Cautări pe acest blog

sâmbătă, 5 februarie 2011

Criza, banii si biserica XX - Teocratie contra oamenilor

Suntem înconjurați de oameni care sunt de-a dreptul inconștienți de sumele imense de bani care se bagă în fundul popilor și câte lucruri utile s-ar fi putut face cu acești bani.

Oamenii aceștie din jurul nostru sunt total rupți de realitate și, din pacate, rezultatele sunt de-a dreptul criminale. În vara acestui an, ASUR a lansat campania de informare „În plata Domnului”, o campanie în care se puneau în oglindă câteva statistici simple: numărul de biserici - 18.300, numărul de școli - 4700 și numărul de spitale - 425:









Din păcate, această campanie trebuie să fie modificată pentru că tocmai s-a anunțat desființarea a înca 200 de spitale din cele și așa puține, 425.


Din cele peste 400 de spitale care există în România vor fi desfiinţate sau comasate 182, a anunţat azi ministrul Sănătăţii. Experți în sănătate comentează decizia.

Dintre cele 435 de unităţi sanitare cu paturi din sistemul public de sănătate, 182 unităţi sunt propuse să rămână fără personalitate juridică şi să se reorganizeze în secţii exteriore ale altor spitale.

Dintre cele 182 de spitale, un număr de 111 unităţi sanitare vor fi comasate, iar restul de 71 sunt unităţi care se vor reprofila în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă.

Aceste comasări și transformări înseamnă și mai puțini bani pentru un serviciu util și care și așa e precar.

Există deja 10 unităţi sanitare (cinci în Dâmboviţa, două în Oradea, două în Bucureşti şi una în Argeş) care sunt desfiinţate din punct de vedere juridic prin hotărârile de guvern aprobate anul trecut.


Pentru cei ce cred că aiurez și mă iau de cine nu trebuie, trebuie să le aduc aminte că recent marele vrăjitor Dănuț a început campania de milogeală (contra voturi) de fonduri publice pentru Catedrala Mânuirii Banului și a Prostirii Neamului cu o primă strigare de 20 milioane de lei noi.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a solicitat, într-o scrisoare, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, să sprijine alocarea în bugetul de stat pe 2011 a 20 milioane de lei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

În scrisoarea semnată de Patriarhul Daniel se arată că această sumă reprezintă doar 10% din costul estimat de 200 milioane de lei pentru lucrările din anul 2011, care urmează să fie acoperite din donaţiile credincioşilor dornici să ajute.

Patriarhia a arătat că prin legea bugetului de stat pe 2009 a fost alocată suma de 5 milioane de lei, folosită integral de Patriarhie conform destinaţiei prevăzute, iar în 2010, deşi a solicitat suma de 20 milioane de lei, nu s-a alocat nicio contribuţie de la bugetul de stat pentru acest obiectiv important, se mai arată în scrisoare.


Deci, e clar care-s prioritățile? BOR vrea bani pentru catedrală, nu-l interesează că sunt probleme financiare la nivel de stat sau că se desființează spitale și școli. Da, da, încă nu se desființaseră ăstea 200, dar înainte lor au fost altele și uneori conflictul ete direct împotriva medicilor, așa cum am arătat într-un articol precedent.

Pe partea celalaltă, politcienii din partidele parlamentare sunt interesați de voturi și de îndobitocirea maselor, iar BOR e cel mia bun instrument în acest sens.

Concluzia? Nu vă mai lăsați prostiți și acționați în consecință la recensamant. Ca bonus, poate analizați cum religia va prostește și mai bine gândiți singuri.

5 comentarii:

Freija spunea...

Tara arde, BOR isi aranjeaza aurul in lazi. Multumim sfintilor patriarhi pentru evidenta lor implicare sociala.

Bogdan spunea...

Salut.
Ce parere ai despre articolul asta ?

http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/Uite_popa-nu_e_popa_0_418758695.html

De asemenea s-a discutat la Acces Direct :

http://accesdirect.a1.ro/emisiune/Acces-Direct_4755.html

(cam de la minutul 40)

Poate scrii un articol despre chestia asta.

Padre Pio spunea...

Bine face BOR-ul! Idiotii, cu care am discutat despre aruncatul banilor catre biserici, imi spun (toti fara exceptie) ca oricum s-ar cheltui acesti bani.
N-ai cu cine, niste IDIOTI!!!

De luni de zile incerc sa conving pe cineva sa semneze petitia „În plata Domnului”. N-am reusit sa conving pe nimeni! :( Ei, idiotii, recunosc (oarecum) ca banii sunt aruncati dar le este frica sa semneze asa ceva ca poate Dumnezeu ii vede si-i va trimite-n IAD. Ca se stie ca nu-i bine cu nebunii sau cu Dumnezeu sa te joci!!!

P.S. M-am uitat cati au semnat petitia. Nici 3 mii de semnaturi din 20 milioane cetateni romani adica 0.015% = 1 semnatura la 6666,(6) cetateni romani (haha dovada clara ca la mijloc e mana Diavolului)

Saturnine spunea...

Am semnat si eu petitiile de pe "In plata domnului", nu stiu cum nu le-am observat inainte . Ca sa vezi ca nu strica sa mai repeti lucruri prin comentariile postate la altii.

Zergu spunea...

@Bogdan: mersi de pont, dintr-un motiv care-mi scapă comantariul tău a fost inițial clasificat drept spam. Am sa văd dacă îmi fac timp să scriu despre popa ăla și paranoia presei.