Cautări pe acest blog

luni, 22 octombrie 2012

Gesturi extreme

Mai demult prezentam o discuție avută cu o creștină simpatică și TLP a indicat foarte corect că pentru a fi creștin e uneori nevoie să îi urăști pe ceilalți, dând un citat din discuția mea ca exemplu:

[Cristina Cris]
nu simti un gol in suflet?

[Cristina Cris]
"caci multi antihristi s-au aratat"

[Cristina Cris]
si ateii sunt niste antihristi

[Cristina Cris]
Nu-i suport pe atei

[Tu]
Nu-i frumos ce spui.
De ce?
Ţi-au făcut ceva?


[Cristina Cris]
Ca nu cred in singurul Creator
sunt niste persoane arogante
si ingamfate


[Tu]
Am fost eu arogant?


[Cristina Cris]
fara Dumnezeu sunt goi la suflet

[Cristina Cris]
Poate voi ,ateiilor nu va ascultat rugile


[Tu]
:-):-)


[Cristina Cris]
de aia sunteti asa deprimati
În plus, mai sunt tot felul de idioți care nu au auzit sau nu le-a intrat în cap niciodată idea că religioșii fac crime, la fel ca orice om, iar a fi ateu nu înseamnă imediat că ești un criminal trist, care urăște viața și pe mnezo sau cine știe alte imbecilități fără sens.

Mai sunt și cei din specia de credincioși care cred că ateii sunt oribili pentru că privesc religiile credincioșilor la fel cum credincioșii privesc orice altă religie în afară de cea proprie. Și, drept consecință, a face o caricatură a unui pedoprofet violent chiar și soția-copil sau a nu mânca un biscuite când vor unii e condamnabil.

Atunci se pune întrebarea, ce este un gest extrem sau o crimă?
  • Să faci un desen (ca ateii) sau să incendiezi ambasade și să omori niște oameni pentru niște desene făcute de alți oameni (ca musulmanii cu pricina)?
  • Să ridiculizezi idea că un biscuite este altceva decât un biscuite (ca PZ Myers), sau să violezi niște copii care ți-au fost dați în grijă și apoi să ai grijă să ascunzi asta și să-i ascunzi pe popii criminali (ca Biserica Catolică și popii ei pedofili)?
  • Să ridiculizezi idea că 1 = 3 și că asta are sens (ca ateii), sau să spui că a mutila un copil pentru că e un ritual religios (așa ca evreii la băieți și ca unii musulmani, la fete)?
  • Să critici abuzurile financiare și fiscale în favoarea religiilor (așa ca mine și ca alți atei români), sau să faci tot felul de ilegalități, să minți că nu vrei bani publici și apoi să ceri bani publici pentru o construcție pe care românii n-o doresc construită din bani publici, să terorizezi copii, să-i minți cu nerușinare și să-i imbecilizezi încât să refuze cele mai mai elementare cunoștințe științifice pentru că ascultarea e sfântă și știința îl sfidează pe Dumnezeu?
  • Să promovezi gândirea critică (așa ca mine și alții) sau să acuzi oameni de vrăjitorie, să la dai foc

Inspirat și parțial copiat de la Pharyngula.

3 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2221354/Woman-sentenced-death-Yemen-shooting-dead-male-relative-tried-rape-her.html

morringain spunea...

Cand idiotia religiosilor devine politica de stat :roll: http://www.christianpost.com/news/russian-christians-demand-apple-change-offensive-logo-to-cross-82711/#X3PzoMOWWTHroz1R.01

Anonim spunea...

.. mereu uiti sa precizezi ca "religia" islamica nici nu exista (fiind o compilatie intre mozaism si vechi erezii gnostice-arianism (Arie) plus teodisianism(Teodot)- (secta gnostica care pretindea ca Iisus a fost un simplu profet -cateva secole inaintea "revelatiei" lui Mohamed)