Cautări pe acest blog

duminică, 14 august 2011

Sindromul persecutiei sau frica de a recunoaste greselile?

Știam că există creștini/credincioși care odată ce sunt puși față în față cu aberațiile pe care le susțin ajung să strige că-i persecut sau să încerce o evadare de la a recunoaște că aderă la niște idei cretinem dar nu credeam că se pot manifesta atât de rapid încât să urle de la prima replică în care își dau seama că spun tâmpenii.

Discuța cu pricina a avut loc la secțiunea de comentarii a unui clip miștocar despre cum creștinii sunt exact ca niște tocilari.

Clipul e irelevant pentru discuție, dar a stârnit următorul schimb de replici:


Gagiu Mihail:A fi necredincios nu este a fi doar ateu , ci mult mai grav . Mihail G .
#

Zerg Unglaubenmensch:Ce e așa grav?
#

Gagiu Mihail:Complicat de explicat ! Crezi ce vrei , sau nici asta nu ...crezi ?! :)))

#

Zerg Unglaubenmensch:Nu, nu poți să alegi ce să crezi. Crezi lucrurile pentru care ai avut dovezi să crezi (deși uneori putem detecta greșit ce e dovadă validă și ce nu).

Dacă nu mă crezi, te rog să-mi spui dacă poți să alegi să crezi că există spiriduși și Moș Crăciun. Când o să alegi să crezi asta ca act de voliție, mai vorbim.
#

Gagiu Mihail:Sigur ca poti alege . Sa crezi sau nu . Voiam sa spun ca necredinta in tine insuti poate altera chiar actul voliţional . În nici un caz nu ma refeream la ''necredinta''intr-o entitate pe care in mod intamplator o numim ''Dumnezeu''. Poate ca fraza mea a fost usor neclara . Scuze ! :)

#

Zerg Unglaubenmensch:Și legătură are asta cu afirmația „A fi necredincios nu este a fi doar ateu , ci mult mai grav.”?
#

Gagiu Mihail:Nici una ! Punct . Intorci ''vorba''sa ''cada ''asa cum iti convine ! No comment ! Chiar devine obositor ! :(

#

Zerg Unglaubenmensch:Hahahaha. Păi tu ai sucit-o cu a alege să crezi când vorbeam de chestii precum a crede că ceva e obiectiv adevărat sau nu, de exemplu existența zeilor, nu eu.

Eu doar am arătat incosecvența în gândirea ta și probabil de-aia te-ai supărat.
#

Gagiu Mihail:esti cretin !

#
Gagiu Mihail:chiar n-ai inteles nimic ! Cel putin , din punctul meu de vedere ! Bafta pe mai departe !
#

Zerg Unglaubenmensch:Hai sictir, dacă numai cu încercări de jigniri crezi că ești în stare să discuți.
Sunt eu tâmpit sau omul ăsta nu știe ce vorbește?

Un lucru similar, o încercare disperată de a evita a da față în față cu propriile idei, mi s-a întâmplat într-o altă discuție pe YouTube cu o creștină care se crede ortodoxă dar care are niște idei care numai ortodoxe nu se numesc. Probabil Preoteasa Alexandra o să confirme acest lucru, eventual după ce-și întreabă soțul.


Pe scurt, discuția a început cu sfatul credincioasei să citesc biblia în întregime, lucru care, i-am spus, nu are sens să-l fac pentru că am citit suficient cât să-mi dau seama că „e scrisă de niște ciobani barbari din deșert” și că e imorală. Apoi discuția a alunecat spre imoralitatea bibliei.


@VioletFeel Tu când după 10 minute de la începerea unui film îți dai seama că e prost, mai stai până la sfârșit? Am citit suficient să-mi dau seama că e scrisă de niște ciobani barbari din deșert.

