Cautări pe acest blog

marți, 5 aprilie 2011

Teocratia in Romania XVI - Popii și justiția, din nou

Vorbeam într-un articol precedent de crimele directe ale popilor și poapelor, de felul în care sutana te face imun în fața legii din România și iată că TLP atrage atenția spre un articol care arată că această observație a mea nu e deloc singulară, ci este deja un obicei:

Mai multe instanţe din ţară arată clemenţă, în ultima vreme, faţă de slujitori ai Bisericii care au provocat grave accidente de circulaţie aflându-se sub influenţa alcoolului.
După ce oficiază slujbe în biserică, destui slujitori ai Domnului ciocnesc un pahar cu enoriaşii, apoi se urcă la volanSursa: MIHAI ŞOICA

Numeroşi preoţi de diferite confesiuni au ajuns, în ultima vreme, în faţa instanţelor de judecată după ce au fost prinşi conducând băuţi sau, chiar mai grav, au comis accidente în urma cărora a rezultat moartea unor persoane nevinovate.


Dacă în urmă cu ceva timp parlamentarii foști comuniști și rudele lor scăpau în asemenea cazuri, acum vedem că hoții în sutană devin criminali de drept comun și scapă basma curată.

Ultimul caz este cel al preotului ortodox Ciprian Pugna, de 31 de ani, din localitatea Var, judeţul Sălaj care a compărut în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj, sub acuzaţia de ucidere din culpă. Preotul i-a implorat pe judecători să-l ierte, menţionând că el nu a vrut să comită accidentul de circulaţie în urma căruia a murit un foarte bun prieten de-al său.


Păi dacă e vorba de intenție, atunci vobim de altă încadrare, omor cu premeditare, dar se pare că judecătorii pupători de (funduri în) sutană și, probabil, cadavre au uitat brusc faptul că definiția accidentului presupune lipsa intenției și că majoritatea covârșitoare a celor vinovați de evenimente rutiere nefericite nu au avut intenția de a omorî sau de a răni persoane.

Preotul era în exercițiul fucțiunii, se pare, tocmai ce vampirizase niște sânge de Cristos și era beat de fericire divină:

În momentul în care a comis accidentul, pe 19 aprilie 2009, când a fost Joia Mare din Postul Paştilor, preotul avea o alcoolemie de 1,5 grame în aerul expirat.

Deşi la dosar există declaraţii ale martorilor potrivit cărora preotul participa la o întrecere auto în momentul accidentului, acesta susţine că tragedia s-ar fi produs din cauza unei maşini care circula din sens opus, cu faza lungă.


Eu nu cred că era la cursă, ci cred că-l urmăreau niște draci să-l posedeze și el, ca un creștin adevărat ce este, fugea de ei. Sau poate fusese la un exorcism și fugărea el dracii... N-o să știm, pentru că acești draci transcedentali nu apar decât nebunilor, epilepticilor profeților și aleșilor Domnului Zeu, acești sfinți care stau printre noi doar ca să facă Carmageddon cu corpurile noastre păcătoase.Iată cu ce apărare vine nesimțitul de popă:
Potrivit rechizitoriului, pe drumul de întoarcere spre localitatea Var, preotul a depăşit de mai multe ori maşina condusă de Bodea. "La un moment dat, maşina condusă de Bodea a redus viteza deoarece se apropia o trecere la nivel cu calea ferată, moment în care a fost lovită din spate de maşina condusă de preotul Pugna. Din impact, maşina condusă de Bodea a fost proiectată într-un şanţ din afara părţii carosabile. Rănile pe care Vlad Bodea le-a suferit au fost incompatibile cu viaţa", ne-a declarat un anchetator.

"Mă gândesc că nu puteam să-l depăşesc de două ori şi apoi să-l lovesc. Dacă nu venea maşina din faţă, cu faza lungă, puteam să-l depăşesc. Regret. Încă mai sunt preot. Îmi pare sincer rău. Încă mă rog pentru sufletul lui Vlad. Dar, vă rog, am familie, vă rog nu mă aruncaţi la marginea societăţii, în închisoare", le-a spus preotul Pugna, plângând, judecătorilor.


