Cautări pe acest blog

marți, 22 februarie 2011

Cele mai stupide afirmații ale săptămânii - scurta mea vizita pe forumul crestin ortodox

Ca orice om care caută o distracție, dar urmărește și să schimbe lucrurile din jurul lui, m-am înscris pe formul creștin ortodox. Auzisem că e ca atunci când te duci la zoo, sunt mulți spectatori, dar sunt și niște exemplare exotice pe care nu trebuie să le ratezi.

Bine, am văzut că vorbeau de campania „Stop îndoctrinării religioase în şcoli!” și am zis să intru și eu în discuție.

Am încercat ceva simplu și la subiect:

Am câteva întrebări pentru creștinii ortodocși:

1. Considerați că orice părinte ar trebui să aibă dreptul să-și poată educa copilul așa cum consideră de cuviință, indiferent de ce atitudine are față de fenomenul religios? Adică fie că e ortodox, musulman, catolic, ateu sau mai știu eu ce, considerați că fiecare din aceștia are dreptul să-și educe copii așa cum consideră, inclusiv ateii?
Dacă nu, de ce nu?

2. Considerați că este just ca un copil care nu participă la orele de religie să-i fie afectată în mod negativ media generală, relativ la ceilalți?

3. Ați avea ceva împotriva predării istoriei religiilor, inclusiv istoria formării bibliei?

Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.

Primele 2-3 răspunsuri erau încurajatoare, deja credeam că impresiile mele despre acel forum sunt total distorsionate. Dar a apărut dovada contrarie.

[1.] Teoretic da, practic însă e imposibil să se facă clase pentru minoritățile religioase în cele mai multe școli, unde nu există o majoritate de astfel de minorități. Așa că copiii de atei și alți minoritari trebuie să se supună și ei majorității.

[2.] Dar tu consideri că este just să-i fie afectată media generală de notele la materiile care conțin minciunile evoluționiste, adică la biologie și fizică? Copiilor trebuie să li se prezinte ambele variante și niciuna din ele să nu fie avantajată. Așa își vor putea forma o educație completă și vor putea mai târziu să aleagă ce să creadă în cunoștință de cauză. A favoriza basmele ateiste, a considera materie doar biologia și fizica nu e corect.

[3.] Dar tu ai ceva împotriva predării istoriei științelor? Eu cred că ambele sunt improprii pentru ciclul primar și gimnazial.

Nu iau în considerare acum aiurelile, spun doar că discuția a alunecat în direcția discuției despre evoluție, pe fondul unor afirmații stupide:

Da, da, asa, dragutilor, opriti indoctrinarea religioasa din scoli si siliti-va pentru a pune in loc o educatie cat mai demonica!!! E veacul vostru, al slujitorilor lui antihrist.

De parcă îi obligă careva să nu-și ducă copiii la cateheză.

Din cauză că s-a ajuns să se discute despre evoluție nu a întârziat să apară creaționistul de serviciu aruncând argumente contra propriilor momâi de paie:

Tu ai impresia că toți indivizii au aceleași mutații în același timp, dar în realitate mutațiile sunt excepții corectate de tendința de conservare a informației genetice în cadrul speciei. De aceea speciile nu evoluează. Indivizii care au mutații asemănătoare reprezintă o proporție prea mică ca să impună speciei noile trăsături. Iar avantajele reprezentate de diferențe infime sunt inexistente, trebuie ca noile trăsături să fie gata formate ca ele să reprezinte adaptări la mediu.

Rețineți, acest blog este axat pe a arăta că teismul și religiile eșuează prin propriile merite, aceste discuții despre evoluție sunt doar exemple de afirmații stupide și denaturări cauzate de religie. Prin excepție am să discut punctual acum despre evoluție pentru că o impune contextul, dar axându-mă nu pe evoluție în sine, ci pe logica sau lipsa de logică a afirmațiilor.

Acum să vorbim despre ultima chestie evidențiată „avantajele reprezentate de diferențe infime sunt inexistente”. Această exprimare este un nonsens. Prin definiție, dacă o diferență este avantajoasă atunci avantajul este non-zero, avantajul există.

Câinii nu au evoluat, diferențele între rase nu pot fi justificate prin teoria evoluției fiindcă nu reprezintă adaptări la mediu. Nu există nici un avantaj care să facă ca lupii să evolueze în chihuahua și nici să evolueze în Mastiff. Câinii au trăit și trăiesc în condiții asemănătoare de viață și transformarea lor nu putea avea loc chiar presupunând prin absurd că toți indivizii aveau mutații genetice identice, nici în cursul a milioane de ani, darmite în cursul a 6000 ani.

