Cautări pe acest blog

joi, 17 ianuarie 2013

Femeia in Islam IX - Femeile sunt prețuite...

Auzim adesea că în Islam femeile sunt prețuite... Eu tind să fiu de acord, femeile sunt prețuite și, conform prețului stabilit la prețuire (adică nesemnificativ), sunt declarate drept violabile, altă valoare nu prea au. În Pakistan, cele mai vulnerabile la viol sunt femeile (sau fetele) care nu sunt din religia musulmană, dar fenomenul nu se limitează la acestea.

Datele despre violența de natură sexuală în Pakistan, la fel ca-n India, sunt vagi și se crede că rapoartele sunt mult sub numărul real. Cele două națiuni au în comun o "cultură a violului" în care bărbății au brutalizat femeile timp de secole fără nici o urmă de remușcare.

Ayesha Hasan, jurnalist independent, a declarat rețelei de televiziune germane Deutsche Welle “În fiecare an aproximativ 2900 de femei sunt violate în Pakistan, aproape opt în fiecare zi."

Este de notorietate dificultatea excesivă în capacitatea de a dovedi că a avut loc un viol – în unele cazuri judecătoriile cer confirmare de la 4 bărbați musulmani ca martori oculari (lucru imposibil în 99,99%  dintre aceste incidente.) Mai mult, ca o întorsătură bizară, femeile victime ale violului ajung frecvent să fie ele însele arestate și încarcerate.

Un raport în Rediff a sugerat că până la 90% dintre femeile pakistaneze au fost victime în cazuri de violență domestică (nu neapărat viol).

Într-un editorial publicat recent în ziarul pakistanez Express Tribune, autorul a scris: "Situația înjositoare în care se află femeile care s-au confruntat cu violul și abuzurile sexuale în Pakistan a rămas necunoscută sau cel mult întâlnită în articole laconice în presă, cazuri tergiversate în curțile de justiție, și frecvente cazuri de renunț la acuzații ca urmare a mitei, amenințarilor cu violență și presiuni din partea familiei victimei pentru a evita 'rușinea'."

Fetele din minoritățile religioase, inclusiv cea hindusă și cea creștină, sunt în mod special vulnerabile la abuz sexual și viol, dar și la convertire forțată la Islam.

Ziarul The Indian Express, citând un sondaj de la Societatea pentru Protecția Drepturilor Copilului, a raportat că doar în 2011 aproape 2000 de femei din religiile minoritare din Pakistan au fost “convertite forțat la Islam prin viol, tortură și răpiri.”

“Metoda preferată pentru a converti fetele care sunt răpite este să le mărite în interiorul comunității muslulmane,” a spus Comisia Asiatică a Drepturilor Omului.

La scară mai largă, Shahla Haeri, profesor în studiul pentru femei la Univeristatea Boston, a caracterizat violul în Pakistan drept "ades instituționalizat și are acordul tacit și, uneori, explicit al statului.”

Maheen Usami, jurnalist, a pus sumbra realitate a Pakistanului în context într-un blog publicat de către Express Tribune acum aproape 2 ani.

“În ciuda sprijinului la nivel declarativ față de drepturile femeilor și 'onoarei' lor,  majoritatea femeilor din Pakistan sunt tratate ca niște animale și lucruri fără valoare care pot fi călcate în picioare, scuipate și maltratate verbal și fizic,” a răbufnit autoarea.

“Dacă există atât de mult respect pentru femei în Islam, atunci de ce există la ordinea zilei catastife întregi de abuzuri îndreptate către ele?”
Singurele lucruri care pot opri aceste abuzuri și desfigurări continue ale umanității oamenilor sunt critica și opoziția fățișă față de "învățăturile" care promovează asemenea comportamente nedemne nici măcar de o reptilă. Iar principalul motor al acestor idei îl reprezintă ideile religioase, fie ele abrahamice (iudaism, creștinism, islam), fie hinduse.

2 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2265050/Couple-forced-daughter-10-drink-urine-beat-unconscious-tried-exorcise-her.html

Anonim spunea...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2265158/Two-Roman-Catholic-ran-hospitals-turned-rape-victim-away-did-want-deal-unplanned-pregnancy.html