Cautări pe acest blog

sâmbătă, 23 iulie 2011

Uite ca... evolutie

În procesul meu de deconversie am ajuns să dau fără sa vreau peste tot felul de clipuri despre mișcarea de propagandă religioasă numită creaționism/inteligent design. Indvizii care susțin această mișcare stau atât de prost la capitolul gândire încât nu-și dau seama că pentru ca, pentru o problemă dată P, a alege ca răspuns varianta Y ca fiind corectă nu este suficient ca să denigrezi alternativa X urlând sus și tare că X ar fi falsă, deși orice afirmație spusă de tabăra Y despre varianta X este fie un argment deja cunoscut și demontat de multă vreme, fie o afirmație care nici măcar nu este greșită. Pentru a fi bagat în seamă în serios este necesar ca să aduci dovezi în sprijinul variantei tale Y.

Ei bine, după ce m-am convins că nici ochiul, nici gândacul bombardier, nici chiar flagelul bacterian nu sunt complex ireductibile și m-am convins că idea e de-a dreptul stupidă, am ajuns să fiu curios ce spune de fapt Teoria Evoluției și am urmărit toată seria „Crescând în Univers”, serie care, deși e focalizată pe evoluție, nu vorbește doar de evoluție, ci și de alte lucruri interesante. Din acest motiv, o recomand oricărei persoane care este dornică să învețe ceva interesant într-un timp foarte scurt, mai ales că e subtitrat în română :-) .

Nu e neapărat să vedeți tot dintr-o singură ședință, ba chiar cred că nu e rezonabilă o asemenea abordare, așa că recomand sa puneți un semn de carte la această pagină și să reveniți oricând aveți timp.











După ce am văzut această serie am început să strâng în propria mea colecție despre evoluție o multitudine de clipuri, o serie care nu e la fel de compactă, dar este utilă:



Vizionare plăcută!

P.S.: Acest articol NU se dorește a fi un argument împotriva religiei, e doar educativ.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Salut.

Se poate un link? Am observat ca il am pe al tau de ceva timp (am mai citit unele articole de-ale tale).

Nu avem tematica identica, dar ocazional combat si eu pe teme similare...

Spor!

Zergu spunea...

Merge. Și câte un ping ocazional nu strică.

Padre Pio spunea...

Astfel de documentare sunt total inutile capatanilor blindate cu tampenii creationiste <=> ID-ioate

In schimb, un copil de 7-10 ani, neindobitocit de Biblie, nu va avea nici o problema sa inteleaga TE...