Cautări pe acest blog

sâmbătă, 18 februarie 2012

ACTA, din nou



Conține câteva informații incorecte, precum aia cu ISP-ii care trebuie să supravegheze, în forma nouă se pare că ISP-ul doar trebuie să taie netul dacă face cineva plângere împotriva ta.

4 comentarii:

Lucian Vâlsan spunea...

Dacă trece ACTA înseamnă că trebuie să țin bine de actualul loc de muncă pentru a fi sigur de menținerea conexiunii la Internet - lol.
Oricum, se pare că s-au prins și ei că este pur și simplu imposibil să monitorizezi tot ce face un client pe Internet - o chestie pe care eu o tot spun de câțiva ani de zile dar nu mă crede nimeni.

P.S.: Măcar pune litere mai puține la verificare. Serios, am reușit să înțeleg ce scrie acolo abia din a 4-a încercare.

Anonim spunea...

Din cate stiu eu, este corect ca providerii trebuie sa supravegheze, dar numai la cererea institutiei care va aplica ACTA. Adica dupa ce ACTA va intra in vigoare si in Romania, se va infiinta o institutie cum este, spre exemplu, DNA, care va cerceta orice reclamatie venita din partea unui detinator de drepturi de autor. Din clipa in care inregistreaza reclamatia, institutia aceea va monitoriza pe ascuns tot ceea ce se afla in calculatorul celui reclamat (prin intermediul providerului), adica nu va cere mandat de la judecator. Tot fara stirea celui reclamat se vor intocmi si actele de trimitere in judecata. Reclamatul se va trezi apoi cu o citatie, sa se prezinte la tribunal ca sa se apere in fata instantei.

Paul spunea...

@Anonim Iar detinatorul de drepturi de autor de unde stie oare daca tu ai luat ceva de la el? (chiar daca acel lucru ramane ascuns pe veci in calculatorul tau). Ceva nu se potriveste.....

Anonim spunea...

@ Paul - asta este cea mai mare marsavie in tot planul ACTA. Fiindca nu trebuie sa existe in prealabil dovezi, fie ele vagi, ca ar putea fi adevarat ceea ce reclama un detinator de drepturi de autor. Adica orice individ posesor de drepturi de proprietate intelectuala poate reclama oricand, pe oricine, fara a justifica in mod material reclamatia. Iar institutia aceea va cerceta chiar si atunci. D-aia se da lumea de ceasul mortii, fiindca abuz si ingerinta mai mare in viata privata nu au existat niciodata pana acum.