Cautări pe acest blog

sâmbătă, 25 septembrie 2010

Zergu necrezătoru' ghiceste viitoru' - Catedrala Mantuirii Neamului si rambursarea creditului

Așa cum bine observa ASUR, Biserica Ortodoxă Română parcă e la o licitație olandeză când vine vorba de costul Catedralei Mânuirii Banului, mai întâi costă 400 de milioane de euro, apoi scade la 200 de milioane de euro, apoi, scade încă o dată la 100 de milioane de euro. Eu zic că ar trebui să o mai ținem în șah pe draga de BOR, poate ajung la 25 de milioane cu totul, doar de vreo 3-4 ori mai scumpă decât monstrul de la Voluntari, ambiția primarului Pandele făcută pe bani publici.

Da' se pare că BOR a găsit modul artificial prin care să oprească această scădere păcătoasă, pentru că Biserica Ortodoxă nu acceptă să i se dicteze cât de megalomană să fie. Și a decis să fie megalomană în continuare sub pretextul unui credit, deci cei ce se temeau de finanțare de la bugetul de stat ar trebui să tacă, nu? Ei bine, nu! Pentru că nu ne-am născut ieri și știm ca până acum BOR a strâns o sumă care nici măcar de avans nu ajunge, noi ăștia de mai gândim că nu avem capul plin de tămâie și buzele lipite de icoane ortodoxe sau hoituri alintate moaște, ne-am prins că șmenul e sa fie rambursat creditul tot din bugetul de stat, așa cum bine ilustrează Paul Vîrvea în articolul lui.

Paul a făcut o predicție, cum că acel credit va fi returnat în mare parte de la eternul buget de stat prin intermediul unui șantaj politic evident pentru orice persoană care nu e naiv ca un soț de mamă de mântuitor divin.

Acum eu am să fac o altă șmecherie, am să ghicesc viitorul ca o vrăjitoare, da' nu-n ghioc, ci folosind mijloace oculte cum e gândirea (că tot ne acuza BOR că servim unor interese oculte, de-aia ne opunem), istoria și informații despre BOR.

După cum se știe din surse de încredere, viitorul nu e fix, tocmai profeția mea poate schimba viitorul, de aceea sunt forțat să impun niște condiții în profeție. Țineți-vă bine, am să profețesc!


De vor folosi creditul și va începe construcția, și de va veni un moment când BOR nu va avea* bani de dat** la bancă pentru credit, îi va obține de la stat. După ce se vor împlini acestea oamenii vor fi aflat și va fi un scandal în presă, oameni mulți vor vedea urâțenia și avariția bisericii ortodoxe și o vor părăsi, dar uni nu vor știi cum pentru că biserica se va opune și nu va vrea să le spună cum să facă asta pentru a nu-și pierde puterea. Dar puterea va scădea și de creditul va presa pe BOR, BOR va presa pe politicieni. Dar politicienii vor fi în vizor și oamenii fiind mai deșteptați vor urmări cu atenție și BOR nu va primi fonduri suficiente pentru rate.

Și atunci veți știi că pasul următor va fi ca banca să ceară proprietăți ale BOR și, după ezitări multe, BOR nu va vrea să renunțe la averi și vor spune despre creditor că are în spate interese oculte și că masonii atacă credința adevărată prin creditori, că prigonirea creștinilor a început, că a venit vremea persecuțiilor și a timpurilor de pe urmă. Și vor spune asta pentru că nu vor mai avea altă cale pentru că nimicirea lor va fi aproape și zvârcolirea de pe urmă e cea mai haină, perfidă și urâcioasă.

Lucrarea celui necurat vor spune că este și mulți vor fi amăgiți de vorbele BOR. Dar cei nu lasă lucrurile în plata Domnului vor știi și vor înțelege că mare e amăgirea bisericii celei ce se pretinde dreptcredincioasă dar e în fapt pierdută.

