Cautări pe acest blog

luni, 3 octombrie 2011

Credinta/Religia este nociva IX - Actul medical

Poate ați văzut, poate nu, dar iată la ce duce religia și de ce e nocivă:

Femeie în comă după un grav accident de circulaţie. Familia refuză să lase medicii să-i administreze sânge din motive religioase

O băimăreancă de numai 30 de ani se zbate între viaţă şi moarte după ce a suferit un grav accident de circulaţie. Evenimentul a a vut loc aseară pe o trecere de pietoni de pe unul dintre cele mai circulate bulevarde din Baia Mare. Familia victimei refuză transfuzia de sânge din motive religioase.

UPDATE:

Familia Ioanei Alina Mureşan, tânăra de 30 de ani care a fost aseară victima accidentului de circulaţie a refuzat administrarea de sânge din motive religioase, familia fiind membră a congregaţiei „Martorii lui Iehova“ din Mireşu Mare.

Bătrânii congregaţiei, aşa cum se numesc liderii acestui cult religios au declarat pentru ziarul „Adevărul“ că ei sunt de acord cu orice fel de tratament alternativ atâta timp cât nu este vorba despre o transfuzie de sânge. „Există anumite principii biblice pe care familia le respectă. Avem pus la punct un Comitet de asistenţă sanitară care intervine în asemenea cazuri şi a fost adusă încă de azi noapte eritopoetină, un înlocuitor de sânge pentru Alina. Este deja la dispoziţia medicilor care vor decide când i-l vor administra“, a declarat Beniamin Pop, bătrân al congregaţiei „Martorii lui Iehova“.

Specialiştii hematologi din Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş“ confirmă declaraţiile bătrânilor congregaţiei dar spun că medicamentul adus de familie poate fi administrat doar peste 14 zile victimei. „Dacă nu ai pe ce să i-o dai degeaba i-o dai. Trebuie să ai cel puţin şapte grame, respectiv 21 hematocrit ca eritropoetina să-şi facă efectul. Deocamdată îi administrăm venofer şi vitamina B6 ca să-i crească hemoglobina şi abia peste 14 zile îi vom putea administra eritropoetina“, a declarat Cristina Truică, şeful Secţiei de Hematologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare.

Medicii spun că nu sunt la primul caz în care un pacient sau aparţinătorii acestuia refuză transfuziile de sânge din motive religioase. „Anula ne confruntăm cu cel puţin şase cazuri similare. Jumătate dintre ei depăşesc momentul şi jumătate nu. Depinde cum reacţionează la tratament“, a mai adăugat Truică.

Evident, ipocrizia religioasă nu putea să nu-și facă văzută fața în comentarii:

Astia funt fanaticii iehovisti. Doar iehovistii au astfel de idei inventate de cei care au creat aceasta secta pseudo-crestina. Nici o alta denominatie religioasa din Romania nu are astfel de gargauni in creier, cum ca ar fi pacat sa se faca transfuzie. Daca persoana respectiva moare pentru ca nu i s-a facut transfuzia, liderii iehovisti din Romania si familia ar trebui sa fie judecati pentru crima!

Așa că i-am răspuns:
Da, ortodocșii nu sunt superstițioși, ei ling hoiturile morților pentru că n-au carne acasă și le e foame.

Ca bonus, ortodocșii lingatori de moaște cred că hoiturile țin loc de tratament medical sau sunt esențiale ca să își facă efectul aspirina.

Sau, și mai grav, cazuri în care medicii țin să-ți impună religia lor că așa au chef ei (și pentru asta sunt considerați eroi), că devin brusc mai pioși de Paște sau de Crăciun, deși sunt plătiți de noi toți și asta intră în atribuțiunile de post și sunt obligați să informeze părinții de posibile probleme medicale și poate nu vrei să distrugi minim 3 vieți că așa i se scoală uneia.

În 2009, Olimpia Oprea a fost dată în judecată pentru a nu fi avertizat un cuplu că există un anumit risc ca copilul lor să se nască cu sindromul Down.

Credința/Religia este nocivă pentru că împiedică oamenii să ia cele mai bune decizii legate de sănătatea proprie și pentru că încearcă să impună propriile decizii iraționale și posibil periculoase asupra altora.




Între timp, din păcate, tânăra băimăreancă despre care am scris la începutul articolului a decedat.

6 comentarii:

Alina spunea...

Ce comentarii tipice pe acolo, imi vine sa vars. Toti spun ca iehovistii sunt crestini falsi (no true scotsman...), dar nu stau sa se uite la barna din ochiul lor. Si orice comentariu care indrazneste sa pomeneasca stiinta primeste automat -30 rating. WTH?

Singurele comentarii care au numai rating-uri pozitive sunt cele care sustin ca ar trebui lasata sa moara. Nu am nimic impotriva selectiei naturale, dar ce s-a intamplat cu educarea maselor? A da, a fost lasata in mainile preotilor...

rftghost spunea...

Sincer, sa fiu medic, i-as pune frumos sa semneze ca sa scap eu de orice problema legala.

Apoi, frumos, le-as da pacientul acasa, sa faca ce vor ei cu ea. Daca moare, sa intre polita peste ei pentru crima.

Sau, mai simplu, i-as face linistit transfuzie, si apoi i-as lasa sa o omoare ei pentru a scoate sangele din ea.

Anonim spunea...

Da, se poate muri in lipsa transfuziei.Dar daca va documentati bine veti vedea ca se poate muri si din cauza transfuziei.

Robotu' de serviciu spunea...

@Anonim
Da, operatiile salveaza vieti. Si da, unele vieti sunt curmate prin operatie. Deci sa se interzica operatiile...

Nimeni nu face transfuzii de placere. O fac din necesitate. Daca tragi linie si aduni rezultatul este net superior.

Masaj erotic Brasov spunea...

fiecare are dreptul sa aiba credinta sa

Zergu spunea...

@Erotica(5): Eivdent, dar asta nu înseamnă că nu sunt nocive asemenea idei bazate pe născociri.

În plus și eu am dreptul să mă revolt de fiecare dată când suferă, e rănit sau moare cineva nevinovat din pricina acestor idei nefondate în realitate.