Oricum biblia prezintă un zeu care e sprijină sclavia, crimele, genocidul, instigă la crime, e de acord cu sacrificiul uman, face genocid în mod repetat, se folosește de puterea lui ca să condamne oameni nevinovați, omoară bebeluși, animale și uneori dă semne că ar fi uitat că n-a făcut Terra plată.
ZergAteu Cu 2 (de) zile în urmă
#

@ZergAteu Imi pare rau sa te dezamagesc dar nu voi intra in amanunte...asta tot incerc sa-ti explic:sa ai mintea deschisa si sa citesti tot,nu cred ca vei deveni credincios dupa terminarea lecturii ci vei avea mai multe semne de intrebare decat ai acum....Crede-ma,o sa ai ce sa cercetezi...Iti vei da seama de ce vreau sa spun numai daca o citesti asa cum este,cu inceputul, dar sa fie ortodoxa(cealalta are continutul denaturat)....Incearca,pt cultura ta... VioletFeel Cu 2 (de) zile în urmă
#

@VioletFeel Nici ție nu ti-ar strica să citești o carte de biologie, genetică, geologie, chimie, fizică sau orice fel de știință sau chiar legat scepticism. Recomand „Carl Sagan - Demon Haunted World: Science as a Candle in the Dark”. Din păcate nu cred că e tradusă în română.

Nu am cum să cred ceva din biblie când prezumția de bază a bibliei e că există Moș Crăciun, scuze, Dumnezeu, și că ce e acolo e adevărat.

Pricepe, eu citesc biblia cum citești tu Legendele Olimpului sau Stăpânul Inelelor
ZergAteu Cu 2 (de) zile în urmă


Au mai fost ceva replici irelevante și apoi am revenit la subiectul imoralității bibliei.

@VioletFeel Totuși, cât de deschisă trebuie să am mintea ca să fiu de acord cu violul, sacrificiul uman și sclavia?
ZergAteu Cu 1 zi în urmă
#

@ZergAteu Atat de deschisa incat sa-ti dai seama ca nu e firesc nici violul,nici sacrificiul uman,nici sclavia dar si atat de bine-intentionat incat sa iei atitudine!!!Asta dovedeste iarasi ca nu stii despre ce vorbesti dar nici nu vrei sa afli...Faptul ca postezi niste filmulete in acest sens e de laudat insa amesteci,din pacate,lucrurile...ce te face sa crezi ca eu as fi de-acord cu asa ceva????Nu vreau sa cred c-o iau de la capat,explicand pt a nu stiu cata oara.... VioletFeel Cu 1 zi în urmă
#

@VioletFeel Păi și atunci dacă nu ești de acord cu biblia, de ce mi-o bagi în față ca fiind cine știe ce sursă de înțelepciune? Biblia susține sclavia, dumnezeul biblic comite genocide, e de acord cu sacrificiul uman, spune că femeile violate trebuie să se mărite cu violatorii.

Deci? De ce îmi recomanzi o carte imorală cu care nu ești de acord?
ZergAteu Cu 1 zi în urmă
#

@ZergAteu Din moment ce nu ai citit-o,cum poti s-o cataloghezi astfel???De Hristos nu ai auzit???Se pare ca nu si ai ramas,asemenea evreilor cu cca 2000 de ani in urma!!!Nu cauta tap ispasitor pt neputinta ta de a crede in Dumnezeul ortodocsilor ca pierzi....Habar nu ai despre ce vorbesti si nu vei putea purta discutii daca nu stii lucruri elementare.Iti recomand sincer s-o citesti,poate macar asa poti sa fii mai critic,argumentand...altfel nu ai noima in ce afirmi. VioletFeel Cu 1 zi în urmă
#

@VioletFeel Ți-am spus că am citit suficient cât să constat că e un ficțiune proastă. Tot ce am spus este în biblie. Cu Cristos, fără Cristos, Dumnezeul Vechiului Testament și cel al NT e același Dumnezeu, nu? Iar în VT Dumnezeul biblic susține sclavia, genocidul, face genocid el însuși etc. Dacă sunt imorale genocidul, sclavia, violul, sacrificiul uman, atunci un dumnezeu care e de acord cu ele nu poate fi moral. Și din moment ce e etern, omni- de toate nu are cum să fie schimbător, deci?
ZergAteu Cu 1 zi în urmă
#

@ZergAteu Iarasi,amesteci grav lucrurile.....Dumnezeu nu-i schimbator iar daca incerci sa intelegi de ce nu opreste raul atunci ar trebui sa vezi ca NU ARE SENS,TU esti chemat sa opresti raul,e sarcina ta.Atata timp cat te complaci,inseamna ca-ti place...si cati nu-s indolenti,ignorani,egoisti,ego­centrici,etc.?!Va vad ca victime atunci cand va intrebati de ce nu intervine Dumnezeu,nici macar nu ,,ispititi,, ci va lamentati... VioletFeel Cu 1 zi în urmă
#

@VioletFeel Tu ai probleme grave la pricepător. DUMNEZEUL BIBLIC e un CRIMINAL care face GENOCID, e DE ACORD CU SCLAVIA, e DE ACORD CU SACRIFICIUL UMAN.

