Cautări pe acest blog

marți, 4 ianuarie 2011

The Atheist Experience - De ce Dumnzeu nu exista?

În caz că nu știți ce este "The Atheist Experience", iată o mostră în care un credincios își răspunde singur la întrebări, doar are nevoie de ajutor pentru a răspunde la întrebările corecte:



Nu este clar și sigur că telespectatorul a înțeles de ce răspunsurile lui se aplică și în cazul lui Dumnezeu, dar pentru cei ce poate își pun aceeași întrebare, „de ce sunt relevanți inorogii?”, trebuie să înțeleagă că mecanismul de determinare a ceea ce e real și ce nu este universal valabil și uniform aplicabil.

La mulți ani și un 2011 cât mai rațional și cu cât mai puțină teocrație!

13 comentarii:

godless1859 spunea...

Cat de tare e faza cu "good point".. dupa care trece grabit mai departe..

UnicornLover spunea...

GENIAL, absolut genial!!!dar...totusi...unicornii exista! Daca nu au creat ei lumea atunci cine? -_-

Alki spunea...

Mă ce tari sunt ăia!

johnny spunea...

cea mai comica remarca a ateilor e ca ei sunt rationali .ha ha cand ei spun ca au dreptate (in orice situatie) ei de fapt sunt irationali caci isi reneaga propria credinta in ateism care postuleaza ca nu exista adevar absolut. si daca nu exista adevar absolut de fapt nu exista o valoare de comparatie ci doar pareri subiective. un ateu trebuie sa-si inceapa orice idee debitata cu "parerea mea subiectiva este"...si sa nu o considere mai buna decat a altuia caci in ateism nu exista nimic absolut ci doar lucruri relative ,fiecare e cu "adevarul" lui care nu e mai bun decat a altuia.nu uitati universul materialist ateist nu are un scop ,a aparut din intamplare,iar daca voi aveti vre-un scop in viata de fapt voi va desfiintati propria credinta . pai cum vreti sa va creada cineva ca sunteti rationali cand voi afirmati :"nu exista adevar obiectiv in univers dar eu ateul am dreptate ". hahaha!

Razzz spunea...

Video e o porcarie sincer...
Compari unicorni cu Dumnezeu?
Pai despre Dumnezeu sunt multe lucruri scrise ( Biblia ) , ii Iisus (crucea,sulita) , ii pe internet descoperiri de care de razboi pe fundul marii in care Moise a traversat, exista pe internet corabia lui Noe,etc.

Nu poti compara asa ceva cu unicorni...e o teapa a lor de 2 bani, mintea umana este usor de controlat dar pentru cei care sunt ceva mai sus de "mediu" nu e acceptabil.

Si la omul acela care spune:"dc un om sanatos tun moare dintr-o data"...ala-i raspuns? ori imi zici ceva concret, ceva la care nu m-am asteptat,e ceva de genul : "dc nu mergi pe munte?" si eu iti raspund : "da dc sa merg?". Vroiam o explicatie la "femeia care s-a intors din morti".

Sunt dezamagit de acest video, nici nu are ce cauta pe acest blog. Ar face asa zisi atei de rusine, ca oricum majoritatea ateilor s-au indepartat de la credinta prin aceste filmulete jalnice, fara sa-si puna singuri intrebari si sa-si croiasca viata dupa mintea lor,nu a altora. Acesti atei se incadreaza in grupul celor care au vazut Zeitgeist si gata,sunt atei.

Universul e ca un ceas, si ca orice ceas, nu exista fara un ceasornicar.

Logosfera spunea...

@Razzz
Poti inlocui "inorog" cu orice mit omenesc, tot acolo ajungi. Crezi in Poseidon? Daca esti crestin nu crezi. De ce? Pentru ca nu s-a demonstrat existenta acestuia. Faptul ca tu ai dreptul sa nu crezi in Poseidon pentru ca nici un geniu n-a fost in stare sa-i demonstreze existenta imi ofera mie dreptul sa cred ca Dumnezeu nu exista pentru ca nu i-a demonstrat nimeni existenta. Punct.
PS: Am o vaga senzatie ca-l confunzi pe Dumnezeu cu Yehova ;)

johnny spunea...

