Cautări pe acest blog

luni, 10 ianuarie 2011

Potpul lui Noe - o poveste incredibila

Povestea potopului lui Noe este na dintre cele mai cunoscute povești biblice, dar si una dintre cele mai interesante de analizat.



De-a dreptul impresionant!

8 comentarii:

Protos spunea...

Excelent:))

Anonim spunea...

super tare
numa buna de aratat la crestinopati!
Kitana

Ioana spunea...

Vezi ca povestea are raspunsuri de la "thinking believers": http://www.youtube.com/watch?v=wUC_kVgdW9E

Logosfera spunea...

@ioana
Glumesti, nu? Raspunsul la care ai facut trimitere e facut de niste pupincuristi cacati la cur: "Daca dumnezeu exista, are dreptul la genocid, ca-i creatia lui". Stiu ca unii crestini isi cresc copii dupa principiul "eu te-am facut eu te omor" dar asta nu inseamna ca parintii respectivi nu sunt ... "cu capu'".
Auzi gandire de "thinking believer": daca psihopatul are numele Yehova nu mai e psihopat.
"A rose by any other name would smell as sweet"... think about it!

Ioana spunea...

@Logosfera: glumesc, da!

Padre Pio spunea...

Pentru ca arca lui Noe a trecut cu bine de Potop ne arata, inca odata, ca Dumnezeu e atotputernic si ii iubeste pe oameni. Putea sa dea pur si simplu delete si apoi sa-l faca apoi pe Adam version 2. Dar nu! El a incercat sa va salveze asa pacatosi cum sunteti.

E adevarat ca planul cu Noe, nu a reusit. Dar El a avut si planul C (planul B a fost la Sodoma si Gomora) ca nimic nu e lasat la voia intamplarii de BUNUL Dumnezeu: trimiterea catre moarte a propriului Sau Fiu Iisus Cristos pentru mantuirea voastra. Va dati seama cata putere de sacrificiu are Dumnezeu! Putea, usor/lejer, sa vina chiar El sa se sacrifice pentru umanitate. Asa ar proceda orice om/parinte care isi iubeste copilul! Dar, cum bine stiti, voi sinteti atat de limitati si scarbosi incat nu puteti intelege acest sacrificiu plin de IUBIRE si CURAJ Divin! Nu! El si-a trimis propriul Fiu la moarte pentru mantuirea sufletelor voastre pacatoase de tot rahatul si VOI nu apreciati acest sacrificiu. RUSINE SA VA FIE si SA ARDETI IN IAD PACATOSILOR!!!

P.S. In legatura cu arca lui Noe un lucru nu inteleg: Cum de Noe se pricepea asa de bine la paianjeni si scorpioni (ca sunt 102248 specii de paianjeni si scorpioni) incat a fost capabil sa determine sexul indivizilor la fiecare specie (ca asa zice in Biblie: “o parte barbateasca si o parte femeiasca din fiecare specie”).
P.S. Am, totusi, o ipoteza: poate Noe nu se pricepea chiar asa de bine la paianjeni si scorpioni. Tot ce a facut a fost sa astepte ca doi paianjeni/scorpioni sa se imperecheze. Desigur multe specii au disparut astfel ca puteau fi si perechi de homosexuali - dar acest lucru nu putea fi decat spre bucuria Lui Dumnezeu...

Anonim spunea...

Îmi dai voie să pun vide-ul tradus și pe http://www.mitul-isus.ro/ ?

Zergu spunea...

@anonim 7: Sincer, prefer să se raspandeasca informatia decat sa port ceva lauri fara valoare. Chiar te rog sa popularizezi clipul prin ce mijloace ai la dispozitie. Faptul ca trec in clip cine a tradus are de a face cu directionarea oamenilor catre blogosfera ateista, nu cu faima ;)