Cautări pe acest blog

luni, 28 martie 2011

Teocratia in România - XV - Justitia nu e oarba

Acesta este simbolul justiției. Originea sa este mitologică, dar simbolistica este importantă.



Priviți cu atenție care sunt elementele esențiale:
  • balanța
  • sabia
  • legătura de la ochi
Semnificația celor trei este destul de evidentă. Balanța este simbolul cântăririi dovezilor pentru a stabili justețea sau injustețea faptelor. Sabia este simbolul sentinței odată ce vina este stabilită. Legătura de la ochi este simbolul imparțialității justiției.

Am căutat în zadar ceva imagine de la Ministerul de Justiție sau de la Tribunalul București, poate am să văd statuia Justiției. Poate că e un semn că pe la noi numai de justiție nu e vorba (nu-mi făceam iluzii, dar măcar principiul să fie reprezentat).

Și nu doar că nu mai e justiție, e clar că e teocrație când avem de a face cu lucruri de genul următor:

Un preot din Călăraşi a scăpat de puşcărie, după ce a omorât o femeie pe trecerea de pietoni

Nu poate fi pedepsit decât la "judecata de apoi". Preotul din Călăraşi care a omorât, anul trecut, o femeie pe trecerea de pietoni şi a fugit de la locul accidentului pentru că era beat, a scăpat de puşcărie. Familia victimei este şocată de decizia judecătorilor.


Preotul Bogdan Nicolae Dumitru, cel care a trimis-o pe lumea cealaltă pe o femeie, a primit de la judecătorii din Călăraşi o pedeapsă de 3 ani cu suspendare. Asta după ce: preotul fugise de la locul faptei, iar poliţiştii care l-au prins ulterior descoperiseră că acesta era bine aghezmuit în momentul accidentului. După ce a ignorat porunca "să nu ucizi", purtătorul de sutană a mai încălcat, ieri, una. El şi-a ascuns identitatea în faţa echipei de filmare.

Şi tatăl acestuia, tot preot, a fugit la vederea camerei de filmat. "Aş vrea să se facă dreptate aici, pe pământ, să se facă cât mai repede dreptate. Legea Călăraşiului spune că au de pierdut cei care nu au bani, nu au averi", a declarat Alexandru Simionescu, fiul victimei.

Realitatea TV a prezentat, în urmă cu un an, cazul preotului Bogdan, care era încă liber la două săptămâni de la accident. În urma difuzării materialului, instanţa a decis reţinerea sa pentru 29 de zile. Mandatul nu a fost, însă, prelungit. Nici instanţele bisericeşti nu s-au grăbit să ia vreo măsură.
...
"A refuzat să fie testat cu aparatul etilotest. Ulterior s-a descoperit că acesta ar avea în sânge o alcoolemie de 0.75 de grame la litru în sânge", a declarat Ramona Tudor, purtătorul de cuvânt al IJP Călăraşi.


Instanțele bisericești ar trebui să fie ultima grijă a criminalului bețiv, dar, evident, cum popii sunt o mafie, se apără unii pe alții și fug de lege ca de dracu' (sic).

"Până nu vorbeşte legea, eu ce să fac? Să-l aresteze. Eu nu sunt judecător. Eu n-am puşcărie. Dacă aveam puşcărie, îl arestam", a spus Eugen Barz, protopop.


Eu știam că dacă refuzi etilotestul deja e groasă rău de tot tocmai pentru că refuzi etilotestul. Iată ce spune Codul Rutier la articolul 87, aliniatul (5):

(5) Refuzul, împotrivirea sau sustragerea conducatorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autoritatii competente, aflat în timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, de a se supune recoltarii probelor biologice sau testarii aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezentei de produse sau substante stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseste cu închisoare de la 2 la 7 ani.


Deci prietenul nostru în sutană ar trebui să aibă minim 2 ani doar de la faza cu alcoolul. Vă las pe voi să vedeți cât se adaugă pentru conducere sub influența alcoolului, omuciderea femeii aceleia pe trecerea de pietoni. Ca bonus, a se observa că alcoolemia este convenabil fix sub limita penală (0,80g), ceea ce e cel puțin suspect în condițiile în care inițial individul s-a substras testării.

Am putea crede că e vorba de un caz izolat, o simplă întâmplare, dar nu este așa.

Râmnicu Vâlcea: Călugăriţa care a omorât o fetiţă pe trecerea de pietoni nu va face nicio zi de închisoare

Instanţa a condamnat-o pe măicuţă la un an şi patru luni închisoare, cu suspendare. Nemulţumiţi, părinţii Dianei vor face recurs. Ei sunt supăraţi că măicuţa nu le-a cerut niciodată iertare.

Familia Moţ, din Ocnele Mari, căreia i-a fost accidentată mortal, fetiţa, Diana, de 11 ani, la 15 martie 2010, pe trecerea de pietoni din centrul Râmnicului, a primit cu indignare sentinţa instanţei.


Și acum, fiți atenți cum a fi popă sau poapă te scutește de obligațiile legale și, mai mult, îți permite să sfidezi pe oricine:

„Este incorect să primească o condamnare doar de un an şi patru luni cu suspendare. Călugăriţei nu i s-a luat măcar o declaraţie în instanţă. A venit doar avocatul şi a dat o hârtie prin care spune că măicuţa Claudia Oprea regretă ce s-a întâmplat. După accident n-a avut puterea să coboare din maşină şi să se ducă să vadă ce a făcut. În dosar mai sunt şi alte nereguli. Expertul nu a putut să stabilească viteza maşinii pentru că înainte de sosirea poliţiei, ea a mutat-o din loc. Faţă de familia celei de a doua fetiţe care a fost accidentată, Maria Găitănaru (8 ani), s-au făcut presiuni, iar părinţii acesteia şi-au retras plângerea. Procesul nostru civil judecătorii l-au disjuns de penal, acordând alte termene de judecată", a spus supărat Petre Moţ, tatăl.

