Cautări pe acest blog

luni, 7 mai 2012

Cristina Rad la Reason Rally



Cred că Lucian Vîlsan îl va traduce, dacă nu l-a tradus deja.

6 comentarii:

Lucian Vâlsan spunea...

Am ajuns pe la 60% după care m-am oprit pentru că am pe cap o grămadă. Mai am încă 10 zile foarte-foarte aglomerate, după care îmi reiau toată treaba ce-am lăsat-o vraiște și termin toate subtitrările.

Anonim spunea...

Nu am urmarit video, dar cam ce spui tu aici gandesc si eu.
Am urmarit Hitchens, am citit de mi-au sarit ochii din cap (despre spiritualitate in general, orientala, in special, dar si despre multe alte subiecte), am gandit de mi s-au scurtcircuitat sinapsele (poate de-aia scot mai mult dude acum :)))), dar uneori Dumnezeu ne da semne, in sensul ca.... "Dumnezeu exista!", si asta numai pentru ca intalnesti oameni care gandesc similar tie :)))

Am tot cautat, am trecut prin toate curentele posibile, am facut slalom printre modele de gandire, iar acum.. cred ca exista Natura, Univers, Cosmos, care au legi pe care nu le cunoastem in intregime, dupa care se guverneaza, insa acest Univers e absolut implacabil si fara sentimente, emotii sau...iubire, care-s caracteristici ale oamenilor, pe care, din ignoranta, le imprumutam lui. Si pe care (Univers) il numim pompos "Dumnezeu" sau "energie" (mai nou). Iar aceasta energie...nici macar ea...nu are sentimente, e doar..energie care se condenseaza in diverse forme dupa reguli numai de ea stiute si, partial, de oameni.

Anonim spunea...

"Numai de ea stiute IN TOTALITATE si, partial, de oameni" (am dat cu oistea-n gard la logica, desi imi place sa ma consider un om logic. Deci m-am autocorectat).

Am citit un post mai vechi, si la fel consider si eu ca CEO de la Oracle (sau oricare alt CEO, manager etc) este un profitor. De fapt, mai mult decat atat, un hot. Am inteles ca CEO de la Oracle si-a dezvoltat singur afacerea, e ideea lui etc. Deci isi merita banii cu prisosinta, scandeaza unii. Desi anumiti oameni pot implementa idei care le aduc altor oameni ceva bun, le fac viata mai usoara etc etc etc asta nu ii indreptateste sa jecmaneasca, efectiv, lumea. Plus ca NU oamenii cei mai inteligenti sau cei mai competenti sau cei mai...nobili, sau inventatorii sunt oamenii cu cei mai multi bani. Se intampla ca unora sa le zburde o idee prin cap, pe care se lupta sa o puna in aplicare, in urma careia obtin profit, speculand piata, lipsa acelei idei de pe piata pana in momentul acela etc. Ec, de aici si pana la a strange averi colosale nu mai e mult.... Dar nici pe departe "moral" sau "crestin". Ci totul tine de legea junglei.

Lumea e anticrestina, cumva, desi multi se considera crestini, in mod ironic. Cred ca invataturile crestine sunt bune in sine, ca un cod moral... care insa nu e aplicat, ci doar clamat.

Zergu spunea...

@Anonim(2): Deci ești un fel de panteist? Numești Dumnezeu tot universul? Dacă da, de ce nu folosești termenul „univers”?

Anonim spunea...

Nu mai sunt anonim. Mi-am reluat identitatea bloggeristica.

Nu eu numesc tot Universul "Dumnezeu", ci oamenii au procedat astfel. Am cazut si eu in capcana asta la un moment dat. Nu am acceptat Dumnezeul crestin cu niciun chip, dar am aderat la un moment dat la new-age si am crezut ca tot Universul e Dumnezeu, da. Ba chiar Multiversul.

Acum zic ca Universul e "Univers", oamenii sunt "oameni", iar Dumnezeu nu prea exista...

Zergu spunea...

@Lorelei: Nu mi-era clară poziția ta din mesajele inițiale.

Și eu am avut o fază panteistă la un moment dat.

Legat de codul moral, au am ajuns la concluzia că creștinismul are marele talent de a deturna tot ce prinde și de a face oamenii să creadă că sunt propriile invenții, deși creștinismul e cel mai mare plagiator.

Victimlesscriminal explică lucrul ăsta MULT mai clar și mai bine ca mine:

http://www.youtube.com/watch?v=lT-YGJI-CtY&feature=results_main&playnext=1&list=PL64422C056880496E