Explică-mi cum poți pretinde că un asemenea personaj abject poate fi sursa vreunei moralități?
ZergAteu Cu 1 zi în urmă
#

@ZergAteu Multumesc,nu ma surprinde atitudinea ta.Daca nu poti face deosebirea intre cele 2 Testamente,pot si eu sa trag concluzia,nu ca nu poti ci ca nu vrei si mai pot sa te acuz de satanism pentru ca ataci ortodoxia fara argument!!!Ce-i reprosezi lui Hristos????Ce abjectitati ii imputi Dumnezeului meu,Hristos???Sa nu vii cu vulgaritati ca nu am chef...Pot si eu,la fel de bine,sa spun despre tine ca ti-ai transformat opiniile in credinta si deja esti fanatic,nu? VioletFeel Cu 1 zi în urmă
#

@VioletFeel Băi femeie, Iehova, nu e parte din Trinitate? Nu vorbește VT de același dumnezeu? Sau VT e o carte fără nici o legatură cu NT?
ZergAteu Cu 1 zi în urmă
#

@ZergAteu Dovada cea mai simpla este ca amesteci doctrina,nu poti face diferenta clara intre Noul si Vechiul Testament...nu intelegi ca unul il anuleaza pe celalalt,nu stii pe ce se bazeaza credinta unui ortodox,nu stii cand a fost intemeiata Biserica Ortodoxa,nu stii lucruri elementare dar te grabesti sa tragi concluzii care nu au fundament si,mai mult decat atat NU ESTE ACELASI DUMNEZEU..... VioletFeel Cu 1 zi în urmă


Ha? Poftim? am rămas ca la dentist, și anume cu gura căscată. Dumnezeul VT nu e același dumnezeu cu cel di NT? Asta chiar era interesant, mai ales că era din partea unei autoproclamate ortodoxe. Așa că am decis să confirm ceea ce a spus.


@VioletFeel Originea mesajului nu e aceeași? Dacă Iehova din VT nu e acealși dumnezeu, atunci ce caută în biblie?

Explică-mi relația dintre Iehova și trinitate și dacă n-au NICI o legătură, explică-mi de ce mai există VT ca parte din biblie?
ZergAteu Cu 1 zi în urmă
#

@ZergAteu Of....muuuult imi ceri sa scriu...si ma tem ca voi scrie degeaba!!!!O sa mai vb si din cand in cand vom discuta.VT e prezent ca istorie,citeste tu Tora si tot ce apartine de dogma evreilor(cam 63 de carti),ai sa te ingrozesti la propriu.Deci VT=istorie.In ceea ce priveste Noul Testament,nu e prea mare/mult deci poti citi iar daca tu vei intelege ca Hristos te indeamna sa faci ce stiu eu ce atrocitati,sa-mi spui si mie.... VioletFeel Cu 1 zi în urmă
#

@VioletFeel Dacă VT e istorie, atunci mai e valabil Decalogul? Și, totuși, Iehova n-are nici o legătură cu Treimea în versiunea ta de dumnezeu?
ZergAteu Cu 1 zi în urmă
#

@ZergAteu Zergule,cati evrei ai vazut sa se inchine unui Dumnezeu in Treime??Iti spun doar ca NU INTAMPLATOR HRISTOS SE NASTE IN ACEA SEMINTIE,(ca si traditie,cultura,mentalitate,e­tc.e nevoie sa cunosc),insa NU EXISTA DUMNEZEU DECAT TRINITATEA.Intelege ca nu degeaba te indemn sa citesti Biblia,nu ca tu sa incepi sa crezi(oricum nu ar insemna nimic)ci pentru ca tu singur sa-ti formezi opiniile.Daca vom continua astfel ar fi doar impresii,nu pareri avizate... VioletFeel Cu 1 zi în urmă
#

@VioletFeel Eu te-am întrebat ce crezi TU, de-aia nu are sens să citesc biblia. Deci, după părerea ta, Iehova n-are NIMIC de-a face cu Trinitatea? E pus și simplu un zeu în cimitirul imens al zeilor fără nici o legătură cu Trinitatea?
Și dacă nu e nici o legătură, înseamnă că VT este rodul imaginației oamenilor, corect? Iar tot ceea ce e în VT, inclusiv Decalogul, e produsul minților umane? Corect?

