Hawkins (...) Cred că viaţa liniştită trăită de bunica mea cu câteva clase primare, cu frică de Dumnezeu şi cu siguranţa că “după” mai există viaţă, viaţa de după moarte, e mai preţioasă decât viaţa trăită de un savant lipsit de credinţa că “după” mai există ceva”
„Cred că în această ultimă carte d-nul Stephen Hawkins dovedeşte că e un dobitoc care n-a înţeles nimic. Că între domnia sa şi orice dobitoc (câine, pisică) nu e mare diferenţă”
Dan Negru nu e decât un monstru ortodoxo-fanatic în devenire, și iată ce ne spune el mai nou:
sunt un creştin-ortodox-deloc habotnic-dar adeseori în ultima vreme mă simt batjocorit şi hărţuit fie de reporteriţele care se miră de cozile din preajma bisericilor, fie de glumele care inundă netul...
Acum câteva ore, o tânără jurnalistă se mira că în lumea telefoanelor digitale cozile la biserici sunt atât de mari...Analfabeta habar n-avea că Iphone-ul cu care se laudă vine din ţara în care pe dolar sunt scrise cuvintele "In God we trust" şi în care preşedintele Statelor Unite jură pe Biblie...
Respectul pentru religie, oricare ar fi ea, e sfânt în America...Cer respect pentru credinţa mea tuturor celor care trimit tinere jurnaliste în preajma unor locuri pe care eu le consider sfinte"
Băi Dănuț, pentru tot ce consideri tu sfânt există cel puțin un miliard de chinezi pe care-i lasă rece ce consideri tu sfânt, pentru că ce e definit drept "sfânt" e o minciună inventată și întreținută de niște unii care cred/credeau că sunt ei mai coioși decât restul oamenilor și au linie directă la prietenul lor imaginar, iar asta, chipurile, le permite să declare că anumite idei cretine sunt incriticabile.

De fapt, despre asta e vorba, Dănuț se simte amenințat de reporteri pentru că mitologia creștină, ca toate mitologiile, e falsă, iar orice analiză critică la adresa ei relevă cât de fals și defect e întreg setul de povești care definește narațiunea creștină. Această relevare nu e dezirabilă pentru orice individ care se teme de faptul că poveștile creștine nu-s decât niște minciuni și-și dorește să fie adevărate, din cine știe ce motive emoționale. Am ajuns să cred că, în sinea sa, orice creștin (care nu e dus cu pluta) știe că poveștile creștine nu sunt adevărate, însă se teme de prietenul imaginar, deci nu îndrăznește să se gândească să investigheze acest lucru.

Mă Dănuț, eu zic că fatwah-ul tău n-o să țină, iar blasfemia e sfântă, ca să citez motto-ul lui godless1859. Venerarea hoiturilor (sau, mai cosmetizat, zeificarea înaintașilor)  e o chestie ridicolă, bolnavă și imbecilă, iar venerarea asta arată cât de retrogradă e religia creștin-ortodoxă, de-aia râd reporterii de voi. Așă că dacă vrei să nu mai râdă de voi, nu mai fiți ridicoli.

De ce am spus că e un monstru ortodoxo-fanatic? Iată ce ne spunea el în aprilie în articolul numit Ceasul:
Lumina e aprinsa din Sfintul Mormint si e unul din marile miracole. Inexplicabil stiintific.
Si daca maine ar aparea o explicatie data de Stephen Hawking, as prefera sa n-o ascult, sa o ignor sau chiar s-o interzic, de-as putea.
Dane, de unde ești tu așa sigur că e "inexplicabil științific", ești omniscient? Cel mult e neexplicat, nu inexplicabil. A fi inexplicabil e o proprietate permanentă, "neexplicat" e o proprietate temporală. Dane, când facem demersuri interzicem tot ceea ce se știe despre fosforul alb ca să rămâi ignorant se te minunezi că Iisus are reglat ceasul pe fusul orar al Ierusalimului (ora de vară)?

Pe de altă parte, Votaire (articolul ăla începe cu un citat atribuit lui Voltaire care-i convine lui Dănuț) nu era creștin ci era anti-fanatism, anti-dogmatic și categoric pro-libertate de expresie, nicidecum pro-cenzură, așa cum spui și tu, dar ignori ce spune el, când nu-ți convine. Dar uite ceva ce e relevant:
Cata vreme oamenii vor crede absurditati vor comite atrocitati.

Iar moaștele, credința în hoituri sfinte, idei necriticabile și falsități crase sunt absurdități. Dar ca să-ți treacă supărarea, Dane, să-ți zic un banc.

Știi de ce stau românii ortodocșii la coadă la pupat moaște?
Pentru că Biserica Ortotoxă Română atât de mult i-a sărăcit, că nici o ciorbă de oase nu pot face și încearcă să se mulțumească lingând niște oase.


P.S.: Găsit-am recent acest blog: http://crestiniispune.wordpress.com/ Lectură plăcută!

8 comentarii:

Anonim spunea...

...doua chestiuni ; 1.apropo de chinezi o parte din ei sunt budisti. afla ca si in budism exista credinta in demoni si exista si venerarea statuilor si a moastelor (lui buddha)
da un search pe gogle sau citeste ep eliade (istoria credintelor)1.
a doua chestiune e fumata de secole (din epoca iconoclasta). in prezent doar cei ce-zi zic protestanti au o atitudine dispretuitoare fata de "puparea hoiturilor".

Ferret spunea...

Buddhistii venereaza statuile cum veneram noi Monumentul Eroului Cazut la Datorie. E chestie de respect si atat. In alta ordine de idei, Zergule, te citesc cu cea mai mare placere ori de cate ori scrii cate ceva. Iar daca iti va spune cineva vreodata ca esti dobitoc, nu uita ca esti intr-o companie selecta!

Zergu spunea...

@anonim(1): in prezent doar cei ce-zi zic protestanti au o atitudine dispretuitoare fata de "puparea hoiturilor".

Și cei ce își dau seama cât de bolnavă e chestia asta.
Și cei care își dau seama că asta e, conform preceptelor biblice, idolatrie.
Și cei ce-s dezgustați de hoituri.
Și cei care-s dezgustați și de idea de a pupa hoituri.

Cred că am demosntrat că, cel puțin la acest punct, ai ceva lipsă de imaginație. Mă retrag în glorie și te mai aștept pe aici.


@Ferret(2): Nu-s ofensat de insulta lui, ci însăși falsa lui superioritate e o insultă la adresa speciei umane, dar nu-i bai. Știi cum e, prostia e o boală care-i doare pe ceilalți.

Anonim spunea...

Nea Zergule,
nu CIOBA, ci CIORBA...
Hi, Hi, HI...

Anonim spunea...

"conform preceptelor biblice" ha ha hah , si unde scrie ca biblia este infailibila? este o carte inspirata, buna de citit ,cam10% din intreg conform "preceptelor" ortodoxe pe care nu le-ai penetrat in profunzime :)
si eu te mai astept cu postari inteligente si nu cu grohaieli de rit pro(s)testant. ca-mi esti simpatic...

Anonim spunea...

anony 23.30 - ce-ai fumat, frate?

Anonim spunea...

ano 2
matasa porumbului invelita in foita dintr-o biblie KJV. alte intrebari ai?

Anonim spunea...

nu nu mai am, tocmai ai demonstrat ceea ce am spus mai sus, anume ca ai fumat. chiar peste masura....