Cautări pe acest blog

marți, 19 martie 2013

Să râdem cu Cristos

Sper să nu vă plicitisiți de umor, doar nu sunteți niște triști?!
7 comentarii:

Anonim spunea...

Zergule, esti penibil!

Anonim spunea...

Am mai scris odata mesajul:
Zerg, blogul tau contine o eroare inca de pe prima pagina, care ar putea fi un indiciu ca nu e si bine documentat, ci scris mai mult din sentiment (adica sentimente negative fata de religie). La sentimente e nevoie si de ratiune. Dar nu e vina ta, pentru ca in multe locuri pe net apare aceasta eroare copiata fara sa fie adevarata.
Sa detaliez, citatul postat ca motto pe blog nu ii apartine Patriarhului Justinian Marina, ci unui scriitor polonez, sunt comentariile lui pe marginea unei carti a Patriarhului. Acest scriitor a scris o carte despre comunism, in 1953, fiind la Paris. Dupa ce in perioada 1946-1950 avusese o functie diplomatica in regimul comunist, fiind atasat cultural la ambasada poloneza din Paris (datorita vederilor sale de stanga inainte si in timpul razboiului).
In 1950 intra in dizgratia regimului comunist si ramane in Paris. Dupa trei ani scrie aceasta carte, acel citat nu exista in cartea Patriarhului Justinian, numita "Apostolatul social". Patriarhul vorbeste despre misiunea Bisericii, care trebuie sa se faca la fel ca Apostolii, in orice regim, inclusiv cel comunist, opus religiei. Scrie despre omul nou din perspectiva crestina, nu cea comunista, cum a interpretat scriitorul polonez. Omul nou e de fapt o idee din crestinism, omul nou fiind cel renascut dupa Botez.
Iata si citatul din carte: " ,,Logosul a fost lumina lumii, chiar în epoca întunecată dinaintea întrupării. Schimbarea omului s-a săvârşit pe calea concretă a Întrupării Fiului – care aduce o nouă creaţie a omului. Iisus Hristos este al doilea Adam, creatorul unei umanităţi noi şi modelul ideal al omului celui nou. Formarea omului nou nu-i un proces numai doctrinar, ci un contact viu experimentat cu realitatea unui model întrupat”.

Zergu spunea...

Citatul tău e foarte departe de ce e în citatul cu omul sovietic, așa că am rezerve mari că ar fi vorba de același lucru. Cum se numește cartea polonezului, cum îl cheamă pe polonez, unde a apărut cartea?

Citatul meu provine, din câte știu, dintr-un interviu cu un reporter. Eu știu de citat din cartea lui Hitchens, God Is Not Great.

Dacă citatul nu e corect sunt dispus să-l elimin de pe site pentru că, contrar presupunerilor tale, că site-ul e scris "scris mai mult din sentiment", insinuând că e un răspuns emoțional nejustificat, de parcă n-ar fi posibil ca să ajungi să simți ceva în urma unei analize raționale a faptelor.

(Am văzut comentariul anterior, dar n-am avut timp să răspund.)

Martorii lui Rahova spunea...

Maestre, pot sa-ti dau o sugestie? Lasa copilariile cu Jesus in stil Benny Hill si chiar alea mai nashpa cu caricaturile altuia ca el. Treci direct la culmea culmilor blasfemiilor, la ce insusi dusmanul biblic al personajului nu a indraznit sa se gandeasca.
Puna aici blasfemia suprema, pe care au condamnat-o la uitare: posteaza filmul HIM din 1974. O sa devii mai celebru ca caricaturistul ala danez. Sigur, o sa ai o problema cu postarea, pentru ca filmul e porno, dar cu un avertisment pentru adulti sau ceva... E doar o propunere. Nu-ti mai pierde timpul cu glume rasuflate despre parintele spiritual al patriarhului Corporatiei Ortodoxe Romane, treci direct la sah-mat.

Anonim spunea...

Sa radem cu Zergu pus la protap!

Anonim spunea...

CICA SONDAJ DE OPINIE

http://news.yahoo.com/blogs/abc-blogs/religion-good-health-074200141--abc-news-topstories.html

Anonim spunea...

Zergu, scriitorul mentionat este Czeslaw Milosz, iar cartea este Gandirea captiva, scrisa in 1953. Toate citarile au la baza acea carte, a aparut si la Humanitas: http://www.humanitas.ro/humanitas/gandirea-captiva-0