Reține, eu te întreb ce crezi tu, așa că nu are sens să citesc biblia referitor la ce vorbim.
ZergAteu Cu 1 zi în urmă
#

@ZergAteu Ok,nici eu nu va trebui sa aduc citate din Biblie.Deblocheaza si nu mai umplem aici spatiul...O seara buna... VioletFeel Cu 1 zi în urmă
#

@ZergAteu Nu am spus ca VT e produsul mintilor umane,nu am afirmat ca Yehova...nu este Dumnezeu... VioletFeel Cu 1 zi în urmă
#

@VioletFeel Dar cine este Iehova? Ce legătură are cu Treimea, dacă există vreo asemenea legătură?
ZergAteu Cu 22 (de) ore în urmă
#

@ZergAteu...Are legatura dar nu inteleg,daca nu ai idee despre cele doua dogme,atat de diferite(iudaica si ortodoxa),cum de tragi concluzii atat de transante,fara argumente??Spun fara argumente pentru ca tu chiar nu stii ce reprezinta ortodoxia,o confunzi cu crestinismul de duminica....pacat.Pentru a putea vorbi de o religie avem nevoie sa cunoastem:1doctrina;2morala si 3cultul.Daca discutam doar asupra unui punct,maximum 2,indiferent care,reducem la formalism,fanatism,etc. VioletFeel Cu 12 (de) ore în urmă
#

@VioletFeel Care e aceea legătură, după părerea ta?
ZergAteu Cu 11 (de) ore în urmă
#

@VioletFeel Cine e Iehova față de Treime? Sau e Pătrime? E Satana? Explică-mi ce crezi tu.
ZergAteu Cu 11 (de) ore în urmă
#

@ZergAteu Ce ,,dulce,,esti:))....Prefer sa te las pe tine sa cauti raspunsul....Ce cred eu gasesti in dogma ortodoxa,cerceteaza....Numai bine si spor la treaba(oricare ar fi ea...)! VioletFeel Cu 10 (de) ore în urmă
#

@VioletFeel Unde vrei să caut părerea TA personală? Problema e că ortodoxia spune ceva și tu spui altceva, din câte văd. Tu pari mai degrabă eretică gnostică și-l pui Iehova în poziția de Demiurg.

Faptul că refuzi să spui ce crezi TU după ce am precizat clar în repetate rânduri că mă interesează ce crezi TU persoanal și o dai înainte cu îndemnul să citesc biblia îmi arată că probabil îți dai seama că ideile tale sunt eretice și nicdecum ortodoxe și chiar absurde, dar nu vrei să recunoști.
ZergAteu Cu 8 (de) ore în urmă


Și cu asta s-a încheiat discuția, cel puțin până acum (cam 8 ore de la mesajul meu), nu am primit nici un răspuns.

Recapitulând, extrag următoarele informații:
  1. Cristos e dumnezeul ei
  2. Iehova nu e același dumnezeu cu dumnezeul Noului Testament
  3. Nu există dumnezeu, decât Trinitatea
  4. Nu a afirmat că Iehova nu este Dumnezeu
  5. VT = istorie
Deci, din 3 deducem că nu există nici un dumnezeu în afară de Trinitate. Deci Iehova fie nu e dumnezeu, fie e dumnezeu parte din Trinitate.

Din 4 rezultă că Iehova este Dumnezeu, deci coroborat cu anterioara deducție, Iehova e parte din Trinitate.

Cu toate astea, deoarece dumnezeu e nechimbător rezultă că dumnezeul VT și dumnezeul NT sunt unul și același lucru, însă 2 contrazice aceast lucru.

Iar VT e „istorie”, deși consensul este că VT e masiv alterată și nu reprezintă un izvor istoric de încredere.




