Cautări pe acest blog

marți, 7 septembrie 2010

NotW - Nu va ingrijorati, lumea asta e trecatoare!

Creștinismul cu dogma lui imbecilă, sadică, dezumanizantă și criminală nu încetează să zămislească noi și noi bastarzi ideatici care de care mai hidoși, cretini, periculoși sau pur și simplu psihopați.

Unul dintre acești bastarzi ideatici este curentul cretin de gândire care spune că nimic din lumea asta nu merită efortul nimănui și ar trebui să fim indiferenți față de ceea ce se întâmplă aici. La fundamentaliștii americani se numește „Not of this World”, care în românește s-ar traduce ca „Neaparținând acestei lumi”.

Iată ce spune un articol de pe „Recovering Fundamentalists” despre această progenitură hidoasă a creștinismului care se manifestă în SUA printr-o memă ce se propagă și prin intermediul unui abțibild:

- A Christian who is not of this world does not need to bother himself with the resource issues that are vexing a consuming planet. The Christian believes that Jesus is going to come back and take his believers to the real world anyway. So while they’re here, they might as well enjoy god’s earth without a care for our impact upon it.

- A Christian who is not of this world does not need to be concerned about the fact that he is against abortion and birth control when human population on earth has quadrupled in the last century.

- A Christian who is not of this world does not need to save money for their children. In fact, they might as well run up the credit cards–Jesus is coming soon to take us to the world we are really of.

- A Christian who is not of this world need not be concerned about suffering going on elsewhere in the world. Their pain is regrettable, yes, but the important thing is their eternal souls.

Being “Not of this world” excuses reprehensible behavior. It provides an ethical loophole for Christians who proliferate wrong ideas, hateful legislation, and outright nonsense. It confabulates a fairy-tale, non-causal universe where miracles happen, facts are fiction, and science is just science fiction.
Este evident că oricine crede că există un tăticuț ceresc care nu știe ce să mai facă să le sufle în iaurt (și în fund) creștinilor cât stau pe acest Palid Punct Albastru va ignora total lumea reală, va distruge fără milă orice, va fi nesăbuit, va fi indiferent la suferință pentru că orice e justificabil în numele lui Dumnezeu!

Credeți că toată chestia asta cu lumea trecătoare e un fenomen izolat care își are originea și moartea în America? Vă înșelați, este prezentă și la noi:

Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore

Mat 6:25 De aceea vă spun: Nu vă îngrijorați de viața voastră, gândindu-vă ce veți mânca, sau ce veți bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veți îmbrăca. Oare nu este viața mai mult decât hrana, și trupul mai mult decât îmbrăcămintea?

Este inima ta plina de ingrijorari privind sanatatea, finantele sau familia? Chiar si atunci cand totul este bine, tot te ingrijorezi fiindca ai auzit pe unii spunand „Ar trebui sa te ingrijorezi atunci cand totul este calm fiindca ceva nu este bine atunci cand diavolul te lasa in pace”. Asa ca te ingrijorezi chiar si atunci cand nu ai nici un motiv de ingrijorare.

Dar Isus nu vrea ca tu sa te ingrijorezi despre ce vei manca sau ce vei bea sau despre trupul tau si cu ce te vei imbraca. El iti spune sa nu te ingrijorezi pentru nevoile tale zilnice fiindca Dumnezeu care este Tatal tau ceresc, stie ca tu ai nevoie de toate aceste lucruri si vrea ca sa ti le dea pe deasupra (Matei 6:32-33).

Dumnezeu este Acelasi Dumnezeu care a avut grija de copiii lui Israel in pustie, hranindu-i cu mana in fiecare zi timp de 40 de ani(Exodul16). Sub grija Sa, poporul Sau nu a dus lipsa de nimic iar atunci cand au vrut carne ca hrana, Dumnezeu, pur si simplu a facut sa cada prepelite din cer(Numeri11:31-32). Copiii lui Israel au trebuit doar sa le culeaga. Daca ar fi trebuit sa mearga ei insisi sa caute carne, se putea ca sa nu gaseasca de loc in pustiu.

Problema cu noi este ca noi simtim ca trebuie sa facem ceva ca sa ne ajutam. Unii dintre noi ar putea gandi ca este usor pentru Isus sa spuna „Nu te ingrijora, nu te gandi la viata ta” fiindca El nu stie problemele cu care noi ne confruntam.

Dar adevarul este ca Isus stie preoblemele cu care ne confruntam. De fapt El S-a confruntat cu ceea ce noi am numi „problema finala” – moartea. Moartea este probleme finala fiindca pune un sfarsit tuturor problemelor noastre. Isus S-a confruntat cu moartea la cruce, a biruit-o si a inviat din morti. Si fiindca a biruit problema finala, putem indazni sa credem cand ne spune „Nu va ingrijorati!”


Esența mesajului: nu vă faceți griji de nimic lumesc. O apologie a indiferenței față de orice, distrugerii a orice și lenei absolute. Grijile ăstea sunt ale vieții și se vor termina odată cu moartea, când apare promisiunea mincinoasă a recompensei, fundamentul distrugerii și negării a tot ceea ce există pentru promisa și inexistentă viață veșnică prin „venerarea” morții, o fraudă la nivel global (ca să-l parafrazez pe godless).

Cine își face griji din pricina morții? Cine o consideră o problemă în sine? Eu nu. Am să fiu în aceeași stare în care am fost înainte să mă nasc.

Creștinismul este negarea a tot ceea ce este real, negarea a tot ce e uman, frumos, plăcut, demn de laudă, demn de admirație prin etichetarea lor cu „ISPITĂ” sau „PĂCAT” și redefinirea nimicului în tot și a totului în nimic prin clamarea ca stăpân absolut un zeu care nici măcar nu poate fi dovedit că există. Creștinismul urmărește distrugerea individului și reconstrucția lui în jurul acelorași idei că omul e defect. Ei îți dau virusul gratis și pretind că-ți vând leacul cu minciuna lor. A fi om este inacceptabil. De ce? Pentru că așa spune Nimicul-Absolut-Proclamat-Tot:

Matei 5:27-30

27. Aţi auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu săvârşeşti adulter".
28. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a şi săvârşit adulter cu ea în inima lui.
29. Iar dacă ochiul tău cel drept te sminteşte pe tine, scoate-l şi aruncă-l de la tine, căci mai de folos îţi este să piară unul din mădularele tale, decât tot trupul să fie aruncat în gheenă.
30. Şi dacă mâna ta cea dreaptă te sminteşte pe tine, taie-o şi o aruncă de la tine, căci mai de folos îţi este să piară unul din mădularele tale, decât tot trupul tău să fie aruncat în gheenă.

Creștinism = negarea vieții.

3 comentarii:

Zergu spunea...

Tu de schismatic ce ești, de-aia gândești așa!

Anonim spunea...

Isus a fost un smecher

Zergu spunea...

@Glen Glen: Dacă ar fi ținut pentru el femeile la care se uitau ucenicii, poate, așa a fost un papă-lapte virgin care a murit la 33 de ani, dacă a existat vreodată.