Cautări pe acest blog

luni, 17 mai 2010

Teocrația în România III

Libertatea mă impresionează din ce în ce mai mult. După ce au avut un articol destul de bine pus la punct cu privire la jaful pentru Catedrala Mântuirii Neamului Șmenuirii Banului, și alte câteva articole critice la adresa nesimțirii popilor și bisericii, acum ne informează:

Sibienii plătesc taxă pentru Biserică la examenul auto!

În ţara cu mii de taxe, oricine, oriunde şi oricând poate inventa un nou bir dacă are tupeu. Aşa se face că sibienii care dau examenul scris pentru obţinerea permisului auto trebuie să plătească la intrarea în sală o taxă pentru Biserică!

O reprezentantă a Arhiepiscopiei Sibiului verifică la intrare dacă fiecare candidat a achiat taxa în valore de 5 lei, altfel nu au voie în sală. Candidaţii primesc câte o chitanţă pe care scrie "Taxă întreţinere"...

Totul se face cu acordul Prefecturii Sibiu, care a încheiat un contract cu Arhiepiscopia ce permite perceperea acestei taxe. Cei care pică examenul vor trebui să plătească taxa de fiecare dată.


Băi nesimțiților, ce mama voastră de hoții faceți mă?

Eu zic că dacă sibienii ar fi un pic mai dezghețați la minte, ar trebui să intre în sălile de examen și apoi, dacă comentează careva ceva, să îi pună pe nesimțiți să spună pentru ce e taxa aia, în baza a cărei legi pun ei taxa aia și ce treabă are o biserică cu examenul auto! Apoi, când polițiștii o să încerce să vă scoată din examen, să părăsiți sala în unanimitate și să dați în judecată Poliția, prefectul, Arhiepiscopia și târfa aia împuțită pentru abuz, înșelăciune și asociere pentru comiterea de infracțiuni. Ultimele două capete de acuzare sunt de natură penală și cred că ar fi tare frumos să-i vedem pe infractori la pârnaie!

Sursa: Libertatea

12 comentarii:

fsg spunea...

Stai asa ca pui problema un pic gresit. Spatiul respectiv se pare ca e proprietatea bisericii/episcopiei/patriarhiei sau ce au ei acolo.
Nu vad nimic anormal deci ca proprietarul inchiriaza spatiul respectiv contra unei taxe.

Problema de fond este ca biserica a ajuns sa detina un astfel de patrimoniu si ca-i este permis sa desfasoare activitati comerciale, patrimoniale, in afara "obiectului" de activitate. Adica comertul cu lumanari si iluzii.

Prometescu spunea...

Cred că toate abuzurile Bisericii Ortodoxe Române ar trebui protestate vehement. Însă asta s-ar dovedi mai dificil de pus în practică decât în vorbe - din moment ce religia autohtonă ocupă un rol important în inimile și mințile maselor nemâncate - (statisticile arată că dintre toate instituțiile statului biserica profită de cea mai mare încredere)

Totuși am impresia că și-o vor face cu propria mână (malahie autocrată) în toată lăcomia și setea lor de putere. Întrebarea e de câte ori merge ulciorul la apă ?

Disprețuiesc respectul pentru autoritate care îl instituie religia, conducătorii noștri fiind primii care îl exploatează din plin ;
Așadar, vreu justiție socială, ochi pentru ochi și pastă pentru dinți...

Alexandra spunea...

Stai bre, că peștele de la cap se-mpute. Deși știrea e un pic suspectă (e preluată identic în mai multe locuri, fără alte lămuriri sau măcar vreo referire la „sursă”), hai să o presupunem corectă și să sesizăm în primul rînd... delicatețea cu care BOR se plasează înafara zonei de ăăă conflict: nu ei au obligat Poliția să închirieze sala aia. Ci Poliția a ales să închirieze sala de la BOR.

Așa că primii care ar trebui să dea socoteală pentru porcărelele astea sînt mirobolanții din conducerea Poliției care au semnat contractul de închiriere a spațiului oferit cu generozitate de BOR. Adică fantasticii capi corupți ai organului de aplicare a legii. Io nu mai înțeleg nimic, e un fel de film stupid.

Bezbojnicul spunea...

"hoţi" sau "hoţii"? (Primu rând dupǎ citat)

Tanuki spunea...

ma intreb daca nu platesti, ce se intampla

Zergu spunea...

Nu e prea clar din articol că ar fi într-adevăr închiriat ceva sau oferit vreun serviciu. Faza cu „Taxă întreținere” e cam neclară.

@fsg,@Alexandra: Sunt curios câte alte oferte ar fi avut Poliția din alte părți, dacă ar fi făcut publică dorința de a închiria și câte săli goale de la clădiri ale Poliției există.

@Bezbojnicul: Inițal am scris „hoți”, dar după ce ai comentat mi-am dat seama că „hoții” sună mai bine. Mersi.

@Tanuki: Și eu aș fi curios ce

Aurelian spunea...

Articolul din Libertatea lasa sa se inteleaga ca BOR ar cere o "taxa de protectie divina".
Dar zic unii ca sala respectiva ar fi inchiriata de Politie de la BOR, iar BOR incaseaza direct taxa. Chiar si asa, intrebarea e: pentru aceasta activitate comerciala BOR plateste vreun fel de impozit?

Anonim spunea...

Aia e mizilic

http://www.radiotop.ro/unul-e-jefuitorul-altul-e-aparatorul/

Anonim spunea...

eu vad lucrurile asa:

eu am un apartamen pe care il inchirez la cineva, sa zicem X. la X vin prieteni in vizita. sa inteleg ca ar trebui sa stau la X la usa si sa cer taxa de intrare vizitatorilor? ca imi tocesc mocheta/parchetul/covorul/gresia/linoleul etc.

Ioana spunea...

Pai mai fratilor, cum sa se plateasca taxa la biserica pentru permisul auto?! Vai de voi ca va ganditi ca nu e bine, ar fi trebuit din oficiu sa plateasca oamenii, fara ca cineva sa le-o ceara. Ba sugerez si o taxa pentru oxigen, caci cine ni le da noua pe toate, si biserica a cui reprezentant oficial pe pamant este?

Cum ar depasi biserica perioada asta de criza, daca nu ar fi platitorii de taxe? Are ea bani suficienti? La asta v-ati gandit?

Zergu spunea...

@Anonim2: Exact, se pare că biserica n-are încredere în hoții de la poliție.

@Ioana: Măcar de-ar fi taxă anticipată pentru înmormântare sau ceva...

Ioana spunea...

@Zergu: putem sa ii zicem atunci "taxa de asigurare", cu incasarea primei dupa accident, daca din fericire pentru credincios se soldeaza cu trecerea spre lumea mult mai buna de dincolo.

Ce, numai catolicii sa vanda polite din astea intra-lumi? Sa se continue traditia aceasta asadar, pe nedrept intrerupta la un moment mai nefericit al istoriei.