În acest caz, ce concluzie pot să trag? Una singură, în capul ei e varză totală. Refuzul de a răspunde clar este evident motivat fie de faptul că nici e nu știe ce crede sau de faptul că nu vrea să își deranjeze ideile ei cu dumnezei buni și minunați care se sacrifiă pe sine sieși pentru a schimba niște reguli pe care el însuși le-a stabilit.

26 comentarii:

Anonim spunea...

Hahaha ce-mi place cum te-a lasat sentimentu violet sa "cauti raspunsul" in speranta ca te apuci sa-i citesti cartea si "te luminezi" =)) cat de specific cre(s)tinesc

Anonim spunea...

tu vb de ortodoxie, dar nu exista "Cristos" si nici "Iehova" in ortodoxie. vezi ca te tradeaza inconstientul si pornind de aici o concluzie se impune; te-ai format in mediu (neo)protestant. ma taticule, pe la noi se scrie cu "H"..rar Domnul Savaot (al ostirilor)

Anonim spunea...

PS.si te rog eu mult, plimb-o cu marcionisme gen "Dumnezeu imperfect..genocidar"..din epoca pietrei cioplite cu alte pietre. ma "Zergu", prostiile astea s-au fumat in sec II en.

Robotu' de serviciu spunea...

@Anonim
Se fumeaza gros si in continuare... Ai citit Biblia?

Anonim spunea...

@Robotu de serviciu
pastore, bune etnourile alea? gen sola fide, sola scriptura alea, alea.. biblia fiind doar reflexia traditiei, e 0 barat fara exegeza. d'aia exista mii de secte. orice troglodit poate interpreta biblia, incepand cu "evanghelistii" americani si terminand cu richard dawkins.

Robotu' de serviciu spunea...

Oho, Biblia e 0 barat? Dumnezeu (sic) iti pregateste acuma un locsor caldut acolo jos, langa noi ateii.

Iar tigarile alea bestiale sunt facute din foi de Biblie...

Zergu spunea...

@Anonim(2): Ce mă? Tu ai impresia că VT a ieşit aşa, din neant şi n-are nici o legătură cu iudaismul?

Că te minţi tu că pe dumnezeul iudaismului nu-l chema Iehova, aia e altceva, dar vrei, nu vrei, tot aşa îl cheamă. Iar Domnul Savaot e tot ăla, Iehova, zeul războiului din iudaismul politeist. Dar sunt convins că habar n-ai. Ia de aici, poate nu mai spui tâmpenii aşa multe:

http://www.youtube.com/watch?v=MlnnWbkMlbg

Prostelile cu „Hristos”/„Cristos” sunt imbecilităţi fără nici o valoare.

Legat de imbecilitatea cu „formarea în mediu (neo)protestant”, ei bine, e o prostie. Am fost botezat ortodox, nu am schimbat religia, familia mea a fost nereligioasă, dar asta e irelevant.

Anonim spunea...

"nu-l cheama Yehova" hahaha, ma Zergule, YHWH, Adonai, Savaot, Eloheinu, etc, nu sunt nume proprii. spun "tampenii", ai? desteptule, studiaza problema.in hebrew. si da, nu a iesit din neant, dar biblia scoasa din contextul "natural" al traditiei judaice, continuata de ortodoxie( biserica primara) e 0. nu au relevanta "interpretarile" voastre. apropo violet "partenera" ta de dialog pe iutub, ii o pzda proasta.

Anonim spunea...

..yahwe (tetragrammaton)-eu sunt, el-saddai-atottiitorul, adonay-domnul, sabaoth-al ostirilor, etc, reprezinta atribute ale divinitatii. are peste 80 de atribute. cf ( sf traditii).. dionisie areopagitul (mai presus de orice nume)

Logosfera.ro spunea...

Zergule, mare rabdare ai avut cu individa respectiva. Eu am punctul de fierbere mult mai jos si cand cineva-mi spune sa citesc Biblia ca sa inteleg ii spun ca daca n-a citit Coranul e nesimtit/ipocrit/imoral. Am vazut ca daca-i faci prosti si ignoranti nu-i deranjeaza (in fond Dumnezeu e dincolo de logica). Macar cand ii faci ipocriti imorali se termina discutia mai repede... ca oricum n-ajunge nicaieri.