@Razzz

cand vrei sa imiti un crestin e bine sa fii mai rezervat cand "plasezi" erori(logice,gramaticale,etc)intr-un comentariu ,daca sunt prea multe bat la ochi .e distractiv sa vad pe net multe "comentarii crestine" facute de atei . :) astea sunt dovezile voastre fabricate ca nu exista Dumnezeu?

Padre Pio spunea...

@Razzz
Ai grija sa nu devi si tu "CEL MAI BUN" comentator al acestui blog!!!

xero spunea...

chiar ca bun clipul

adrianS spunea...

Genial !

Anonim spunea...

Descopar treptat blogosfera umanista din Romania si din lipsa de timp deocamdata ma vad nevoita sa intreb aici desi e off topic.

1. Cum pot sa anulez botezul si sa ma sterg din catastifele BOR? Ce arme legale am (daca exista) prin care as putea sa-i oblig daca ma refuza?

2. Nu voi fi in Romania in octombrie. Exista vreo posibilitate sa particip la referendum si sa fiu numarata?

Va multumesc!

Claudia

Anonim spunea...

@johnny Scuze, mai, dar ti-ai tras-o singur in cur. Universul "umanist ateist" este universul in care ne aflam. Avem dovezi stiintifice pentru afirmatiile noastre. Tu esti cel care-si incepe toate conversatiile cu "parerea mea subiectiva este", fiindca tu esti cel care nu are dovezi in spatele spuselor lui.

Ateismul nu e o credinta cum nici a fi chel nu-i o culoare a parului. De cate ori trebuie sa ti se repete sa intelegi?

A te declara ateu inseama a afirma o lipsa de credinta in zeitati. Nu spune nimic despre ideea de adevar absolut sau de scop in viata. spune doar in ce NU cred.

Inainte sa ne spui tu noua ce credem, probabil ar trebui sa te interesezi ce credem cu adevarat.

Si ca nu exista un adevar obiectiv al universului e o idee pe care tu ne-o atribui din nou. Tot ceea ce poate fi testat, repetat si prevazut e un adevar obiectiv. Cum ar fi stiinta.

In concluzie, tin doar sa zic ca nu am nevoie sa imit prostie cand sunt deja altii care practica originalul mult mai bine.

Zergu spunea...

@Anonim(11)/Claudia: Bine ai venit și o ședere cât mai plăcută și cât mai activă :-)

1. Am încercat (eu și încă 2 atei) cu ceva timp în urmă să mergem pe la Patriarhie să întrebăm de asemenea chestii, dar sunt foarte reticenți să dea informații. Nu am fost prea insistenți, însă nu cred că rezultă ceva rău din prezența în listele lor (dacă sunt).

Ce poate rezulta mai nasol e că la moarte ar putea refuza să te înmorânteze. Eu personal n-am o problemă cu asta, prefer să-mi fie incinerat corpul, dar alții poate au alte preferințe.

Nu am idee de instrumente legale pentru nu știu la ce s-ar încadra legal un asemenea refuz.


2. Foarte rău nu nu vei fi în octombrie! Dacă ai vreun memebru al familiei la adresa de domiciliu unde va veni recenzorul, va trebui să insiste sa te treacă drept atee. Este posibil ca recenzorul să folosească tot flul de tertipuri pentru a-ți trece din burtă religia 'ortodoxă', trebuie să aiba grijă cel intervievat.

Mai multe detalii găsești în articolul despre recensământ:

http://tiny.cc/Recensamant

Dacă mai ai întrebări, îti recomand să le pui pe forumul ateilor.

http://forum.atei.ro/index.php?action=forum

Baftă!