Ignorând prostia crasă evidențiată de mantra stupidă cu „toți indivizii aveau mutații genetice identice”, lucru care NU este nici necesar dar nici susținut de teoria evoluției, hai să vedem ce imbecilitate la nivel logic a spus creaționistul.

El susține că „diferențele între rase nu pot fi justificate prin teoria evoluției fiindcă nu reprezintă adaptări la mediu”. Păi măi vacă cu cabină, omul și acțiunile lui nu sunt parte din mediu? Ce importanță are pentru animal ce a făcut ca el să nu se reproducă, fie că e moartea, impotența sau cușca în care l-a pus un om? E tot mediul lui exterior. Indivizii ăștia au impresia că omul nu e parte din mediu pentru că ei se cred speciali.

„Nu există nici un avantaj care să facă ca lupii să evolueze în chihuahua și nici să evolueze în Mastiff.” Cum să nu existe? Avantajul de a corespunde criteriilor de selecție ale selectorului, pentru că dacă nu corespunzi, ajungi în cușca aia de unde nu mai ajungi să te reproduci. El are impresia că avantajul trebuie să fie un avantaj explict al individului, dar nu este așa, trebuie doar avantaj pentru a te reproduce mai abitir ca ceilalți.




Acum țineți-vă bine de burtă, lăsați lingurile jos să nu vă iasă ciorba pe nas de la râs, urmează perle, unele mai amuzante, alte de-a dreptul grotești:

Dumnezeul creștin are cea mai avansată învățătură religioasă și morală.


Vezi că e același dumnezeu cu ăla din VT. Ăla care povestiți voi că a făcut planetocid (adică genocid la scară planetară, incluzând animale, pești, plante, tot) pentru că ne iubește.

Creaționistul: Nu există o proprietate a materiei care să explice cine sau ce simte senzația și cum. Entitatea care percepe face parte din altă categorie, nematerială de existență, numită suflet. Sufletul este persoana, ființa capabilă de percepții și gândire.
Eu: Ia spune-mi cimpanzeii au suflet?
Creaționistul: Nu.


De unde rezultă că cimpanzeii nu simt durere, nu are percepții. Nu e o idee nouă, mai spuneau alți creștini și în trecut că animalele mimează ceea ce omul simte, că-s programate de Dumnezeu așa.

Alt creștin vine în ajutor cu elucubrații specifice religioșilor, după dictonul „așa zic eu”:

"Crestinii ezita sa atribuie nemurire animalelor pe motiv ca ele nu au constiinta, ca SUFLETUL lor nu este identic cu cel uman. Asadar sufletul animalului este muritor, fiind generat de pamant la cuvantul lui Dumnezeu, dupa cum marturiseste Sfantul Vasile cel Mare: “Sa nu socotesti ca sufletul animalelor este mai vechi decat ipostasa trupurilor lor si nici ca ramane mai departe dupa descompunerea trupului! "

Prin urmare si cimpanzoii si orice animal are un suflet....


Adică are, da' are dată de expirare. O avea 21 de grame?

O voce rațională: De ce e ilogic? se numeste coevolutie si se intampla deoarece nu traim separati ci coexistam intr-um mediu impreuna cu mii de alte specii. Ne adaptam sau murim.

O creștină: Fiindca se bazeaza pe mutatii infim pozitive lente , aleatoare si fara scop.


Existența supranaturală nu are nevoie de cauză, își explică existența prin sine însăși.


Dovedește logic că nu poate exista supranatural.


Alooo, sarcina dovezii e la tine! Tu susții că există.

Teoria evoluției este o glumă iar cei care cred în ea sunt oameni superficiali și subiectivi. Chiar așa stau lucrurile.


Spuse cel care merge din groapă-n groapă.

Mutația este pur-și-simplu o rezultatul unei defecțiuni a mecanismului molecular și nu poate fi decât degenerativă. Mutațiile benefice țin de domeniul supranaturalului iar faptul că se întâmplă sunt o confirmare a existenței lui Dumnezeu. Dacă e nevoie o să-ți repet până pricepi, până când înveți să gândești logic.


Unde "logic" înseamnă "ilogic".