Oricum chiar daca citesti Biblia toata nu-i suficient. Se gaseste alt imoral sa-ti ceara sa citesti si Sfanta Traditie sau cine stie ce lucrare scrisa de alti nespalati. La articolul in care-l faceam tortionar pe Arsenie Boca mi-au cerut nici mai mult nici mai putin sa ma duc la mormantul acestuia ca sa-l inteleg. Aceeasi idioti care n-au fost in viata lor la Mecca inainte sa-si dea cu parerea despre Mohamed.

Zergu spunea...

@Anonimule(8): Eu ți-am dat un material să privești ca să vezi că vorbești tâmpenii, dar tu n-ai vrut.

http://www.youtube.com/watch?v=MlnnWbkMlbg

Așa că fă bine și documentează-te. Odată cu transformarea iudaismului din politeism în monoteism ce numești tu drept „atribute ale divinității” sunt zeități diferite care au fost înglobate cu forța în Iehova, zeul războiului din panteonul iudaic politeist.

Ia și documentează-te: http://www.nemira.ro/istoria-/istoria-lui-dumnezeu--1418

ca să nu mai vorbești aiureli și să redigerezi vomele hoților în sutană.

Anonim spunea...

"transformarea iudaismului in politeism", ma, tu chiar nu pricepi ca "interpretarile" gen "Karen Armstrong".. kakodoxe( in afara Ortodoxiei/dreptei credinte) sunt.. irelevante?.. ma, citeste macar Sinaxarul. "ca sa nu mai vorbesti aiureli"..zergu dixit..hai culca-te!..very soon te vei tara pe coate si genunchi pe la monastiri si ai sa "lingi vomele hotilor in sutana" cersind mantuire(?). "apel la viitor".

Anonim spunea...

Ps. erata
"odata cu transformarea din monoteism in politeism"..scuze.
Pps. te citez ; " inglobate cu forta in Yehova zeul razboiului din panteonul iudaic politeist"..haha. am ras mult.

Oly spunea...

Bai Anonimule...imi cam pute a popa. Am impresia distincta ca esti un membru de vaza al corporatiei BOR Srl. Ia zi, cat mai e spagutza la o parohie? Iti iese si tie de-un gipan, acolo, sau esti "muritor de foame" si bati pe la usile oamenilor dupa donatii ca ai ramas cu etajul neterminat la vila? Revenind la subiect, era vorba de transformarea din POLIteism in MONOteism, da' tu erai prea ocupat sa faci spume intru slava lu` nen`tu Cristi ca se te mai ocupi cu cititul.
Esti cumva barbatu` lu` P.A? Ca mirositi amandoi a tamaie de la un kilometru.

rftghost spunea...

Ce poti zice... mare e gradina lui ala de la etaj, oricare ar fi pe acolo...
Cand ii vezi pe eroii astia, aproape ca iti vine sa crezi ca cineva acolo sus i-a creeat ca sa isi demonstreze ca evolutia nu poate creea prosti mai mari.

Oricum, ai multa rabdare... eu cand vad cate un lobotomizat de genu exemplelor tale, prefer sa nu maresc cota de CO2 a planetei discutand cu ei.

Exista o limita sub care omu nu mai e om ci doar animal... cum nu se poate invata un porc sa zboare, tot asa un crestinopat de genu ala nu poate fi convins sa gandeasca... ii lipseste organul...

rftghost spunea...

@Anonimu cu denumirile.
Poti sa ii zici si marele pastarnac zburator, esenta ramane. E un zeu sangeros, plin de egoism si de contradictii.

Daca crezi ca vreun ateu se impresioneaza cand insirui tzanspe denumiri pentru aceeasi idee proasta, te inseli amarnic.

Apropo, de ce oare toti cretinii cred ca, daca esti ateu, neaparat trebuie sa stii toate gunoaiele publicate de toti tulburatii la cap si jegosii batuti de soare?

Oare de ce 99% din credinciosi isi bazeaza credinta pe niste aberatii scrise de niste nebuni acu' n-mii de ani?

