Cautări pe acest blog

miercuri, 11 august 2010

Criza, banii și biserica - XIII

Motto
Că mai lesne este a trece cămila prin urechile acului decât să intre bogatul în împărăţia lui Dumnezeu. Luca 18:25
Am mai spus și alte dăți cum popii se plimbă în mașini de lux și au vieți de aristocrați fără să muncească nimic.

Acum am să vă arăt cum atunci când nu muncești pentru banii pe care-i cheltui, nu prea te interesează cât costă diferitele lucruri și poți să ajungi să ai pretenții dintre cele mai excentrice, că doar ești un superstar. După revoluție toți huleau că Ceaușeștii aveau diverse vile și proprietăți în care chestii excentrice precum instalații sanitare din aur pentru că ei stăteau în lux și oamenii obișnuiți în foamete. Acum popii stau în lux, nu muncesc nimic, jefuiesc bugetul de stat, deci banii noștri, iar fraierii mor de foame și cred minciunile sfruntate ale șarlatanilor în sutane.

Episcopia Giurgiului are mănăstire cu piscină şi Hummer

750.000 de euro este preţul plătit de Episcopia Giurgiului pentru vila unui vameş. Afacerea a fost perfectată în urmă cu trei ani, iar preţul imobilului, spun specialiştii, a fost "umflat" de trei ori. Vila s-a transformat într-o mănăstire de lux, cu piscină, unde-şi fac veacul patru măicuţe. Ulterior, tot aici şi-a stabilit reşedinţa şi Preasfinţitul Ambrozie.


În urma unor asemenea cifre, încep să am îndoieli că averea BOR e de doar 3 miliarde de euro.

Și acum să trecem la excentricitate. Nu, nu e vorba de pitici servitori, ci de ceva mai simplu, căprioare în curtea vilei.



Pentru că nimic nu e prea scump atunci când e vorba de confortul Preasfinţitului Ambrozie, în curtea mănăstirii au fost aduse şi trei căprioare. Reprezentanţii patriarhiei susţin însă că în vila din Giurgiu se trăieşte după principiul austerităţii şi nu al huzurului.

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române spun că imobilul a fost cumpărat cu acordul adunării eparhiale a episcopiei Giurgiului într-un mod cât se poate de legal. Banii pentru mănăstirea din vilă sunt fondurile proprii ale episcopiei, care reprezintă vânzări de lumânări sau donaţii ale credincioşilor.

Pe lângă reşedinţa amintită, Episcopia Giurgiului mai deţine un teren intravilan, două autotursime Skoda Octavia, o maşina de teren Land Rover şi, perla coroanei, un Hummer.


Dacă ăsta nu e huzur (vai ce urăsc cuvintele ăstea care parcă sunt folosite numai de religioși), nu știu ce poate fi. Ascultați ce încearcă ei să spună ca se face cu piscina. Cred că au impresia că ne-am născut ieri.



Mamă ce l-aș pune pe Ambrozie (apropo, de unde dracu-și iau ăștia numele ăstea imbecile?) să dea la coasă vreo două-trei pogoane sau chiar hectare de iarbă, să vadă și ei cum se muncește, mama lor de trântori și paraziți.

0 comentarii: