Cautări pe acest blog

marți, 20 decembrie 2011

O lecție de la Christopher Hitchens

Eu am întâlnit clipurile cu Hitch destul de târziu în deconversia mea (m-au ajutat mai mult Dawkins, Matt Dillahunty și Tracie Harris), dar mi s-a părut de la început brutal și nu era pe placul meu. Apoi mi-am dat seama că Hitch are discursul cel mai brutal pentru că nu se fofilează cu galanterii inutile.



Când am văzut prima dată clipul ăsta acum vreo 2-3 ani, am priceput pentru prima dată care e adevăratul sens al poveștii cu Avraam și cât de scârboase sunt cele trei religii abrahamice, iudaismul, creștinismul și islamul.

Nu are sens să mai spun ceea ce se știe, Hitch a murit, dar ideile lui vor rămâne, pentru că au inspirat pe atâția. Pe unii mai mult, pe alții mai puțin.



Avem și noi în România nevoie de niște Hitch și niște Dawkins.

Dar până atunci, am o glumă:
Q: Why did Kim Jong Il died?
A: Because he heard Christopher Hitchens talk about a celestial North Korea which was worse than NK and he wanted to see for himself what he could learn about totalitarism from God.
Hitch s-ar fi bucurat să audă că a murit Kim Jong Il.

P.S.: Sper că v-a plăcut gluma mea. De când am auzit că a murit Kim Jong Il așa de repede după Hitchens mi-am dat seama că trebuie să fie o glumă pe acolo legată de Nord Coreea celestă. Poate pentru unii e prea devreme, pentru alții e de prost gust sau poate e nașpa gluma. Aștept comentarii și despre asta.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Se spune ca sunt serii de cate 3 si probabil primii doi, Havel si Hitch l-au ales pe al treilea :)

Uite ceva interesant

The Assault on Abortion Rights Undermines All Our Liberties

http://www.theobjectivestandard.com/issues/2011-winter/abortion-rights.asp

Anonim spunea...

http://www.alternet.org/belief/153448/How_We_All_Pay_For_the_Huge_Tax_Privileges_Granted_to_Religion_--_It%27s_Time_to_Tax_the_Church/?page=entire

Tanuki spunea...

vestea ca il a murit a ajuns la vreo 7000 de voturi in cateva ore pe reddit. dupa inca niste ore ajunsese la 4000 voturi. concluzie... au scos nord coreeni care votasera...

Tanuki spunea...

on topic: http://imgur.com/rEBwu