Cautări pe acest blog

marți, 19 iunie 2012

Criza, banii si biserica XXVI - Banii tăi sunt banii mei

Iată ce se întâmplă cu operele sociale ale bisericii ortodoxe:




Doua angajate ale unui centru care apartine Mitropoliei Banatului acuza conducerea institutiei ca le-a retinut o parte din leafa drept donatie, fara sa le fi dat in schimb vreo chitanta.
Iar cand n-au mai fost de acord sa mai plateasca, s-au trezit fara nici un leu in ziua de salariu. Suparate, femeile au depus plangere la politie.
Violeta Muresan si colega ei lucreaza cu contract de munca de anul trecut la Centrul Educational "Sfantul Iosif cel Nou de la Partos", care apartine Arhiepiscopiei Timisoara si este realizat din bani europeni.
Au grija, ca educatoare, de copiii din familii defavorizate care isi petrec aici aproape toata ziua, invata si primesc de mancare.
Salariul celor doua era de 1500 de lei net de persoana. Femeile sustin ca din prima luna au fost obligate sa doneze 500 de lei fiecare pentru binele caminului. Asa le-au cerut un preot de la arhiepiscopie si contabila institutiei. De nevoie, ca sa nu-si piarda slujba, au acceptat.
Dupa un timp insa, cele doua au intrebat de ce nu primesc nici o chitanta pentru sumele donate, peste 8000 de lei.
"Mi-a sugerat faptul ca acele cinci milioane nu pot fi cu o chitanta pe numele meu si ca trebuie sa fie pe un nume fictiv", a declarat Violeta Muresan, angajata a centrului.
Dupa ce nu au mai vrut sa doneze bani, femeile nu au mai primit nici un leu salariu. Iar situatia dureaza de cateva luni. Directoarea centrului a evitat sa comenteze acest scandal.
Pana in acest moment Mitropolia Banatului, practic beneficiara acestuia propiect finanat cu bani europeni, a refuzat sa comenteze acuzatiile.
Reprezentantii institutiei spun ca prea multi angajati sunt in concediu si nu au cum sa adune informatiile pentru formularea unui punct de vedere.
Cele doua femei au depus o plangere penala la politia din Timisoara, iar oamenii legii au deschis o ancheta pentru abuz in serviciu.
Peste 8000 de lei doar de la acest caz. Delapidare de fonduri, abuz asupra angajaților, înșelătorie, toate din partea paraziților noștri preferați. Oare câte asemenea cazuri de furt, sclavie și înșelăciune există în țară și victimele nu crâcnesc nimic din pricina fricii de dumnezei și de foame?

Oare o să mai auzim ceva de cazul ăsta în viitor?

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/domnul-ne-a-dat-domnul-ne-a-luat-8000-de-lei-din-salariu-acuzatii-la-adresa-mitropoliei-banatului.html

1 comentarii:

Lucian Vâlsan spunea...

„Oare câte asemenea cazuri de furt, sclavie și înșelăciune există în țară și victimele nu crâcnesc nimic din pricina fricii de dumnezei și de foame?” - Multe. Aș îndrăzni să spun chiar „câcălău Măria Sa”.
Cunosc 6 cazuri identice în Iași, numai că nu e vorba de 500 de lei din leafă ci de 350/lună.

„Oare o să mai auzim ceva de cazul ăsta în viitor?” - Pariu pe un pachet de țigări (12 lei) că nu o să mai auzim. Am ales 12lei pentru că le e drag religioșilor numărul ăsta.