Cautări pe acest blog

luni, 8 martie 2010

Un mic experiment cu Coranul

3 comentarii:

Bezbojnicul spunea...

Slǎbuţ filmuleţul. No drama :))

(btw, se vede cǎ-i facut de creştini. "Decât 7" - mǎ zgârie pe urechi formularea, plus cǎ punctuaţia era pusǎ aiurea. Halal simţ estetic)

Zergu spunea...

Evident că e slab, dar ridică, chiar și în modul stângaci în care e făcut problema fundamentală a lipsei mesajului pozitiv din Coran.

Apropo, musulmanii se înmulțesc prin diviziune celulară, că parcă-s din ce în ce mai mulți prin București.

Krrypton spunea...

Oh, Bezbojnice, nu-ți face probleme: sunt o groază care nu știu că „decât” se folosește cu „garnitură” negativă (nu există decât 7...), iar „doar” exact invers (există doar 7...). Sigur, îngustimea religioasă cel mai adesea corelată cu semianalfabetismul, dar e aproape inevitabil: când, pe de-o parte, nu citești (dacă citești!) decât o singură carte și aia una e scrisă în limbajul arhaic și stângaci folosit de mai toate scrierile religioase, și pe de altă parte vorbești dupăblocheza și orice cuvânt sau formulare mai „complicată” te lasă nedumerit...

Oricum, e interesant că n-au făcut o paralelă cu Biblia lor mult-iubită. E adevărat că „iubire” apare de mai multe ori (81+7 față de 7), dar și „luptă” apare de mai multe ori -- 236+43 față de 205, plus un număr dublu de apariții ale cuvântului „război” (473+48), 34+7 „răzbunări”, 57 de „chinuri” ș.a.m.d. În plus, în prea puține din cazuri „iubirea” are ceva de-a face cu iubirea intre oameni într-o lumină poyitivă, mai mult fiind vorba și la ei de iubirea prietenului imaginar.