Creaționistul: Îți repet că moliile cu limba scurtă nu aveau de ce să dispară. Asta vrei tu, dar logica ne arată că dezavantajele nu duc la dispariția unor categorii. Poți observa asta și în cazul societății umane, unde categoriile dezavantajate nu dispar.
O voce rațională: crezi ca in societatea moliilor exista ajutor de somaj sau ajutor social? sau poate ca le mai da vecina cate o strachina de mancare.
O altă voce rațională: Ia zi, cand ai vazut ultima data un centru de ingrijire a moliilor cu handicap, construit si intretinut de molii? Vreau poze, te rog =))


Boala e o pedeapsă educativă de la Dumnezeu, nu un accident. În cazul bolnavilor de sida, nu e neapărat pentru păcatul desfrâului, poate fi și pentru altele.


În lumina acestor cuvinte citez:

înseamnă că mutaţiile alea naşpa sunt dovada existenţei lui satan?!
iar dumnezeu stă şi bagă mutaţii benefice pt virusul gripal, de face câteva tulpini noi în fiecare an?
că-s benefice pt virus, da' pentru om nu prea
sau e intervenţia lui satan şi acolo, îi pedepseşte pe oameni pentru păcate?
de fapt zicea că boala e pedeapsă de la dumnezeu
deci clar, dumnezeu bagă mutaţii benefice supranaturale în viruşi ca să pedepsească oamenii pentru păcate
acum totul e clar şi logic


Poate în articole viitoare o să vă povestesc ce am mai discutat, dar până atunci trebuie să știți:



N-am blasfemiat, n-am înjurat, dar se pare că am zgâlțâit barca iluziilor prea tare.

15 comentarii:

Profu' de Religie spunea...

Eşti tare, ai reuşit să publici câteva mesaje. Pe mine m-au scos din prima...
Există şi motiv pentru aceste banări: autismul religios.

Anonim spunea...

Putine sunt metodele cu care ii poti "zgaltai" la trezire pe crestini - de exemplu sa-i confrunti direct cu efectele nocive ale credintei oarbe.
Ai mesaj pe fb.

Lucian Vâlsan spunea...

Uau! Chiar te-au lăsat?
Eu am fost exclus de pe torrentcrestin.ro pe motiv de ateism deşi nu postasem niciun mesaj şi un uploadasem niciun torrent.
Pe forum creştin-ortodoxoid am avut cont de două ori, de ambele dăţi am fost exclus, înainte să apuc să postez al doilea mesaj!

De unde nu-i(creier), nici măcar dumnezeu' ăla lor nu le cere.

P.S.: Vezi că ţi-am lăsat un mesaj privat pe FB.

Logosfera.ro spunea...

"Câinii au trăit și trăiesc în condiții asemănătoare de viață și transformarea lor nu putea avea loc chiar presupunând prin absurd că toți indivizii aveau mutații genetice identice, nici în cursul a milioane de ani, darmite în cursul a 6000 ani."

Omul crede ca pamantul e vechi de 6000 de ani. Folosirea lui "daramite" arata ca asta e pozitia lui iar varianta cu "milioane de ani" e doar o "varianta absurda" (pe care este dispus s-o evalueze de dragul discutiei). Ai intrat in dialog cu un cap patrat.

eu_unul spunea...

Ineamna ca eu sunt norocos, am cont pe crestinortodox ce 2 ani de zile. :)) Probabil ca din cauza ca n-am postat nimic pana acum.
Oricum, imi place motivatia bann-ului, o sa incep sa o folosesc si eu pe SP.

Logosfera.ro spunea...

Motivul pentru ban ar trebui sa fie urmatorul: Dumnezeul in care credem noi este atat de labil psihic si sadic incat daca te lasam pe forum o ne stranga de coaie o vesnicie. Evident ca nu puteau sa spuna asta pentru ca intr-adevar Dumnezeul lor e labil psihic si sadic.

Betelgeux spunea...

"Dumnezeul creștin are cea mai avansată învățătură religioasă și morală." Ha :)). Pe ideea "tati meu e cel mai tare".

"Eu: Ia spune-mi cimpanzeii au suflet?
Creaționistul: Nu."
Doctrina crestina ii cea mai egocentrica doctrina din cate am apucat eu sa cunosc; si mai vorbesc apoi de umilinta.
Partea trista ii ca antropocentrismul e destul de prezent si in randul evolutionistilor.

"Dovedește logic că nu poate exista supranatural. "
Dupa mine supranaturalul nici macar nu se poate defini, e ceva in genul cercului patrat.

