Cautări pe acest blog

joi, 15 decembrie 2011

De ce nu există Dumnezeu - Incendiul la cantina preotului Tănase

Dumnezeul creștin fie nu există, fie e un criminal.

Să nu mă înțelegeți greșit nu-mi place deloc idea că niște copii au probeleme, dar cred că e inutil să crezi că dumnezeul creștin, dacă există, a vrut să-i chinuie pe niște copii amărâți înainte de Crăciun.



Repet, nu mă bucur de chinul lor, ci doar subliniez că e absurd să crezi că există dumnezeul creștin-ortodoxiei și că e bun când așa ceva se întâmplă înainte de Crăciun.

P.S.: Am observat că limbajul evlavios a lipsit, așa cum era normal, numai reporterul a scăpat-o la sfârșit puțin.




Actualizare: Se pare că unele persoane care au citit articolul ăsta nu au înțeles mesajul său. Motivul pentru care Crăciunul poate fi frumos este că noi oamenii îl facem așa, nu din cauză că ar exista vreun dumnezeu care să aibă grijă să ne fie bine. Ce găsesc trist e că cei care cred în existența unui dumnezeu, oricare ar fi numele lui, deturnează ceea ce noi oamenii avem bun în noi și atribuie realizările noastre fanteziilor numite generic Dumnezeu.

Dacă acești copii vor avea parte de un sfârșit de an mai bun va fi din cauză că îi vor ajuta alți oameni!

"Hotararea crestina de a vedea lumea urata si rea a facut ca aceasta lume sa devina urata si rea." - F. Nietzsche.

7 comentarii:

rftghost spunea...

A, nuu, aici nu e criminal, ci doar lucreaza pe cai nestiute de noi umilii oameni...

Anonim spunea...

Sau e mana diavolului care incearca sa distruga credinta adevarata.

Alina spunea...

@rftghost: N-am sa inteleg niciodata logica asta. Cam ce "bine" ar putea sa iasa din suferinta unor oameni inocenti? Sau ce fel de plan maret are nevoie de respectiva suferinta?
Sau cand cineva iti spune "totul se intampla dintr-un motiv". Inteleg ca vor sa te faca sa te simti mai bine, dar e atat de enervant. Mi se pare insensibil...
(Si da, mi-am dat seama ca ai fost sarcastic(a)). ;)

Il apreciez pe preotul respeciv pentru ce facea, dar as vrea sa pot sa cred ca nu o facea doar ca sa-si asigure drumul spre rai. =/ Si in primul rand, as vrea sa nu fie nevoie de astfel de cantine. Statiscile vorbesc de la sine; e mai bine sa fii sarac in Japonia sau in tarile nordice. Oare de ce?

rftghost spunea...

@Alina,
Si eu il apreciez pe omul respectiv (nu cred ca drumul spre ceva il face sa faca lucrurile asta, dar niciodata nu poti sa stii).

Nici eu nu sunt de acord, si mi se pare anacronica ideea de a considera o zeitate drept ceva mult prea transcendental si automat de a aproba orice fapta atribuita ei.

Interesant, nu am auzit de vreun crestin care sa zica "da, asa a vrut ala de sus, dar hai, cat suntem pe pamant sa incercam sa ne descurcam". Nu, doar constatarea stoica, asa a vrut ala de sus!

Robotu' de serviciu spunea...

@Alina
Si mai ales de ce trebuie sa recurga o fiinta atot si omni la treaba asta cand are alternative? Din sadism?

adevarul e la mijloc spunea...

Iezista,bre,da-i pune(ne pune)la incercare(cu sprijinul satanei,bineanteles).N-ai cetit cartea lu'Iov?
Sau n-ai auzit de proverbul"sa nu-i dea Dumnezeu omului cat poate duce"?
Cum ar veni ,tu-ti iubesti copilul,si tocmai de aia ii dai cate o mama de incingere in fiecare zi,ca sa-i formezi si sa-i intaresti caracterul.
Mai vrei iexplicatii?

Anonim spunea...

Nimic de apreciat la acest crestinoretard pe nume popa Tanase. Acolo, fetitele nu au voie sa poarte pantaloni, iar baietii nu au voie sa umble cu arme de jucarie. Accesul la TV le este interzis. Asta doar asa, ca o imagine de ansamblu a ceea ce se petrece acolo. Mai si cersesc copiii de acolo, altii fug dar' popa n-are nici o apasare, ca "tot la noi se intorc". In acest rastimp copiii respectivi dorm si maninca pe unde apuca, fura, se prostitueaza. Fac ceva pe caritatea lui - care nu e caritate deloc pana la urma - si pe asociatia criminala PRO-VITA (pro-moarte de fapt) in care este implicat.