Cautări pe acest blog

vineri, 21 octombrie 2011

Iata ce declaram la recensamant!

Am decis că trebuie să fac instrucțiuni pentru recensământ atât de accesibile și ușor de înțeles încât nimeni să n-aibă vreo scuză că n-a știut ce să declare. Cele 2 articole anterioare despre recensământ expuneau motivele financiare și politice pentru care BOR are interes ca toți cei botezați să fie considerați ortodocși și tu trebuie să contracarezi acest lucru și, cel de-al doilea, prezenta un scurt ghid pentru recensământ pentru cei nereligioși și pentru atei.

Acest articol este un rezumat și concluzie a celor 2 articole anterior menționate care ar trebui să clarifice opțiunile la recensământ. Așa că am făcut următoarea schemă:


După cum se observă, botezul nu are nici o relevanță, indiferent ce spune recenzorul. Agnosticii și cei nereligioși au de ales între „ateu” - cod 30, „fără religie” - cod 29, „altă religie” - cod 28 și „nedeclarat” - cod 99. Eu le recomand să evite codul 28 și să se îndrepte spre 30 sau 29.


Codul pe care recenzorul TREBUIE să-l treacă în formularul personal este unul din următoarele. Recenzorul va trece și în clar religia cu pixul (NU cu creionul!).


Motivele pentru care un om care a fost botezat ortodox n-ar trebui să se declare ortodox le-am expus în acest articol, dar poate vreți să vedeți un material sau două.





În România, în ultimii 20 de ani, s-au dus către culte (în marea majoritate către BOR) peste 200 de milioane de euro, bunuri, terenuri, proprietăți, în condițiile în care în ultimii 15 ani s-au închis zilnic 3 școli și s-a terminat o biserică (din finanțare majoritar din bani publici), în medie la două zile. Toate acestea în condițiile în care averea BOR a fost estimată (estimare conservatoare) în 2009 la peste 3 miliarde de euro, deține peste 22% din pădurile Sucevei, are afaceri în aproape orice domeniu și beneficiază de scutiri de taxe și impozite la majoritatea activitătilor comerciale (inclusiv închirieri) și multe alte lucruri similare.

Alte informații utile despre recensământ găsiți la http://www.recensamant2011.ro/.


Dacă vreți mai multe materiale, atunci vă urez lectură plăcută tuturor.

22 comentarii:

Bezbojnicul spunea...

Meseriaș flowchart maestre!

Zergu spunea...

@Bez: Mersi. Am amânat o zi articolul ca sa iasă cum trebuie chema aia.

Silvia spunea...

Oribila partea cu copilul din al doilea filmulet cand spunea ca dzeu pedepseste pe oameni.
Iar mi-a crescut tensiunea.

Anonim spunea...

a venit azi recenzorul. pe langa faptul ca a bulbucat ochii cand i-am spus ca la religie sa completeze "fara" si m-a mai intrebat inca o data, am remarcat ca a folosit pentru tot formularul un pix chinezesc care se putea sterge cu guma, lucru pe care l-a si facut foarte des pentru ca tot gresea. noi sa fim sanatosi :)

Zergu spunea...

@Silvia: sper că ţi-a trecut supărarea suficient să n-ai probleme de sănătate, dar să nu uiţi să nu te declari ortodoxă.

@botezatus: E oarecum de înţeles dacă omul se ştie cu musca pe căciulă la greşeli după dictare şi nu vrea să irosească formulare. Să sperăm că datele rămân nemodificate ulterior.

Silvia spunea...

@Zergu La noi a fost in prima zi, pe 20 (recenzorul era un vecin de bloc). Aveam chestinarele completate si domnu' recenzor a scris dupa dictare.
Mama chiar a facut un pic misto de el zicand ca ea este agnostic si se simte discriminata ca nu are cod pt asa ceva :))
De la noi au iesit 3 atei, cu cod 30.

Flavius spunea...

De dimineata a trecut recenzorul si am avut o surpriza placuta cand m-am declarat ateu, pentru ca baiatul care a venit nu numai ca n-a parut surprins (asa cum am citit ca s-a intamplat in alte cazuri), dar mi-a confirmat ca si el este la fel.

Paul spunea...