"Teoria evoluției este o glumă iar cei care cred în ea sunt oameni superficiali și subiectivi".
E na :)). Nu reusesc sa ma decid : ar trebui creationismul sa dispara pentru a avea o societate ceva mai sanatoasa sau ar trebui sa ramana ca sursa de divertisment. E de ajuns sa citesti asta "Boala e o pedeapsă educativă de la Dumnezeu, nu un accident. În cazul bolnavilor de sida, nu e neapărat pentru păcatul desfrâului, poate fi și pentru altele." dimineata si ai inceput ziua cu dreptul :)).

StefanU spunea...

Eu am fost banat de pe forumul crestin ortodox dupa 2 postari.Le-am spus doar ca apostolul Pavel era om si deci putea sa greseasca atunci cand a zis ca barbatul trebuie sa fie capul femeii.Ei au spus ca Pavel era infailibil.

spatiu spunea...

@zergu-suferi rau "frate",imi pare rau de viata ta!

Zergu spunea...

@spațiu: Te-ai întors? Apreciez preocuparea ta pentru sănătatea mea, dar nu-i nevoie...

Padre Pio spunea...

Oare ma vor bana si pe mine daca ii intreb ce soarta a avut Preputul lui Iisus Hristos in momentul in care El s-a ridicat la ceruri?

Unii spun ca sunt mai multe (cica s-ar fi pastrat 14, ca moaste, prin diverse biserici crestine). Altii, ca Leo Allatius in “De Praeputio Domini Nostri Jesu Christi Diatriba”, spun ca Preputul Sfant s-ar fi inaltat-transformat in ... inelele lui Saturn. Parerea mea, umila, e ca pur si simplu a ... putrezit.

Sau, ma intreb/cine stie, inelele lui Saturn sa fie din piele? Hmmm... eu credeam ca-s formate din apa inghetata cu unele contaminari de praf si alte substante chimice (adica multa apa si ceva... murdarie) sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Inelele_lui_Saturn
Dar cine poate sa stie? A fost cineva acolo (pe inele) sa vada?! Bineinteles ca NU!!!

P.S. Nu mi se pare o blasfemie din moment ce crestinii au fost primii care si-au pus aceasta "problema". Eu nedorind decat niste clarificari ...de bun simt. Acestea fiind spuse, nu cred ca voi fi banat pe forumul Crestin Ortodox...

Zergu spunea...

@Padre Pio: Sunt convins că-ți iei ban de nu te vezi dacă te duci cu întrebarea asta. :-)

Dragos spunea...

Sincer nu inteleg cum poti duce asa o lupta? Cu genul asta de oameni nu vad sansa de reusita...Singura motivatie a ta mi se pare ca este nesecata sursa de idei aberante, stupide, ilogice, etc provenite de la acesti "oameni cu frica lui Dumnezeu"...
Dar parerea mea este ca tot ce se intimpla este per ansamblu trist. Atita: trist. Societatea noastra este o societate a extremelor, iar acesti asa-yisi credinciosi vor sa-si impuna punctul de vedere cu pumnul sau cu ajutorul autoritatilor...suntem un stat ortodox, nu-i asa?
Iti recomand un film: The Sunset Limited
Bafta in aceasta lupta....

Padre Pio spunea...

Sarmanii crestini-ortodocsi... Mi se cere (pe forumul lor): "Please enter the six letters or digits that appear in the image opposite" pana si la cautarea unor subiecte. Va rog frumos nu-i mai persecutati! Eu nu mai vrea martiri!!! Sau sa fie, oare, o placere pervers-masochista a persecutiei celor de pe forum?!

eliflor spunea...

Si eu am fost banned pe forum crestinortodox.ro dupa numai doua postari. Sincera sa fiu nu inteleg de ce. Paginile cu postarile respective au fost sterse de pe site. Cand am incercat sa accesez iar forumul, a aparut urmatorul mesaj: "You have been banned for the following reason:
No reason was specified.
Date the ban will be lifted: Niciodată."
Administratorul site-ului sterge postarile si da ban utilizatorilor imediat daca nu ii convine ceva.
Mai jos se poate vedea firul discutiei, unde eu (eliflor) ii dau un sfat utilizatoarei dobrovat_anca. Dupa accesarea link-urilor, apasati View Original.
https://docs.zoho.com/file/z1g2004918e0f9b0d4775968e6085ba4940e9
https://docs.zoho.com/file/z1g20e4a0293a5b11455d854e5a6e97854c5d
https://docs.zoho.com/file/z1g20de6dbd4b228147f686d8527df8115367