Cautări pe acest blog

joi, 5 august 2010

Teocrația în România VI

În urmă cu ceva timp (cam două luni) TLP mi-a atras atenția cu articolul său despre talibanizarea Craiovei.

Peste 200 de icoane sunt instalate la sfarsitul acestei saptamani in mijloacele de transport in comun din Craiova. Initiativa apartine Asociatiei Studentilor Crestin Ortodocsi din municipiu si are binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Irineu. Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, Gheorghe Cioiu: Initiativa studentilor crestin ortodocsi craioveni poarta arhiereasca binecuvantare a Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Mitropolitul Olteniei. De asemenea, un preot delegat din partea Centrului Eparhial va savarsi si o slujba de sfintire a mijloacelor de transport unde vor fi asezate aceste icoane ce reprezinta pe Maica Domnului impreuna cu pruncul Iisus Mantuitorul. Prin aceasta actiune se doreste ca Maica Domnului sa vegheze calatoria in bune conditii a cetatenilor. Amintim ca in urma cu sase ani, tot la initiativa tinerilor din cadrul Asociatiei ASCOR, mijloacele de transport in comun din Craiova au fost dotate de Arhiepiscopia Craiovei cu mai multe icoane, insa datorita suplimentarii numarului de mijloace de transport sau deteriorarii unora dintre icoane s-a simtit nevoia suplimentarii acestora .

Întrebările mele sunt:
  • Ce se întâmplă dacă vreau să pun afișe cu mesaje non-teiste în mijloacele de transport în comun din Craiova? O să pot să o fac? Nu ceva agresiv, ci ceva în genul ăsta?
  • Dacă vreau să pun afișe islamice, mă lasă?
  • Dacă vreau să pun afișe cu FSM, mă lasă?
  • Pe ce criterii s-a decis că icoanele ortodoxe sunt mai breze (dacă s-a decis asta)?
  • De ce „s-au deteriorat” icoanele? Poate ca lumea nu le vrea și n-au vrut ortodocșii să recunoască că „s-au deteriorat”?
  • Dacă se fac accidente, chiar și icoanele acolo, putem să le eliminăm pentru că n-au nici un efect?
  • Putem să obținem niște statistici cu numărul de accidente în care au fost implicate autobuzele purtătoare de icoane pentru a le compara cu cele nepurtătoare?
  • De când în România decide ASCOR ce trebuie să fie afișat în mijloacele de transport în comun, adică, pe proprietatea publică?
  • De când Craiova nu mai e parte din România, din moment ce statul, conform Constituției si legilor ar trebui sa fie neutru dpdv religios?
Nu am să dau referință la saitul de pe care am citat știrea, ș-așa sunt mult prea sus în Google, nu vreau să-i ajut și eu cu trafic...

4 comentarii:

godless1859 spunea...

Sa si bage niste icoane si-n fund, ca sa-i apere de hemoroizi si crampe.

Monica spunea...

raspunsurile mele:
- cel mai probabil nu. Ma batea si pe mine ideea sa incercam sa vorbim la RATB despre posibilitatea derularii campaniei "Atheist Bus Campaign", dar trebuie sa lucrez la o abordare interesanta, pentru ca domni' bugetari nu sunt dispusi sa puna asa ceva in autobuzele lor
- nu
- nu
- ultimul recensamant a zis ca romanii sunt natie de crestini ortodocsi, ergo icoanele ortodoxe rulz
- cred ca au grafferi craioveni au vrut sa imbunatateasca opera pictorilor de icoane :P
- pai daca asa e voia domnului, ce vina au icoanele?
- poti sa incerci, dar sunt pregatita sa pun pariu ca nu vei obtine nicio informatie oficiala
- de cand ASCOR e copilu' al mic al BOR, iar BOR e frate de curce cu politicienii
- hahaha Craiova si-a furat de mult autonomia. E suficient sa te gandesti la "realizarile" justitiei oltene din utimii ani sau la afacerile popilor doljeni.

0Z spunea...

Eu recomand sa dizolve toate icoanele in rezervoarele de apa, pentru a ajuta in lupta contra cancerelor de colon, de prostata, uterin si tiroidal. Apoi apa ar putea fi folosita direct in agricultura, la culturile de lebenite (pepeni-rosi pentru restul tarii)... pentru a produce lebenite multicolore care stralucesc pe intuneric si nu au samburi (datorita conceptie imaculate!).

ionut spunea...

incearca!