De vreo 3 ore a trecut si pe la mine recenzorul. Eu stau la tara prin jud. satu mare iar femeia recenzor pana acum n-a auzit in viata ei de cuvantul ateu! A scris ateu, cu codul am ajutat-o eu, iar dupa aia a inceput sa mediteze, il intreaba pe tatal meu ce religie e asta?! Chiar era sa ma apuce rasul :D, desigur si-a strambat putin nasul dar a zis foarte corect ca daca eu asa doresc atunci ea asa va scrie si nu va spune la nimeni, insa la ce gura sparta are deja ma astept ca in zilele urmatoare babele sa-si faca cruce cand trec pe langa ele :D,dar nu ma intereseaza. Desigur tatal meu dupa aia nu a ezitat sa imi spuna ca poate gresesc (el s-a declarat reformat) si poate este ceva forta invizibila. Dar pot sa spun ca sunt foarte fericit deoarece m-a acceptat asa cum sunt eu, nu a vrut sa ma faca sa ma razgandesc deloc! mi-a zis `e alegerea ta, cand eram tanar si eu am facut asa, dar acum la batranete ma gandesc mai mult la aceste lucruri`. am mare noroc ca nu m-am nascut intr-o familie care merge in pelerinaj cu cortul imediat cum se dau drumul la moaste in vreun colt de tara. Sincer chiar aveam emotii ce va zice tatal meu cand o sa auda, dar se pare ca mi-am pus probleme degeaba.probabil cu mama era altfel (acum e in ceruri cum zic crestinii), ea era ortodoxa si sunt sigur ca ma batea la cap cel putin o luna de acu` inainte... insa momentan chiar sunt fericit de reactia tatalui meu! :).

Anonim spunea...

In mod vadit, ateistii urmaresc sa se foloseasca de conceptia populara (si corecta) ca statul foloseste in mod incompetent si corupt fondurile colectate din impozite. Insa problema este atat de generalizata, iar ateistii incrimineaza bugetul de 1% alocat religiei pentru nerezolvarea problemelor pentru care erau alocati restul de 99%!
Statul roman este, intr-adevar, incompetent si corupt: nu construieste autostrazi, scoli, spitale, apartamente pentru tineri, centrale atomo-electrice, biblioteci, muzee, parcuri, spatii de joaca pt copii etc. Cam astea trebuia sa le faca statul… insa a pune in opozitie aceste nerealizari cu faptul ca EXISTA (si nu SUNT CONSTRUITE) un numar de biserici este pur si simplu marsav.

Conform statisticilor, in Romania: 38% din populatie declara ca merg la biserica de cateva ori pe luna (din care 7% merg saptamanal sau mai des), 20% merg o data pe luna, 33% go o data sau de doua ori pe an.

Este de neimaginat ca in Romania 38% din populatie merg la spital de cateva ori pe luna.

Dar are Romania putine spitale, 425? Raportat la populatie, inseamna aproape 2 spitale la 100.000 locuitori. In comparatie, Olanda 1.18, Danemarca 1.09, Spania are 1.72, Ungaria 1.79, Portugalia 1.93, Slovenia 1.44, In aceeasi categorie cu Romania se afla si Italia 2.18, Polonia 2.08, Belgia 2.04.

Anonim spunea...

Mai mult, raportul arata ca, citez: During the last decade almost all European Member States steadily reduced their number of hospitals.

Nici in lume situatia nu este extrem de diferita. In SUA sunt 5000 spitale, insa populatia de 15 ori mai mare (425*15=6375).

In plus, Biserica este una dintre institutiile in care romanii au cea mai mare incredere (89%). Si foarte bine fac, avand in vedere frecventa reportajelor TV cu bebelusi carbonizati in spitale. Nu-i nimic, se intampla si la case mai mari: in SUA, in fiecare an mor 200.000 de oameni din cauza erorilor medicale din spitale. Romania are cei mai multi copii cu SIDA din Europa… numai in 2006, 7200 dintre acestia imbolnavindu-se de SIDA in spitale.

Apropos, stie cineva cat costa intretinerea si functionarea unui spital? De la 100 miliarde in sus. Intregul buget al Romaniei (adica toata tara) ar fi capabil sa intretina 1000 de spitale. De ce ar vrea cineva mai multe spitale?

