Cautări pe acest blog

luni, 17 ianuarie 2011

Patriarhul Rosu, Biserica Ortodoxa Romana, colaborationsm, comunistii - ce le leaga?

După ceva muncă la clipul ăsta, am reușit în sfârșit să-l termin și să-l public.

A colaborat Biserica Ortodoxă Română cu regimul comunist?
Da, evident, în mod oficial chair.

Cu ce scop a colaborat cu comuniștii?
Multiple beneficii: distrugerea greco-catolicismului, luarea averilor și convertirea forțată a enoriașilor lor, favoritisme, bunuri materiale, etc.

Avea alte alternative mai demne?
Evident, dovadă modul de acțiune a greco-catolicilor.



Va sfătuisc să faceți mirror la acest clip oriunde puteti și vreți, informațiile ăstea trebuie să fie aflate.

Deja văd că sunt oameni care au publicat acest clip pe blogurile proprii. La mai multe, vă rog!

6 comentarii:

Lucian Vâlsan spunea...

Ok omu' văzut clipul. În mare parte ştiam deja lucrurile spuse acolo sau, dacă nu le ştiam în clar, le bănuiam (le intuisem).
Mâine sau poimâine o s-apară şi pe la mine prin blog asta.
Noroc.

Osterhase spunea...

Ce te mai miri, ca si saracului Paturca i-au plasat armata de popi la cap si l-au infipt la Bellu - exact cum n-a vrut el. Ba probabil s-au si felicitat in timp ce-i calcau in picioare testamentul. Mi-e greatza.

Ionut anghel spunea...

Sunt de acord ca bisericile ca institutii blocheaza dezvoltarea umana. Sunt la fel de acord ca unii pentru a putea trece prin viata au nevoie de religie.... altii doar de credinta ca nu-s singurele fiinte rationale din univers si ca a trai in comuniune cu aproapele tau (cam ceea ce au toate religii din lume ca punct de plecare) este defapt singurul lucru care conteaza.

Anonim spunea...

sa spui asta preotilor si crestinilor care au infundat inchisorile datorita credintei in perioada comunismului...poate cu ei ar trebui sa vorbesti prima data!

cetcta spunea...

sa spui asta celor care au infundat inchisorile datorita credintei cum e arsenie papacioc de la techirghiol...si celor care au murit in inchisori pentru credinta in timpul comunismului...intreaba-i pe ei cum a fost...a durat mult sa faci video..in loc sa faci cv folositor...

Anonim spunea...

Între anii 1942-1944, părintele Iustin Pârvu a slujit ca preot militar pe frontul de est până la Odesa. În acest timp, alături de „Divizia 4 Vânători de Munte” a luat parte la luptele din cel de-Al Doilea Război Mondial, ajungând până la Don. După întoarcerea în ţară, el continuă studiile la Seminarul din Roman. În anul în care va absolvi seminarul, în 1948, el va fi arestat pe motive politice. Este condamnat la 12 ani de detenţie trecând prin închisorile Suceva, Văcăreşti, Jilava, Gherla, Periprava şi Aiud. Urmează apoi munca silnică din minele de la Baia Sprie, iar în final ajunge la Închisoarea Piteşti. Refuzând să se lepede de credinţă, în anul 1960 părintele Iustin este condamnat la încă patru ani de temniţă