Și atunci BOR va începe confruntarea și habotnicii vor striga persecuție, însă mințile limpezi vor birui, iar banii publici vor ajunge în școli care nu predau religie și în spitale în care popii nu sunt angajați iar icoanele și crucifixele nu sunt decât ascunse în portofele de pacienți și în spatele hainelor.

* sau nu va vrea să dea din visterie
** nu înseamnă că nu o să aibă deloc

Așa am profețit!

8 comentarii:

Anonim spunea...

Și când mă gândesc că neamul va și șmenuit de niște adolescenți de genul celor din pozele de mai jos...

http://batmanga.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=409403767&ownerId=354526852

0Z spunea...

Regimul actual ar avea un interes sa impinga bani din buget catre Biserica Muirii Neamului...

Strazi
Borduri
Sosele
Autostrazi
... Biserici imense

Iulian spunea...

Amin! Imi place optimismul profetiei tale. Eu unul m-as fi oprit in mijlocul primului paragraf...

Zergu spunea...

@Anonim: Ce e trist că mulți din ăștia sunt victime și au impresia că sunt niște deosebiți.

@ZD: Evident că au interes, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să facem tot posibilul să nu reușească îndobitocirea și hoția.

@Iulian: Nu sunt resemnat ca să fiu permanent pesimist.

abydos spunea...

ar fi bine sa ai dreptate, though i think it's wishful thinking.

oamenii pot fi credinciosi sau nu, dar bancile sigur nu sunt si nu cred ca va gasi BOR vreo banca care se le dea un imprumut de 400/100/25/1 milion de euro fara vreo garantie de la stat (lucru care ma indoiesc ca se va mediatiza sau afla in prima instanta) pentru ca nu cred eu ca BOR va ipoteca ceva (si pana la urma chiar daca faci credit pe ipoteca, ce sa faca banca cu o biserica? crezi ca n-au ce face sa se lege la cap fara sa-i doara?). Dupa mine, tot din banii statului se va plati totul si biserica tot ce vrea mischiul ei va face. oamenii credinciosi, prosti si smeriti asa cum bine i-a invatat biserica sa fie vor considera ca statul a facut ceea ce trebuie.... doar nu era sa lase BOR sa intre in faliment, nu? doar suntem stat cresitin ce mama ma-sii!

sper sa ai dreptate cu predictia ta, dar ma indoiesc...

Zergu spunea...

@abydos: BOR are și alte proprietăți în afară de biserici. Au terenuri, păduri, hoteluri, tipografii, tot felul de făbricuțe de confecții textile, gatere, fabrici de mobilă etc. La un moment dat, când s-a evaluat foarte conservator averea BOR s-a spus ca nu există activitate cu cod oficial CAEN în care BOR să nu aibă afaceri, deci temerea că garanțiile ar fi numai bisericile e nefondată.

Asta e partea frumoasă, pentru că băncile știu că statul are probleme, statul le obligă să n-aibă credite aiurea, BOR are bunuri cu care să gireze, iar girarea de către stat nu prea are sens. Ochii sunt ațintiți pe ei acum, orice chestie de genul „girare de stat a creditului BOR” va stârni scandal instantaneu.

De-aia am prezis așa cum am prezis. Gândirea, istoria și informații despre BOR, asta e tot ;-) .

Anonim spunea...

in RO ne-am obisnuit ca politicienii sa ia unele decizii fara nici cea mai mica rusine. iar indoctrinatii tot ce vor ei sa creada cred. ei vad numai intr-un sens. ca si cu biblia, ca si cu evolutia, ca si cu biserica multi din ei. le pui totul in fata clar si ei nu si nu.

Zergu spunea...

@anonim 7: ei, lasă că orice învăţ are dezvăţ. Cei mai mari vinovaţi pentru starea asta suntem noi cei ce nu suntem de acord cu lucrurile astea dar stăm pasivi, resemnaţi. E atitudinea greşită.

Cu habotnicii nu prea ai ce discuta, dar discuţiile cu ei sunt utile pentru privitorii 'de pe margine'. Oamenii tind să nu-şi vadă propriile defecte decât dacă sunt oglindite în altcineva; altfel se consideră atacaţi direct.