Nu este de mirare, asadar, ce am descoperit, googluind dupa numar de paturi, ca remarc ca tendinta de reforma, in tarile dezvoltate, este reducerea capacitatii spitalelor, nu sporirea. Comparativ cu media mondiala de 27 paturi per 10.000 locuitori, Romania se afla pe locul 17, cu 65 de paturi. Inaintea noastra, se afla in principal tarile ex-comuniste, care probabil nu se grabasc sa procedeze la eficientizarea sistemului medical. Dupa noi, insa, restul Europei: Bulgaria 64, Elvetia 55, Belgia, Croatia si Irlanda 53, Polonia 52, Olanda si Grecia 48, Anglia, Italia, Norvegia 39, Danemarca si Portugalia 35, Spania 34, SUA 31.

Despre scoli, ma mir ca poate cineva pretinde ca ar fi insuficiente… avand in vedere ca elevii se preocupa mai mult de chiul decat de scoala. In timpul orelor, consumul de droguri, futaiul in toaleta si bataile cu profesorii tin loc de educatie. Scolile din mediul rural sunt subfrecventate, atat de elevi, cat si de profesori. Scolile de la oras sunt si ele mai subpopulate ca niciodata, reflectand scaderea populatiei (În anul 2009, în România existau 3,3 milioane de elevi, faţă de 4,8 milioane în anul 1990).

Anonim spunea...

Insa problema principala este prezentarea inselatoare a numarului. Biserici in Romania au fost construite incepand cu secolul 11! Deci aceste 18300 de biserici au fost construite in decursul unui mileniu (numai Stefan cel Mare a construit 44 de biserici)!! Majoritatea sunt monumente istorice si artistice, apartinand patrimoniului cultural national.

Insa invatamantul public in Romania a inceput abia in secolul 19! Deci cele 4700 scoli au fost construite in mai putin de 2 secole! Desigur, inainte de constructia scolilor de stat, invatamantul in limba romana era asigurat de biserici.

Spitale, iarasi, au inceput a fi construite tot abia in secolul 19. Deci toate cele 425 de spitale au fost construite in ultimii 100 si ceva de ani. Cu siguranta ca nimeni nu ar merge la un spital de o vechime mai mare!

In alta ordine de idei, se pare ca ateistii nu prea scot ochii din Animal Planet si filme porno… astfel nu se explica ca habar n-au ce biserici imense sunt in tarile occidentale. Cine n-a auzit de Domul din Koln? Notre Damme? Catedrala din Milano? Marea majoritate a bisericilor occidentale sunt construite in impunatorul stil gotic, avand capacitati de mii de oameni. In opozitie, bisericile din Romania sunt construite in conservatorul stil bizantin, cu greu putand gazdui 100 de oameni.

Bisericile microscopice din Romania sunt ultraneincapatoare (a se vedea de Inviere, cand se aduna cu zecile de mii). Daca oamenii nu le-ar frecventa, atunci cu siguranta ca ateistii s-ar putea duce sa faca poze cu biserici goale in timpul slujbelor, astfel aratand `calitativ` ca nu e nevoie de mai multe biserici, nu prezentand un numar sec.

Cel mai ironic este ca panoul stupid e postat exact in fata Palatului Parlamentului, care este cel mai mare monument cu putinta inchinat risipirii banilor statului! Laolalta cu giganticele malluri, centre comerciale si de afaceri, sedii de institutii si hypermarketuri… opiniez ca acestea ar trebui sa ii deranjeze mai tare pe ateisti. In fond, ASUR si alte cacaturi de genul reprezinta 0.1% din populatia Romaniei, iar BOR reprezinta 90% din populatia Romaniei!

In incheiere, bugetul de stat pe 2011 prevede, in totalul de 108 miliarde de lei, urmatoarele cheltuieli:

15 miliarde lei – Armata

11 miliarde lei – Politie

3.5 miliarde lei – Presedintie, Guvern, Parlament

4 miliarde lei – Invatamant

2.5 miliarde lei – Sanatate

1 miliard lei – Religie

In consecinta, ii invit pe ateisti sa faca bannere cu militari, politisti si parlamentari… si atunci le voi semna si eu petitiile!

Paul spunea...

