Evident, vagabondul e BOR, casa părintească e România și administratorul este clasa politică coruptă, în caz că mai era nevoie de clarificări.
Dar hai să vedem ce zice administratorul.
Când vine vorba de Biserică, parlamentarii se dovedesc a fi largi la pungă. La punga lui Boc însă căruia senatorii şi deputaţii i-au amendat bugetul pentru 2012 de nu mai puţin 1.640 de ori pentru a obţine fonduri pentru investiţiile în lăcaşurile de cult. Practic, 20% din cele peste 9.000 de amendamente depuse la bugetul pentru anul viitor au avut în vedere bisericile. Cele mai multe propuneri au venit din partea liberalilor şi social-democraţilor, care au semnat la pachet zeci de cereri pentru direcţionarea fondurilor către parohiile din teritoriu. Parlamentarii susţin că au acţionat la cererea comunităţilor locale, a cetăţenilor, dar şi a feţelor bisericeşti, iar unii dintre ei nu se feresc să spună că "relaţia cu divinitatea" i-a ajutat în cariera politică şi tot cu ajutorul lui Dumnezeu vor reuşi să scoată banii de la Boc.
Dacă credeați că PSD și PNL sunt pro-separare biserică-stat, vă înșelați. Suntem în plin asediu al teocraților și vin din toate direcțiile, atât de la PDL, cât și de la pseudo-opoziția PSD-PNL (aka USL). De USL ne-am lămurit mai sus, iar de PDL, scuze, UNPR (hai că nu se prinde nimeni că UNiunea PRofitorilor nu e afiliată PDL sau oricui le aduce bani, hă, hă, hă) urmează:
"Mie îmi place Malraux", spune senatorul UNPR, Liviu Câmpanu, amintindu-şi unul dintre citatele sale preferate: "Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc".Aha, dacă omul din buzunarul lui post-jefuire-de-stat crede că 2 lei sunt mulți pentru biserică, n-o să mai poată face nimic dacă statul îl constrânge și-i fură chiar vreo 800.000 de lei, deci așa se face că nu-i place lu' Câmpanu. Auzi, fă? Dacă tot ești generos, de ce nu ești generos cu banii tăi proprii și personali, și nu cu banii mei pe care mi i-ai jefuit prin intermediul statului?
"Sunt credincios. Mă duc la biserică cel puţin o dată pe lună şi măcar o dată la trei luni merg la mănăstire", precizează Câmpanu pentru gândul, enumerând investiţiile pe care şi le doreşte: repararea acoperişurilor bisericilor din satele botoşănene Darabani şi Ivancăuţi şi împrejmuirea Mănăstirii din Păltiniş. În total, 800.000 de lei pe care îi solicită din fondurile guvernului: "Eu mă duc la aceste biserici şi văd cum stă să cadă acoperişul. Sunt lucruri pe care le văd cu ochii mei. Ce să facem, să aşteptăm ca reparaţiile să s efacă din banii credincioşilor? Omul dacă dă doi lei pentru el e mult".
Chiar şi aşa, amendamentele din acest an sunt mult mai modeste decât la dezbaterea bugetului de anul trecut. În 2010, Liviu Câmpanu a semnat peste 50 de amendamente ce vizau lăcaşele de cult: "Anul trecut nu a trecut niciunul. De data asta sunt mai realist".
În caz că vi se pare familiar numele Câmpanu, este pentru că el e cel care a spus pe față care e țelul lui de oportunist politic - transformarea României în teocrație de jure:
Evident, administratorul poate și el să invoce mandat divin pentru abuzurile sale, lucru care pentru mine nu e decât o evidentă apariție a regelui în noile lui haine!
PSD-istul Nicula își bagă... (na, că n-am rimă). PSD-istul Nicula își umple căciula (cu voturi) și teșchereaua BOR cu bani publici, cât se poate pentru că în cer Dumnezeu strigă și ovaționează ca la fotbal „Haaaaai Nicula!!! Ta-dum-da-da-da-dum! Haaaaai Nicula!!! Ta-dum-da-da-da-dum! Baaaaa-gă-ți ... mâââââ-na, umple căciula!!! Ta-dum-da-da-da-dum! ”. Sau așa ar vrea el să credem:
Senatorul PSD, Cosmin Nicula, crede că divinitatea îl va ajuta să treacă amendamentele depuse. "Eu sunt în relaţii bune cu Divinitatea, urmăriţi-mi cariera politică. Divinitatea poate mă va ajuta să trec şi aceste amendamente. Am depus amendamente pentru toate bisericile din Hunedoara, nu doar pentru cele din colegiul meu", a declarat, pentru gândul, Nicula. El a adăugat că a depus în total 300 de amendamente, marea lor majoritatea fiind legate de ministerul condus de Elena Udrea şi de cel al Sănătăţii.