Anonim spunea...

ba @rftghost cu mistreti cazuti in capcana nu stau la discutii..
@oly pt a pricepe ortodoxia in profunzime ,sunt necesare; strapungerea duhului, constientizarea mortii, judecata, o inima tacuta, pocainta, lacrimile nesecate, si osandirea de sine( Sf Briancininov/Sf Traditie). bou ' baltii..ti se pare ca indelinesc..conditiile?..sunt nevrednic, mah
))

Zergu spunea...

@Anonim(12-13): Ești distrus rău. Ce spune Karen Armstrong e consensul în domeniul teologic academic. Ăia de care aberezi tu au un interes investit să evite adevărul și să vină cu tot felul de explicații alambicate și imbecile fără nici un sprijin factual.

Ai citit Coranul? Dar hadith-urile? De unde știi că biblia e corectă? De unde știi că aia care au scris sinaxarul sau mai știu eu ce flatulență craniană spun adevărul? Pentru că așa zic ei?

Majoritatea covârșitoare a oamenilor de pe Terra sunt de părere ca ortodoxia ta e echivalent cu povestea „Albă-ca-Zăpada Și Cei Șapte Pitici”.

Anonim spunea...

..da, si eu mictionez de la balcon cu jet, peste "parerea majoritatii oamenilor de pe Terra" si (suplimentar) pe scolastica"academica" sterila. haha, adevarul s'a pecetluit cu vietile sfintilor si cu sangele bisericii primare, nah..
am citit si Sure din koran (pedofilu' de Mo a ciordit din Biblie in proportie de 75%). am citit (si) Bhagavad Gita. sa nu versi...

rftghost spunea...

@mictionatu
Nu vrei tu sa mergi sa faci ceva unde se face, sau nu te duce capu? Sa faci pe cretinu' si sa jignesti in stanga si in dreapta nu e nici o jmecherie, orice prost ca tine o face.

Sigur nu e motiv de distractie lipsa de creier, orice religie ai verifica... haha...

Anonim spunea...

@rftghost, tu uimeste-ma cu injuraturi originale..caci noi.. (eu si continentul african)..te iubim.

Oly spunea...

Tipic ortofletz, cand nu-i convine ceva "mictioneaza" pe parerea altora si ii da inainte cu sangele bisericii primar esi niste schizofrenici pe care alti schizofrenici mai mari si mai naivi ca ei i-au facut "sfinti". Adevarul s-a "pecetluit" cu sabia, nenorocitule, ati venit ca ciuma peste pamant si tineti cu dintii de minciunile voastre. Daca tu "mictionezi" pe opinia altora, eu dansez step pe moastele "sfintilor" tai si le "asezonez" cu produs propriu de mictiune, sa fie mai "condimentate" cand vii sa te tarasti in genunchi ca o gaina decapitata sa le lingi.

Anonim spunea...

cred ca risti sa-ti explodeze unicul neuron. tu ce parere ai?

Padre Pio spunea...

Nu va mai pierdeti timpul cu imbecilul crestinopat anonim(19,21)!

In schimb, eu sunt mahnit ca domeniul http://www.luminasfanta.com/ nu mai exista...
Stie cineva unde pot gasi arhivele prea Sfantului Daniil Pravoslavnic? Ar fi un prea mare pacat sa se piarda pe veci intelepciunea parintelui Daniil Pravoslavnic...

Te rog "Taicu Terezu" da-mi un semn... multumesc

rftghost spunea...

@Padre Pio
Sa fim seriosi, din cand in cand e chiar distractiv sa vezi un troll in mediul lui... de mult nu am mai ras atat.

Apropo, are cineva idee ce fumeaza baiatu' asta? Sau daca nu, ce anume ar trebui sa fumeze?

Totusi, ai dreptate, de ce sa ne mai batem si noi joc de el cand si-a batut mama natura joc in halu asta de el?

Zergu spunea...

Anonim(19) are impresia că nimeni nu poate muri pentru o minciună:

1/4 Atheist Experience 623 - Tracie Harris' "Who would die for a lie"


2/4 Atheist Experience 623 - Tracie Harris' "Who would die for a lie"

3/4 Atheist Experience 623 - Tracie Harris' "Who would die for a lie"

4/4 Atheist Experience 623 - Tracie Harris' "Who would die for a lie"

Nimic mai fals.