@anonime
Spui ca romanii mai bine au incredere in biserica decat in spitale din cauza bebelusilor carbonizati? ai uitat cumva de bebelusii care s-au inecat in timpul botezului?
Legat de descrierea scolilor chiar ai mult tupeu! nu compara o scoala la care umbla elevi ce nu stiu sa-si scrie numele cu liceele in care toti elevii au luat bacul anu asta!
Iar despre inchiderea spitalelor si a scolilor vorbesti ca un pedelist. Nu poti compara restul tarilor din Europa cu ce este in Romania! Chiar daca exista in Germania si restul tarilor pe care le-ai enumerat zone mai mari fara spitale, exista autostrazi pe care ambulantele ajung in timp record la pacient si inapoi la spital. ce sa mai vorbesc de faptul ca in majoritatea spitalelor din occident exista si elicoptere! insirami cate elicoptere au toate spitalele din Romania? le putem numara pe degete.De partea cu dotarile sa nici nu mai vorbesc, acolo intri in coma si iesi mai vioi ca niciodata, aici intri cu apendicita si iesi mort.
Scolile nu le poti compara nici pe departe cu cele din restul Europei! cele de la tara sunt subfrecventate?! oare de ce? pune tu un copil sa mearga iarna pe jos cel putin 4-5 km pe intuneric pana la scoala, sau in cel mai bun caz vor merge cu caruta. sigur ca renunta pana la urma! iar daca un profesor nu se prezinta la post este imediat sanctionat si dat afara din invatamant chiar si in ultimul catun de pe munte!daca copii de la oras nu merg la scoala asta e deja vina parintilor, nu vor merge profesorii dupa ei sa ii caute pe strazi...si aici totul depinde de educatia de acasa!
Iar legat de catedralele din marile orase europene, le cunosc, pe unele le-am si vizitat. Marea problema a lor este ca cei mai multi oameni care le trec pragul sunt turisti. Credinciosii sunt tot mai putini, iar construirea de asemenea catedrale stagneaza! dar in Romania este fix invers se pare. nu mai vorbi de faptul ca nu incap oamenii la inviere in biserica! in orasele mai mari in fiecare cartier exista cel putin cate 4-5 catedrale nou-noute, atunci cum de nu incap?Nu te lega de stilul lor de constructie, cele gotice au fost facute special pentru a arata prostimii bogatia, luxul bisericii, iar cele bizantine aveau mai degraba o imortanta spirituala, manastirile fiind ascunse in munti tocmai pentru a fi vizitate de mai putini oameni. Acele manastiri sunt chiar frumoase, adevarate opere de arta, atunci de ce nu sunt construite si catedralele din orase in acel stil? de ce trebuie sa le faca atat de monstruoase si ca marime si ca aspect?
Faci niste comparatii total inadecvate! daca am fi si noi la nivelul occidentului as zice ca poate ai dreptate, dar suntem in romania,unde pana si ultimul amarat de spital din varful muntelui valoreaza mai mult decat o biserica!
In incheiere cu cheltuielile bugetului de stat, care sunt chiar foarte mici, se pare ca uiti de faptul ca in majoritatea tarilor europene bisericile sunt finantate de catre enoriasi si nu de la stat! nu veni ca oamenii nu au bani, atunci de ce ai mai facut restul comparatiilor intre scoli si spitale. Si acolo este lipsa de bani, dar pe tine, mi se pare ca mai degraba te arde lipsa de bani a preotilor! de profesori nu le plangi de mila, dar de popi da! nu seamana asta a ipocrizie...?
Iar de armata si de politie avem mai mare nevoie, chiar daca in Romania sistemul este praf,dar si praful asta imi da o siguranta mai mare decat o rugaciune in biserica! unde era dzeu cand oamenii erau omorati cu miile in incinta bisericilor? cel mai bun exemplu - Hagia Sofia din Constantinopol! erau numai femei si copii in catedrala iar turcii pe toti i-au omorat, ba mai rau, pe toti copii i-au violat pe altarul bisericii! Legat de parlamentari iti dau dreptate.
Se pare ca pentru tine singura problema arzatoare este construirea de noi biserici. si te superi cand pana si crestinii iti vor spune ca esti rupt de realitate si traiesti in basme!

Zergu spunea...

@Anonim: Dacă răspunsul tău ar fi fost brânză iar ipocrizia şi ignoranţa ta ar fi fost apă, acum aş fi fost flămând dar foarte bine hidratat. Asta fără să am vreo urmă de resturi de brânză printre dinţi.

