Cautări pe acest blog

luni, 24 mai 2010

Mahomed, islamul și falsa autoritate - IV

(Acest articol face parte din seria „Mahomed, islamul și falsa autoritate”. Din aceeași serie: Introducere, Autoritatea și violența față de femei, Prevenția criticii, Autoritate absurdă (acest articol), Cazul special Mahomed, Mandat pentru război religios, Supunerea oarbă și extremismul în România.)

În islam autoritatea sistemului politico-socialo-religios islamic este prezentă oriunde.

Autoritatea merge dincolo de limita absurdului și legiferează un adevărat sindrom obsesiv compulsiv chiar și felul în care te ștergi după chemarea naturii:

Sahih Muslim Book 002, Number 0460:

Abu Huraira reported: The Messenger of Allah (way peace he upon him) said: When anyone performs ablution he must clean his nose and when anyone wipes himself with pebbles (after answering the call of nature) he must do that odd number of times.

Și chiar dacă felul în care te ștergi la fund e legiferat, nu trebuie uitată autoritatea religioasă nici la chemarea naturii:
Sahih Muslim Book 002, Number 0504:

Salman reported that it was said to him: Your Apostle (may peace be upon him) teaches you about everything, even about excrement. He replied: Yes, he has forbidden us to face the Qibla at the time of excretion or urination, or cleansing with right hand or with less than three pebbles, or with dung or bone.

Oare cât de cretini erau arabii pe atunci de ar fi fost în stare să se „curețe” cu balegă?Totul se învârte în jurul religiei și a autorității ei de a oferi răspunsuri legat de orice! Motivul curățării nasului? Diavolul se ascunde în nările voastre în timpul somnului.
Sahih Muslim Book 002, Number 0462:

Abu Huraira reported: The Apostle of Allah (may peace be upon him) said. When any one of you awakes up from sleep and performs ablution, he must clean his nose three times, for the devil spends the night in the interior of his nose.
Este clar obsesie în a controla oamenii până la cel mai mic detaliu, însă asta rămâne opac celor ce au fost deja atrași în sistemul de sclavie.

3 comentarii:

Monica spunea...

Vroiam sa comentez despre cat de aberante mi se par toate legile astea islamice, dar mi-am dat seama ca si in crestinism sunt o gramada de reguli stupide. Desi recunosc, pana acum n-am gasit una care sa impuna un anumit comportament la toaleta.

ZDragomir spunea...

Eu sunt curios daca exista bastiste sau servetele sfintite, in tarile islamice. Ar putea fi un produs foarte bine vandut... Sau picaturi de nas sfinte?

Zergu spunea...

@Monica: Sunt multe reguli stupide în creștinism și pentru majoritatea popii habar n-au care e „motivația”, știu doar că „așa se face că așa e bine”.

@ZDragomir: Nu știu, dar cred că majoritatea musulmanilor habar n-au de chestiile ăstea absurde, la fel cum la noi habr n-au de ălea cu "să nu fierbi iedul în laptele mamei" Deut 14:21, "Fă-ţi ciucuri în cele patru colţuri ale mantiei tale cu care te acoperi." Deut 22:12, "Să nu ari cu un bou şi cu un asin." Deut 22:10, "Să nu te îmbraci cu haină făcută din două feluri de fire: de lână şi de în." Deut 22:11.