Deci călugărița ucis din culpă, a făcut presiuni asupra celei de-a doua victime, s-a spălat pe mâini de treabă printr-o declarație de tip „îmi pare rău” și probabil presiuni să nu fie încadrată penal și i-a mers.
Ionela Moţ, mama Dianei, ne-a spus: „Această femeie care ne-a omorât copila nu ne-a dat măcar un telefon, nu a exprimat măcar o părere de rău, iar la instanţă avocatul ei motiva că ea nu se poate prezenta la şedinţe că este la slujbă. Niciodată n-am putut să văd suferinţa pe faţa ei. N-am jignit-o niciodată, dar fuge de noi". În centrul Râmnicului, la piatra funerară care marchează locul unde a fost omorâtă Diana, părinţii, rudele, necunoscuţii, pun flori şi mărţişoare pentru sufletul plecat în lumea îngerilor. După primirea motivării sentinţei, familia Moţ va face recurs, iar cu acest proces va ajunge chiar şi la CEDO dacă măicuţa nu va fi mai aspru pedepsită. „Prin această sentinţă, părinţilor le-a fost mutilată încă o dată suferinţa", spune Mioara Pătularu, naşa Dianei.

Să vă spun ceva, psihopații nu au capacitatea să simtă empatie, dar o pot simula. Un individ care consideră orice persoană neizolată ca fiind indezirabilă, spurcată, nu va simți nici un fel de identificare cu o persoană normală.

Iar așa zisa justiție de pe la noi acceptă ca scuză „e la slujbă”. Păi dacă un Gheorghe oarecare de pe drum motivează absența cu „trebuie să fiu la serviciu” facem pariu că pe lângă un șut în fund mai primește și ceva amendă din partea judecătorului?



Iată care este soarta unui individ care nu este popă sau poapă:

Un şofer din Argeş, reţinut pentru 24 de ore după ce a accidentat mortal un pieton şi a fugit

Un şofer din Mioveni, judeţul Argeş, a fost reţinut pentru 24 de ore după ce, sâmbătă seara, a accidentat mortal un bătrân, pe o trecere de pietoni, şi a fugit de la locul faptei.

Adică prins și reținut în termen de 24 de ore de la accident (articolul e din 27 martie, sâmbătă fiind 26 martie). Nu s-au încurcat cu „sunt la slujbă” sau mai știu eu ce, au acționat așa cum trebuie, prompt.

Accidentul rutier s-a produs în localitatea Schitu Goleşti. Un bărbat de 75 de ani care traversa strada pe trecerea de pietoni a fost lovit în plin de un autoturism. Şoferul a fugit, fără să acorde victimei primul ajutor. Victima a decedat.

După ce au făcut verificări toată noaptea, poliţiştii au găsit maşina care l-a accidentat mortal pe bărbat, un autoturism marca Logan. Şoferul care a produs accidentul se numeşte Ion Dumitrescu, are 42 de ani şi este din Mioveni. El ascunsese în curtea unui cumnat maşina cu care l-a lovit pe bătrân.

Pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar luni va fi prezentat în instanţă cu propunere de arestare preventivă.
Faptele sunt cel puțin în același registru, deși sutaniștii parcă-s mai departe în afara legii și mult mai perfizi (alcool, sustragere de la etilotest, respectiv mutat mașina, presiuni la adresa uneia din victime plus „nu am chef azi” de judecători).

Deci se poate, numai că sistemul se împiedică atunci când e vorba de popi și călugărițe, chiar dacă lucrurile sunt și mai grave în cazul celor în sutană. Acești nespălați în sutană sfidează pe oricine și apoi iau fețele ălea tâmpe de pioși. În sinea lor cred că râd de se strâmbă la adresa celor ce-i cred sfinți.

Mai aveți nevoie de dovezi că România este o teocrație?

4 comentarii:

Logosfera.ro spunea...

Romanii vor spune ca traiesc intr-o teocratie doar atunci cand oamenii vor fi adusi cu forta in piete publice si fututi la propriu in cur de preoti si calugari. Ca acum sunt fututi in cur doar la figurat si nu se pune.

Tafu spunea...

OOO DAAAAAA:) si se pricep si la imobliare popii > http://www.clon.ro/un-preot-din-floresti-a-vandut-terenul-parohiei-si-a-fugit-cu-jumatate-de-milion-de-euro/894074

pb ca e in pelerinaj:)

Preoteasa Alexandra spunea...

Am o intrebare legata de simbolul judecatii cu omul si balanta. Cum poti judeca daca ai ochii legati? Stiu ca simbolizeaza impartialitatea, dar mi se pare mult mai logic sa te uiti la balanta si sa vezi ceea ce cantaresti, si apoi sa ramai impartial. Cel cu ochii legati da impresia ca este neputincios in fata balantei.

Zergu spunea...

@P.A.: Semnificația e că NU se uită la cine e judecat, în sensul că legea e aceeași pentru toți.

Balanța poate înclina într-o parte sau alta în funcție de fapte, nu în funcție de persoană.