Ai fost de acord că statul e corupt, dar nu politicienii sunt strict de vină, ci cei care i-au pus acolo sunt mai responsabili, adică populaţia ignorantă, adică specimene ca tine. Educaţia e una din cele mai mari probleme de la noi, dar cea mai mare frână în acest sens e indobitocirea populaţiei cu mituri stupide şi ideologii sclavagiste care inversează valorile şi promovează anti-valorile precum submisia şi "justiţia" ţapului ispăşitor, adică iresponsabilitatea actelor proprii. Iar această îndobitocire e utilă popilor şi politicienilor corupţi care n-au interes să aibă o populaţie educată, pentru că aia de acum e manipulabilă şi pot fura în linişte, iar suferinţa e motorul cultului morţii, creştinismul.
Şi ajungem la paturi şi spitale. Pe la alţii sunt programe de stat de PREVENIRE a îmbolnăvirii populaţiei şi oamenii se duc la medicul de familie imediat cum văd ceva ciudat, la noi există, promovat de popi, propagandă agresivă anti-medicină, programe de lins hoituri finanţate din fonduri publice care paralizează centrele oraşelor mari şi costă statul pentru că mobilizează sute de poliţiştii şi jandarmi ca să ţină sub control descreieraţii lingători de hoituri.

Deci pe la noi educaţia stiintifică şi civică, recte învăţământul şi responsabilitatea socială, e lipsă. Apoi educaţia sanitară e lipsă, recte programe preventive la sănătate. Din astea, două sunt condiţionate de fonduri publice, iar responsabilitatea socială e împiedicată de ideologia cultului sclavagist creştin care îndeamnă la resemnare, cultul care a dominat populaţia autohtonă ultimii 1500 de ani şi a batjocorit-o. Şi aici eu pot face ceva.

Iar la de restul de mizerii care put a lipsă de onestitate, orice om ştie când şi din ce fonduri s-au ridicat catedrale în vest, ţi-a răspuns Paul deja.

Anonim spunea...

nu ma asteptam sa fiti obiectivi ( 90% din tot ce scrieti e de un subiectivism grosolan) , insa cifrele vorbesc de la sine . Statisticile sunt clare si nu arata decat cum manipulati dupa propriul interes . Poate v-as da dreptate , poate as deveni ateu si eu intr-o buna zi , insa nu ma puteti convinge niciodata prin minciuna si rautate gratuita .

Ati aratat cifre si v-am aratat cifre . De toate celelalte ( calitatea serviciilor , etc. ) pe care voi le blamati, e alta poveste .

"de profesori nu le plangi de mila, dar de popi da! nu seamana asta a ipocrizie...?"
sotia mea este profesoara , asa ca nu te grabi sa tragi concluzii .

"dar nu politicienii sunt strict de vină, ci cei care i-au pus acolo sunt mai responsabili, adică populaţia ignorantă, adică specimene ca tine."
In ultimii 15 de ani nu am mai votat din cauza ca nu am avut pe cine . Cand va candida o persoana cu calitati de conducator atunci voi merge la vot negresit .

"la noi există, promovat de popi, propagandă agresivă anti-medicină, "
Iti place atat de mult minciuna . Merg de 20 de ani la Biserica , cunosc zeci de preoti si nu am auzit sau vazut nici macar un preot sa faca ceea ce spui tu .

deci , ca de obicei , subiectivism , ura cat cuprinde . Cum sa fiti demni de crezare ?

Padre Pio spunea...

"se pare ca ateistii nu prea scot ochii din Animal Planet si filme porno"
anonime, se pare ca nici tu nu poti sa te abtii sa nu ne jignesti. Dar iti spun ca decat sa dai limbi la hoiturile moastelor mai bine te uiti la un film porno. E mai igienic.

"Bisericile microscopice din Romania sunt ultraneincapatoare (a se vedea de Inviere, cand se aduna cu zecile de mii)."
Acum vrei ca din banii mei sa se faca biserici la tot pasul ca sa incapa toata turma lui Dumnezeu?! Este imposibil asa ceva. Nici macar pe stadioane nu incap toti microbistii dar s-a inventat TV-ul. De ce nu stati si voi, sclavii lui Dumnezeu, acasa la TV si urmariti circul cu invierea celui ce s-a prefacut mort pentru 3 zile?!

"Laolalta cu giganticele malluri, centre comerciale si de afaceri, sedii de institutii si hypermarketuri… opiniez ca acestea ar trebui sa ii deranjeze mai tare pe ateisti."
De ce sa ma deranjeze! Tu sti pe ce lume traiesti? (apropo tu esti sot de preoteasa?) Anonime, Mall-urile, centrele comerciale, hypermarketurile sunt facute din bani privati si se platesc taxe pe acele constructii. Adica nu din bani punlici. Asa ar trebui sa se intample si cu bisericile!