Dar, când colo, ce să vezi? Ori Dumnezeul lu' Nicula e unul în sutană, ori s-a întors Iisus, s-a-ntrupat în episcopul de Hunedoara și au uitat să anunțe lumea. deși înclin să cred că mai e o variantă cu voturi și bani, dar e doar o speculație și nu vreau să speculez.
Amendamentele pentru lăcaşurile de cult le-a făcut la recomandarea episcopului, care i-a trimis o scrisoare. "Puteţi să-l sunaţi pe episcopul judeţului Hunedoara, care a trimis o scrisoare tuturor parlamentarilor pentru a susţine anumite lăcaşuri de cult", a precizat Cosmin Nicula.
Mie-mi sună ori a șantaj, ori a cârdășie pe față. Dar pentru a ne clarifica ce e, șantaj sau cârdășie, putem să aducem în lumina reflectoarelor ceva dialoguri edificatoare:
Viorel Hrebenciuc ii spune Patriarhului Daniel, intr-o convorbire interceptata de procurorii DNA in octombrie 2010, ca a gasit o solutie pentru finantarea constructiei Catedralei Mantuirii Neamului: o linie de credit de la banca portugheza Espirito Santo.Deja e pornache politic hardcore la ce ne uităm aici. Niște unii plănuiesc să ne violeze pe toți în toate găurile... în care am putea avea bani pentru ca să-și facă ei jocurile și odioasele lor clădiri lipsite de simț estetic de care n-are nimeni nevoie în afară de ego-urile lor și dorințele lor de a fura în continuare.
Stenogramele apar in dosarul finantarii campaniei lui Mircea Geoana, in care au fost trimisi in judecata liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae si directorul Viorel Barac, de la InterAgro, precum si pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR.
In acest dosar mai sunt cercetati Viorel Hrebenciuc, Robert Negoita (ambii sunt membri PSD) si Sebastian Ghita (patronul Romania TV).
Convorbire Viorel Hrebenciuc - Patriarhul Daniel, 14.10.2010
Hrebenciuc: Buna seara, sunt Hrebenciuc
Secretar: Sunt parintele secretar.
Hrebenciuc: As dori sa vorbesc cu Preafericirea sa, daca este.
Secretar: Acuma e ocupat
Hrebenciuc: E in legatura cu catedrala neamului. Am o veste buna.
Domn: Da
Hrebenciuc: Viorel Hrebenciuc va deranjeaza.
Domn: Sa traiti domnule Hrebenciuc. Ce mai faceti?
Hrebenciuc: Bine fac, Preafericirea dvs.
Domn: Vad ca bacauanii sunt in fata.
Hrebenciuc: De ce va deranjez. Eu stiu ca sunt probleme cu finantarea catedralei. Am gasit o solutie. E vorba de banca Sf. Spirit din Portugalia. Presedintele bancii ar veni aici saptamana viitoare, ei pot sa faca asta indiferent de suma. Daca ati putea sa ma primiti in audienta.
Domn: Problema este asa: ca noi avem mai multe oferte si, daca ne-ar face in scris acum noi trebuie sa pastram o simetrie si bancile astea ale noastre romanesti...
Hrebenciuc: Da...
Domn: Vor sa contribuie
Hrebenciuc: Vorbim de contributie in forma de linie de credit...?
Domn: Linie de credit
Hrebenciuc: De ce suma vorbim?
Domn: Suma este de 100 mil pe 3 ani.
Hrebenciuc: 3 ani?
Domn: Nu e mult. E vorba de 30 mil pe an ceea ce nu pare o suma mare. Ai nostri au zis ca daca au garantii guvernamentale pot sa ajute. Dar linia de credit mi se pare.... Aceasta nu presupune garantii. Ca noi facem asa, cand avem bani, nu cerem. Cand nu avem bani, cerem. Si atunci se plateste comision de folosire si de nefolosire. Asta e forma cea mai putin dificila.
Hrebenciuc: Ma gandeam ca ...
Domn: Noi ne gandim ca daca oamenii sunt sensibili luam putini bani de la banca. Daca ar fi un hiatus, o pauza care nu este acoperita. De pilda de aici sunt oamenii la primariile de sector. Dl Ontanu a alocat o anumita suma si noi, ce putem face pe cont propriu.
Hrebenciuc: Corect.
Domn: Anul acesta avem banii stransi
Alta discutie, 14 iulie 2010. Hrebenciuc ia legatura cu un reprezentant al institutului de sondaje CCSB
Hrebenciuc: Alo
Domn: Am vorbit cu Patriarhul si chestiunea e mai complicata. Era si in spital saracu. Si ma vad luni, trec pe la el. Mi-a explicat ca sunt multe banci si ca de fapt nu vrea sa ia linia. Nu am inteles cum vrea sa faca.