Criminal fățarnic, tu ai auzit de ucidere din culpă? Sau ai impresia că te crede careva că toți pușcăriașii sunt burlaci?El ar fi depus un memoriu cu o listă cu 300 de semnături ale enoriaşilor care îi roagă pe judecători să nu-i lase fără preot.


Câtă nesimțire. O să mă fac administrator de bloc și dacă o s-o comit și eu, mă întreb dacă o să îl convingă semnăturile locatarilor care cer să nu-i lase fără administrator de bloc.

Trei variante pentru alcoolemie: de la vin la ţuică

După ce Judecătoria Jibou l-a condamnat pe preotul Pugna la doi ani de închisoare cu executare, acesta a făcut recurs. Recursul s-a judecat marţi, la Curtea de Apel Cluj, urmând să fie pronunţat după o săptămână, respectiv pe 5 aprilie 2011.

În faţa judecătorilor clujeni, preotul Pugna a venit cu o altă versiune decât cele vehiculate până acum. De data aceasta, preotul n-a mai spus că ar fi băut un litru şi jumătate de vin, ci 250 de miligrame de ţuică, şi asta doar cu "câteva minute înainte de a se urca la volan". El a adăugat că s-a urcat băut la volan obligat de faptul că fiul lui, în vârstă de 2 ani, era bolnav şi avea mare nevoie de medicamente.

Până în prezent, în funcţie de faza procesului, preotul a prezentat trei versiuni diferite care să explice prezenţa alcoolului în sânge. Astfel, imediat după accident, la Parchet, Pugna declara că a băut 1,5 litri de vin. Ulterior, la Judecătoria Jibou, a ajuns la "puţin peste 400 mg", pentru ca la Curtea de Apel Cluj să-şi amintească că ar fi fost vorba de 250 ml de ţuică de prune.

În plus, Ciprian Pugna a mai spus că a mâncat şi două grătare de pui. Surse din justiţia clujeană ne-au spus că acest tip de declaraţie este folosit de toţi cei care cer recalcularea alcoolemiei.


Nesimițirea ăstuia e fără margini.

ALTE CAZURI

Justiţie blândă

CĂLĂRAŞI. În urmă cu un an, preotul Dumitru Nicolae Bogdan, care conducea o maşină, fiind sub inflluenţa băuturilor alcoolice, a accidentat mortal o femeie care traversa pe trecerea de pietoni. Preotul a fugit de la faţa locului şi a fost prins după câteva ore de poliţişti. Analiza probelor de sânge recoltate de la acesta a indicat că avea, la momentul testării, o alcoolemie, în sânge, de 0,75 grame.

Preotul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

TÂRGOVIŞTE. În luna martie a acestui an, preotul Nicolae Nicolae, de 41 de ani, soţia sa şi fiica lor, în vârstă de 15 ani, au murit după ce maşina lor, o Dacie, a fost strivită de un BMW care rula pe o stradă din oraş cu peste 150 de kilometri la oră şi nu a redus viteza nici măcar în dreptul trecerii de pietoni. În BMW se aflau o femeie şi doi bărbaţi şi, iniţial, femeia a afirmat că ea se afla la volan.

A doua zi însă, preotul Florin Cergan de la Lăculeţe - comuna Glodeni, fiul unei judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti, a recunoscut că el se afla la volan şi că băuse. Avea 0,80 la mie alcool pur în aerul expirat.


Dacă era a doua zi cu 0,8, e destul de clar, nu? Probabil crimele în interiorul cartelului nu-s acceptate de vrajitorul șef...Așa e când lași psihopații la volan...

1 comentarii:

Anonim spunea...

Buna, sunt din zona preotului Pugna si stiu ca ieri a fost inchis pt doi ani, pentru fapta care a comis/o. cel mai rau imi pare de copilul lui si de sotie, care candva imi era preietena. Dumneyeu sa ii ajute, ca altcineva nu poate