Da! Si mai e nevoie si de sedii pentru institutii, de biserici NU!

Zergu spunea...

@Anonim: Care parte din afirmaţia 'bolile grave prevenite duc la o scădere a numărului de cazuri internate' e fals sau neclar? Asta ţi-am spus, dar dacă eşti pornit să te contrazici aiurea, poţi să spui că asta e manipulare.

Legat de propaganda anti-medicină, te invit să identifici cine susţine propaganda mincinoasă anti-vaccinuri şi să vezi că cei mai frenetici susţinători ai acestei propagandei sunt cei mai religioşi la îndrumarea sau acordul tacit ai popilor - ex. Arsenie Papacioc - sau blogurilor precum saccsiv, apologeticum sau fanaticii de pe forumul creştin ortodox.

Legat de cât de hoţi sunt popii în asociere cu politicienii corupţi, uită-te aici pe blog după seria de articole Criza, banii şi biserica. E o pleiadă de articole cu surse din presă, nu-s invenţiile mele.

Anonim spunea...

Zergu, fara suparare, dar tu ii consideri imbecili pe atei ? Normal ca daca sunt ateu bifez ateu, nu crestin-ortodox, chiar nu trebuie sa-mi faci tu ditamai schema ca sa pricep :) Care apropo, e foarte amuzanta, macar pentru asta ai felicitarile mele.

In fine, daca exista atei care chiar aveau nevoie de aceste sfaturi ale tale inseamna ca ne zbatem degeaba in lupta noastra contra cretinismului. Altfel spus, n-avem cu cine, prietene!

Anonim spunea...

pardon ma declar ateu nu bifez ca nu e cu bifat.

Zergu spunea...

@războinicu': Nicdecum, dar sunt mulţi atei şi agnostici care se declară ce au fost botezaţi pentru că au impresia că răspunsul ăsta n-are implicaţii în vieţile lor sau din pricina presiunii sociale.

În foarte multe locuri am văzut atei care au luat în zeflemea recensământul şi spuneau că o să se declare satanişti, jedi sau pastafarian ca să „vadă ce faţă face recezorul”, de parcă recenzorul are datoria să fie un bigot bătut în cap ortodoxoman şi uluit că nu toţi locuitorii României sunt ortodocşi de etnie română. Şi ai fi surprins câţi de mulţi nu conştientizează miza acestui recensământ. Atitudinea asta e mai stupidă decât vânzarea unui vot pe o plasă cu ulei, zahăr şi o pungă de paste făinoase, măcar din ălea ăia care vând aşa votul măcar scot ceva să-şi umple maţul. Aici e doar hăhăială.

Anonim spunea...

@războinicu': "Nicdecum, dar sunt mulţi atei şi agnostici care se declară ce au fost botezaţi pentru că au impresia că răspunsul ăsta n-are implicaţii în vieţile lor sau din pricina presiunii sociale."

Pai aia sunt idioti :D Nu stiu ce vrei tu sa faci cu ei, eu nu ma bazez pe ei.
De ex. stiu pe unul care e ateu, si care mi-a zis ca se declara ortodox pt. ca el serbeaza craciunul, pastele, etc. Ooook..

Anonim spunea...

Apropo, astia-s genul de oameni pe care nu-i deranjeaza absolut deloc religia, care pur si simplu nu s-au gandit la ea pana acum, si care la o adica pot avea peste noapte o revelatie si se trezesc a doua zi mari credinciosi. Cum a avut Piedone ala care l-a descoperit pe Jizaz intr-un ciur. Repet, chiar nu vad de ce ai vrea sa te bazezi pe imbecili din astia.

Alina spunea...

Din pacate, multi oameni n-au de unde sa afle impactul acestui recensamant. Multi nici nu stiu ca statul suporta biserica... O_o

Personal, am avut grija sa afle cat mai multi cunoscuti si cunoscutii pritenilor. Acum depinde de ei ce vor face cu informatia si daca imi vor urma sfatul. Sincer, nici nu stiu daca mai conteaza, oricum tara asta a trecut de 'orizontul de evenimente' si mi-e teama ca nu mai exista cale de intoarcere. :(