Domn: Da
Hrebenciuc: Zice sa le faca o propunere ca noi avem propuneri. Ma lamuresc luni dimineata fata in fata cu el.
Domn: E cel mai bine asa ca sa nu-i aduc nici pe aia degeaba. Ei au zis: domnule, noi stabilim, facem un sindicat de banci. Astia de la Espirito Santo pot sa deblocheze 100-150 mil.
Hrebenciuc: 100 e maxim a zis.
Domn: Da?
Hrebenciuc: Da
Domn: Perfect.
Hrebenciuc: Iuliu Neagu se apuca. Vad ca ce a facut pana acum a facut pe bucati.
Domn: Nu e bine.
......
Domn: Dar sa stiti ca am un pont si mai misto. Poate sa plateasca asa. Sa faca vinul de impartasanie. Vinde ... Unii distribuitori, noi ne umplem de bani.
Hrebenciuc: Ai vazut.
Asta e furt cu premeditare și gândit pe față să prosteasca lumea.
Articolul ăla cu amendamentele e mai lung și va recomand să-l citiți, mai ales dacă aveți impresia că lucrurile merg minunat și frumos în România.
Ca o notă auxiliară, din ce bani funcționează pompierii care duc apă la mănăstire? Cred că din bani publici, dar aș putea să mă înșel (deși nu cred). Iar dacă ia foc ceva cât timp mașina e la mănăstire, se numește că e voia lui Dumnezeu să apară suferință între oameni, sau cum?
Între timp, ASUR ne dă un mesaj de început de an în care subliniază un lucru evident. Nici o terță parte n-ar trebui să primească bani de la stat pe de-a moaca. Asta e o insultă, iar faptul că BOR face biserici pe bani publici nu demonstrează decât falimentul ideologiei promovate de ei și falimentul propagandei că sunt susținuți de populație. Dacă ar fi, n-ar avea nevoie de bani publici.
Dar scopul e cât se poate de pământesc pentru popi.
8 comentarii:
Am cautat si am gasit un citat superb al unui filosof :
Cunostiinta prin ratiune premerge oricarei experiente. Caci posesiunea lucrului (in sine), e data numai prin experienta.
Esti de acord cu citatul, Zergu?
(Cristi)
Rațiunea este cea care ne permite să facem abstracții, experiențele noastre sunt subiective și încărcate de tot felul de biasuri care pot induce în eroare ceea ce credem că cunoaștem.
Totuși cred că a cunoaște și a experimenta pot fi ortogonale sau pot fi legate.
Nu am nici o părere formată despre citat pentru nu știu la ce se referă, poate ceva context ar fi de ajutor.
Zergu, baietas,nu are context, dar sincer ma bucur (sincer) ca nu si cazut in groapa sapata ptr tine de la nivelul unei reflexivitati conceptuale. as spune chiar scolastice..
:)
@Anonim: Bine, coițe! Acu' că ești fericit, poți să te duci să te joci în nisip.
..merci, ocara mi-a produs o mare bucurie duhovniceasca,lol, ma duc sa ma joc in nisip, sper sa nu cadem in aceeasi groapa (a parerii de sine), frate Zergu.
(Cristi)
La Cluj au fost şi presiuni mari din partea localnicilor din zonă are nu vor cremtoriu din cauza poluării cum fum urât mirositor. Dar asta s-ar putea rezolva mutând crematoriul în Şomeşeni, Pata Rât sau altundeva la periferie.
Dar de acord că BOR e împotriva creoamtoriului în principal din cauză că nu mai pot specula locuri de veci. Iar preşedintele CL Cluj, Alin Tişe e un îmbuibat - a vrut să donze către BOR un teren proprietate publică de pe Calea Turzii. Printr-o coincidenţă deloc întâmplătoare, terenul se află în apropiereae catedralei Greco-Catolice ce se (tot) construieşte (de vreo 15 ani) în Piaţa Cipariu.
"..merci, ocara mi-a produs o mare bucurie duhovniceasca,lol, ma duc sa ma joc in nisip, sper sa nu cadem in aceeasi groapa (a parerii de sine), frate Zergu.
(Cristi)"
Curat crestineste! Sa inteleg ca nu reusesti sa mai gasesti oameni care sa te insulte? Scrie undeva prin maculatura ta ca tre sa fii injurat ca sa te ridice ala de sus la cer?
Eu nu te trimit la nisip, ca acolo mai dai poate peste vreun copil sau ceva animal mic care isi face nevoile. Eu te trimit sa sari de pe o cladire inalta sau ceva... esti cazut deja in groapa!
O stire : Fostul secretar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Anton Hrib, şi-a dat foc la icoane in apartamentul în care locuia
http://www.dinuzara.com/2012/01/anton-hrib-si-dat-foc-la-apartament.html
Trimiteți un comentariu